mielone gesler

masło , dodać grzybki i smażyć do miękkości.Ostudzić.Zmielić grzyby wraz z kapustą w maszynce do mielenia mięsa.Posolić i popieprzyć.Dodać jaja ,jak trzeba to też bułkę tartą.Wymieszać .Faszerować Zobacz więcej
piernik świąteczny Magdy Gesler. Sporo jednak pozmieniałam. Przekładany piernik z bakaliami składniki Zaprawa piernikowa 150 g miodu 50 g cukru 100 g kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika 10 g Zobacz więcej
i jako słowo wywodzi się od befsztykapo hambursku, kotleta z siekanej wołowiny wprowadzonego do kuchni amerykańskiej przez imigrantówz Niemiec. Skoro ma korzenie europejskie to zapraszam Zobacz więcej
:-). Tak więc przystępuję do podania składników na deser Tiramisu vel Tera Misiu, czyli z rumem: 2 mocno czubate łyżki kawy mielonej, którą należy sparzyć w max 400 ml wody (można posłużyć się Zobacz więcej
upieczeniu stekzawijam w folie aluminiowa na 5 min i dopiero serwuje …. Jeśli nie lubicie steków, zawsze możecie zrobić burgery lub tatar ! Na koniec przechowywanie: Świeżą wołowinę przechowujemy w Zobacz więcej
pieczony z warzywami Brokułowe pesto Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina "Zbrodnia i wina" Michał Bardel Masło orzechowe Maślane bułki do hamburgerów Murzynek z cukinią i kardamonem Spaghetti Zobacz więcej
z zielonymi szparagami i boczkiem Kwiecień (12) Jogurtowe pancakes z frużeliną rabarbarową Wątróbka drobiowa z cebulą i papryką Zupa zbójecka Babka na winie musującym "Kuchenne rewolucje. Nowe Zobacz więcej