Przepis na mielenie kapusty kiszonej z grzybami

I znowu wyszło tak jakoś a la świątecznie chociaż nie zamierzałam Miałam po prostu niepohamowaną ochotę na łazanki z kiszoną kapustą, które ostatnio jadłam chyba ze cztery lata temu… Czas Zobacz więcej
Ostatnio zrobiłam ogromną ilość krokietów z kapustą kiszoną i grzybami jako dodatek do barszczu czerwonego. U mnie w domu wszyscy uwielbiają takie połączenie, przepis zaczerpnęłam z zeszytu Zobacz więcej
Łazanki z kapustą i grzybami są jedną z moich ulubionych polskich potraw. Ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu i wysiłku, a efekt jest wspaniały. Mimo, że nie jest to wyszukane smakowo danie, Zobacz więcej
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI » FARSZ Z KISZONEJ KAPUSTY I GRZYBÓW LEŚNYCH Bardzo lubię ten farsz. Najczęściej wykorzystuję go do przygotowania wigilijnych pierogów z kapustą i grzybami, jednak nadaje Zobacz więcej
Lubicie kotlety schabowe ale macie ochotę na urozmaicenie ich? Proponuję połączenie schabou z kapustą kiszoną i grzybami,jest naprawdę warte polecenia. Roladki możemy przygotować z dodatkiem grzybów Zobacz więcej
Pyszne, wigilijne, ale nie tylko, ciasto do barszczu, soku pomidorowego. Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów otulony ciastem drożdżowym. Rewelacyjne danie! A jak pachnie... Składniki ciasta: Zobacz więcej
Festiwal pierogowy u mnie trwa nadal:). Dzisiaj zrobiłam z kapustą i grzybami. Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, bo lubię kwaśne i ostre rzeczy. Składniki: - pół kg kiszonej kapusty - ok. 5 suszonych Zobacz więcej
Połączenie mięsa mielonego i kapusty z grzybami testowałam po raz pierwszy, ale muszę przyznać, że wyszło wyjątkowo smacznie. Danie dość pracochłonne, ale warte wykonania. SKŁADNIKI: 25 dkg kapusty Zobacz więcej
Aromatyczne kruche pierożki z kapustą kiszona i grzybami. Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 200 g masła 3 Zobacz więcej
Cebulkę i grzyby, które w lesie znalazłam, w kostkę pokroiłam, i na złoty kolor wysmażyłam. Kapustę kiszoną, drobno posiekałam, i z grzybami zmieszałam.. Pappardelle na al dente ugotowałam, następnie Zobacz więcej
Schabowe roladki z farszem, którym tradycyjnie nadziewamy wigilijne pierogi lub krokiety. W tym zestawie również świetnie się sprawdził, a roladki miały odświętny charakter. Smakowało i pachniało Zobacz więcej
Schabowe roladki z farszem, którym tradycyjnie nadziewamy wigilijne pierogi lub krokiety. W tym zestawie również świetnie się sprawdził, a roladki miały odświętny charakter. Smakowało i pachniało Zobacz więcej
Składniki: smalec 1/4 kostki, mięso gulaszowe z indyka 1,30 kg, cebula 2 sztuki, czosnek 2 ząbki, kostka rosołowa 2 sztuki/grzybowe, kapusta kiszona 1,20 kg, grzyby suszone 3 łyżki/zmielone, papryka Zobacz więcej
SKŁADNIKI ok 1 kg wieprzowiny (karkówka, szynka, łopatka) 1 cebula 200 g kapusty kiszonej garść suszonych grzybów leśnych 1 marchewka szczypta kminku kilka kulek jałowca ziele angielskie liść laurowy Zobacz więcej
Co potrzebowałam? 2 kubki mąki pszennej 120 g masła 1 średnie jajko sól 1 łyżka lodowatej wody 400 g kiszonej kapusty 1 kubek podgrzybków suszonych 1 średnia cebula 1 średnia marchewka pieprz czarny Zobacz więcej
Składniki: 100 g suszonych grzybów 0,25 łyżki kminku 500 g kapusty kiszonej 3 szt. ziela angielskiego 1 cebula 1 łyżka oleju 1 szt przyprawy mini kostka - czosnek 100 ml ciepłej wody pieprz mielony 1 Zobacz więcej
Soczyste i aromatyczne kotlety z kurczaka z kapustą i grzybami są ciekawym urozmaiceniem dla tradycyjnych mielonych. Delikatniejsze i wiele bardziej smaczne. Podawać możemy z ryżem lub ziemniakami. W Zobacz więcej
Tartaletki z czerwoną kiszoną kapustą, grzybami i żurawiną Te tartaletki łączą w sobie wszystko to, za co zimę lubię najbardziej - kiszoną kapustę, grzyby i żurawinę. Jak już wielokrotnie wspominałam Zobacz więcej
PIEROGI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SUSZONYMI GRZYBAMI Boże Narodzenie nie może obyć się bez pierogów z kapusta kiszona i grzybami. Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklankimąki 1 i 1/4 szklanki bardzo Zobacz więcej
Bardzo lubimy pierogi z kapustą i grzybami. Kiedyś postanowiłam wzbogacić je delikatnie składnikiem białkowym. Soczewica świetnie się sprawdziła. Farsz można wykorzystać również do krokietów lub Zobacz więcej