mielone magdy gessler

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone

Kotlety mielone 2491

4
Kotlety mielone...po raz kolejny...tym razem ponoć wg Magdy Gessler.. 1 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 jajka 1 kajzerka 50 g masła 50 ml wody wegeta, majeranek sól i pieprz do smaku mleko do namoczenia Zobacz więcej
POLSKI HAMBURGER Z KSIĄŻKI MAGDY GESSLER Jest to przepis z książeczki"Kuchenne rewolucje" której jestem posiadaczką ;) SKŁADNIKI NA 6 HAMBURGERÓW: - 0,5 kg MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO - 1 Zobacz więcej
bułkę z ziarnami z łososiem, camembertem, pomidorami suszonymi, mixem sałat, oliwkami i ogórkiem. Wszystko posypane kolorowym mielonym pieprzem. Ps. Wreszcie dostałam besoski od Magdy Gessler! Ale Zobacz więcej
mielonego sól Przygotowanie Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą. Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem Zobacz więcej
mielonego sól Przygotowanie Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą. Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem Zobacz więcej
odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w maju: Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto Zobacz więcej
przebić przez warzywa, a zupę, już po rozlaniu na talerze posypałam świeżo startym parmezanem. Składniki na ok 2 litry zupy: 250 ml białego wina, wytrawnego, u mnie Bio 1.5 litra bulionu warzywnego 1 Zobacz więcej
pokroić, a następnie rozetrzeć nożem lub zmiksować - na papkę. Do zupy dodać papkę z selera , pietruszki i pora, śmietanę ( seler z pietruszką i porem zagęści zupę w naturalny sposób nadając jej Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku 2631

2
Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”. Sama pochodzę z kresów wschodnich więc pomysł na takie kotlety wydał mi się ciekawy. Tym bardziej, że Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Karminadle

Karminadle 637

0
Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego. Właśnie ta wersja to tradycyjny karminadel Zobacz więcej
Nie przepadam za kotletami mielonym, zostało mi jednak trochę mielonego mięsa i duuuuużo cukinii na działce. Zaryzykowałam. Dzięki cukinii, kotlety są miękkie i delikatne. Urozmaiciłam je także o Zobacz więcej
do makreli. Dodać 2 łyżki soku z cytryny, oliwę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do Zobacz więcej
. Gotową mieszankę nadziewamy w jelita ( przepis tutaj) Kiełbasę możemy grilować, zaparzyć w wodzie lub użyć jako dodatek do innych potraw. Smacznego !!! sobota, 10 maja 2014, joannas1976 poleć Zobacz więcej
Nie jestem fanką Magdy Gessler ani jej programów telewizyjnych, ale przepis na kurczaka z morelami , suszonymi śliwkami i cynamonem mi się spodobał. Danie zrobiłam i wyszło naprawdę smaczne. Kurczak Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Zupa klopsikowa

Zupa klopsikowa 1675

0
liść laurowy 5 ziarenek ziela angielskiego sól pieprz cukier 2 marchewki pietruszka kawałek selera cebula 1/4 szklanki soku z kiszonych ogórków łyżka mąki 0,5 szklanki śmietanki 30% posiekany Zobacz więcej
Przyznaję, że na ten kawałek mięsa czekałam z ciekawością. Nigdy wcześniej nie przygotowywałam tak dużego kawałka mięcha na parze. Było soczyste (może na zdjęciu tego nie widać, ale musicie uwierzyć Zobacz więcej
w niektórych opisach produktach np. Pani Magda rozwodzi się na pół strony na temat ważności stosowania najlepszej śmietany, zakańczając swoje wywody zdaniem “… prawdziwa śwmietana wraca. Dobrze Zobacz więcej
upieczone według tego przepisu 250 g kuskusu około 500 ml bulionu (drobiowego lub cielęcego) 1 cebula 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych 1/2 szklanki rodzynek 2 łyżki posiekanej świeżej mięty 4 Zobacz więcej
jest świetny - i się wcale nie pomyliłam. Musaka wyszła bardzo delikatna w smaku i mimo obecności mięsa i dość dużej ilości sera żółtego, bardzo lekka. Polecam wszystkim:) Składniki: 600 g mięsa Zobacz więcej