mielone klopsiki w zalewie octowej

Klopsiki w occie... Potrzebne będą: mielone majeranek cebula bułka tarta sól, pieprz Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 3/4 szklanki cukru płaska łyżeczka soli 1 ząbek czosnku 1 cebula 5 kulek Zobacz więcej
przypiecu
przypiecu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przy Piecu
Klopsiki w occie

Klopsiki w occie 492

1
Składniki: Na klopsiki: - 1/2 kg mięsa mielonego - 1 całe jajko - 3-4 łyżki bułki tartej - Vegeta do smaku - olej do smażenia Na zalewę: - 3 szklanki wody - 1 szklanka octu 10% - 4 łyżki cukru - 4 Zobacz więcej
Składniki: Klopiski: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 jajo; 1 średnia cebula; 1 bułka kajzerka; Sól; Pieprz; Woda do namoczenia kajzerki; Bułka tarta do obtaczania klopsików; Zobacz więcej
Klopsiki w occie to jedna z obowiązkowych karnawałowych przekąsek (obok śledzika oczywiście :)). Mięsne kuleczki znalazły się jak zwykle w moim sylwestrowym menu, jednak przygotowuję je na różne Zobacz więcej
Udało się ;) VICTORY ! Zwycięstwo ;) Udało się w końcu zrobić klopsiki w zalewie octowej i jaram się tym faktem jak Rzym za czasów Nerona. Podejmowałem już kilka prób stworzenia idealnych kuleczek, Zobacz więcej
Kochani, na początku serdecznie dziękuję za udział w konkursie i za smaczne propozycje na dania z mięsa mielonego , większość na pewno wykorzystam . Wybór jak zawsze trudny, jednak nie można nagrodzić Zobacz więcej
podpłomyki z gęstego ciasta naleśnikowego z dodatkiem mielonego białego sera. Uczestników seminarium było ponad 100 , więc usmażyłam ich na prawie suchej patelni około 200, liczyć nie miałam czasu . Zobacz więcej
i kiełbaską naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami pod pierzynką serową pierogi i uszka - grzyby i kapustka pierożki z truskawkami pierś kurczaka, penne i sos maślaczkowy z koperkiem pierś z kurczaka w Zobacz więcej
pierś z kurczaka w cieście francuskim pizza przekąski: boczek zawijany z serem i ogórkiem pyzy z mięsem ryba zapiekana w cieście naleśnikowym z selerem i marchewką rybka w cebulce i sosie pomidorowym Zobacz więcej