miękie

Kiwi do takich śledzi musi być dojrzałe, miękie Prosto się robi, są bardzo dobre, takie śledzie można przygotować w 2 godziny. Składniki na śledzie z kiwi i szczypiorkiem opakowanie matjasów 3 Zobacz więcej
blansh
blansh Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniawolska
Krem z kalafiora

Krem z kalafiora 60

1
Składniki: kalafior szarotka 2 duże ziemniaki papryka czerwona 2 łyżki masła 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego śmietana 30% sól pieprz bazylia do dekoracji Wykonanie: Szartkę pokroić w kostke i Zobacz więcej
g.dudek
g.dudek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fresh&chilli
Krem z pieczonej dyni

Krem z pieczonej dyni 30

0
oliwą z oliwek, rozłóż na niej pokrojoną papryczkę chilli, posyp obwicie tymiankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przykryj blachę folią do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika do temp. Zobacz więcej
Ciasteczek podczas świat nigdy za mało. Tym razem moje ulubione - shortbread w wersji piernikowej. Bajka :) Piernikowe shortbread 150g mąki pszennej 70g cukru pudru 150g prawdziwego masła 3 łyżeczki Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Laugenbrotchen

Laugenbrotchen 96

1
ciemnobrązowy kolor i charakterystyczny "smak słonych paluszków" Przepis na moje bułki i wiele ciekawych informacji na temat pieczywa Laugengeback znalazłam na stronie Agnieszki. Do kompletu z Zobacz więcej
oleju sól, pieprz 1 łyżeczka rozgniecionych ziarek kolendry trochę posiekanej natki kolendry Mięso pokroj w drobną kostkę, zalej winem, posyp solą, pieprzem i wymieszaj. Marynatę wstaw do lodówki na Zobacz więcej
aż pomidory zrobią się miękie, próbujemy i doprawiamy.Zjadamy na ciepło.Potrawa nie jest tłusta, bo niewiele oleju do niej użyłam, bakłażan jest miękkii pyszny :-) Smacznego!!! Ps. zapraszam również Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ToSmakuje
Quesadillas

Quesadillas 113

0
tortilli nałóż farsz. Zetrzyj trochę żółtego sera i przykryj drugim plackiem. Dociśnij. Na patelni rozgrzej masło. Przełóż złożone tortille, a na nich połóż kawałek masła. Po kilku minutach zrobi się Zobacz więcej
, dodać posiekany miąższ cukinii, chwilę smażyć,dodać do garnka mielone mięso i całość podsmażyć.Dodać obraną ze skórki i pokrojoną w paski paprykę ipokrojone w kostkę pomidory, całość chwilę dusić. Zobacz więcej
stopniowo dosypywać mąkę z sodą. Ciasto wymieszać łyżką, a następnie zagnieść ciasto w kulę ( jest dość miękie i kleiste) . Miseczkę wysmarowac lekko olejem , włożyć ciasto , przykryć miseczkę folią Zobacz więcej
Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 2 krople, masło lub margaryna 15 dag, mąka tortowa 20 dag, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, rabarbar 70 dag, kruszonka - w opisie, Zobacz więcej
było tak miękie, że nie jesteście w stanie z niego uformować kulek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formułujemy z masy 9 kulek. Następnie w kulkach robimy wygłębienia palcami i wkładamy do Zobacz więcej
madziarybka1
madziarybka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffinkowo
PLACEK  DROŻDŻOWY

PLACEK DROŻDŻOWY 263

0
CIASTO NA KRUSZONKI JEST ZBYT MIĘKIE,DOSYPUJEMY PO TROSZKU MĄKI.OGÓLNIE MA BYĆ SŁOOOOOOOOOOOODKO. DO CIASTA WTYKAMY ĆWIARTECZKI JABŁEK I POSYPUJEMY KRUSZONKĄ. OCZYWIŚCIE MOŻE BYĆ TEŻ SAMA KRUSZONKA Zobacz więcej
pokrojone łodygi brokuła - zmniejszyć temperaturę, przykryć patelnię i dusić do momentu kiedy brokuły będa miękie. Dodać smietankę i utarte sery i gotować do momentu gdy sery się rozpuszczą. Dodać Zobacz więcej
średnio nagrzanym piekarniku ,aż się przyrumienią ( ja eksperymentalnie pierwszy raz piekląm w 160 C przez 10-15 minut wyszly dość miękie ,i 25 minut ( zagapienie ) wyszły bardzo twarde Mnie Zobacz więcej
bulion i wino. Przyprawiamy listkami, zielem i kminkiem. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Przygotowujemy kluchy. Składniki łączymy w misce, ciasto ma byc miękie, jęsli jest Zobacz więcej
eljotynka
eljotynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zagarami
Ciasto śliwkowe

Ciasto śliwkowe 217

0
Najlepsze ciasto to takie, które robi się szybko. W smaku powinno być słodkie i wilgotne dzięki owocom. To ciasto właśnie takie jest. Pachnie śliwkami i aromatem pomarańczowym, jest miękie i rozpływa Zobacz więcej
było tak miękie, że nie jesteście w stanie z niego uformować kulek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formułujemy z masy 9 kulek. Następnie w kulkach robimy wygłębienia palcami i wkładamy do Zobacz więcej
. Na gotujące się mleko wlewamy masę jajeczną, dokładnie mieszamy i gotujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Ostudzić. Miękie masło ucieramy na puszystą masę, nastepnie do masła dodajemy stopniowo Zobacz więcej
pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 1 godz. Po upieczeniu ( powinny być już miękie) obierz je i pokrój na kawałki o grubości jednego centymetra. ( uważaj żeby się nie poparzyć bo Zobacz więcej