mielone magdy gessler

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone

Kotlety mielone 1878

4
Kotlety mielone...po raz kolejny...tym razem ponoć wg Magdy Gessler.. 1 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 jajka 1 kajzerka 50 g masła 50 ml wody wegeta, majeranek sól i pieprz do smaku mleko do namoczenia Zobacz więcej
POLSKI HAMBURGER Z KSIĄŻKI MAGDY GESSLER Jest to przepis z książeczki"Kuchenne rewolucje" której jestem posiadaczką ;) SKŁADNIKI NA 6 HAMBURGERÓW: - 0,5 kg MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO - 1 Zobacz więcej
bułkę z ziarnami z łososiem, camembertem, pomidorami suszonymi, mixem sałat, oliwkami i ogórkiem. Wszystko posypane kolorowym mielonym pieprzem. Ps. Wreszcie dostałam besoski od Magdy Gessler! Ale Zobacz więcej
mielonego sól Przygotowanie Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą. Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem Zobacz więcej
mielonego sól Przygotowanie Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą. Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem Zobacz więcej
odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w maju: Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto Zobacz więcej
pokroić, a następnie rozetrzeć nożem lub zmiksować - na papkę. Do zupy dodać papkę z selera , pietruszki i pora, śmietanę ( seler z pietruszką i porem zagęści zupę w naturalny sposób nadając jej Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Kotlety po lwowsku

Kotlety po lwowsku 2031

2
Do zrobienia takich kotletów zachęciłam się po programie Pani Magdy Gessler „ Kuchenne rewolucje”. Sama pochodzę z kresów wschodnich więc pomysł na takie kotlety wydał mi się ciekawy. Tym bardziej, że Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Karminadle

Karminadle 515

0
Karminadle znane także pod nazwami karbinadle albo kardinadle to potrawa kuchni śląskiej, kotlety mielone przygotowywane tradycyjnie z mięsa wieprzowego. Właśnie ta wersja to tradycyjny karminadel Zobacz więcej
Nie przepadam za kotletami mielonym, zostało mi jednak trochę mielonego mięsa i duuuuużo cukinii na działce. Zaryzykowałam. Dzięki cukinii, kotlety są miękkie i delikatne. Urozmaiciłam je także o Zobacz więcej
do makreli. Dodać 2 łyżki soku z cytryny, oliwę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do Zobacz więcej
majeranku 1 łyżeczka rozmarynu suszonego 1 łyżka ziaren kolendry 1 łyżka gorczycy 1 łyżeczka czarnego, mielonego pieprzu 1/2 litra lodowatej wody jelita - ok 4m 1/2 kg sera żółtego pokrojonego w Zobacz więcej
na zdjęciu, nie ma w oryginalnym przepisie. Dorzuciłam je pod koniec pieczenia, bo zalegały mi w lodowce, ale są zupełnie zbędne. Świeżą kolendrę zamieniłam na mieloną i dodalam do pieczenia jedną Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Zupa klopsikowa

Zupa klopsikowa 1608

0
liść laurowy 5 ziarenek ziela angielskiego sól pieprz cukier 2 marchewki pietruszka kawałek selera cebula 1/4 szklanki soku z kiszonych ogórków łyżka mąki 0,5 szklanki śmietanki 30% posiekany Zobacz więcej
. Nowe przepisy Magdy Gessler". Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki lub szynki) po jednej łyżeczce: suszonego tymianku, rozmarynu i majeranku 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1,5 łyżeczki Zobacz więcej
oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki mielonego chili 0,5 l soku pomidorowego 0,7 l bulionu drobiowego 5 łyżeczek kukurydzy w puszce 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 4 placki tortilli 2 łyżki posiekanej Zobacz więcej
szydłowieckiej i sera bursztyn. Ja natomiast zamieniłam te składniki na kabanosy i ser parmezan, jakoże nie udało mi się wymaganych produktów zdobyć. Zupa wyszła pyszna i wszyscy się nią zajadali. Zobacz więcej
upieczone według tego przepisu 250 g kuskusu około 500 ml bulionu (drobiowego lub cielęcego) 1 cebula 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych 1/2 szklanki rodzynek 2 łyżki posiekanej świeżej mięty 4 Zobacz więcej
jest świetny - i się wcale nie pomyliłam. Musaka wyszła bardzo delikatna w smaku i mimo obecności mięsa i dość dużej ilości sera żółtego, bardzo lekka. Polecam wszystkim:) Składniki: 600 g mięsa Zobacz więcej