mielone pesto

Klasyczny kotlet mielony nigdy nie należał do moich ulubionych. Jako dziecko nigdy nie chciałam go jeść, kiedy zaczęłam sama gotować wymyślałam swoje wersje mielonego, ale wciąż był on bardzo podobny Zobacz więcej
Bardzo lubię suszone pomidory i przygotowane z nich pesto. Często mam je w lodówce i wykorzystuję jako smarowidło do kanapek. Tym razem znalazło swoje zastosowanie w kotletach mielonych a dodatek Zobacz więcej
się nie ma ochoty robić świeżego pesto, można użyć gotowego chociaż moim zdaniem swieżo robiony jest o wiele smaczniejszy. Podawać ze świeżą zieloną sałatą pokropioną olejem extra vierge. 30 minut Zobacz więcej
mielonego (może być wołowe, wieprzowe, mieszanka mięs, lub z indyka) 1 cebula 2 ząbki czosnku dwie garście liści bazylii garstka orzechów nerkowca sól, pieprz gałka muszkatałowa 1/4 łyżeczki 4 łyżki Zobacz więcej
Mięso mielone na ostro doprawione w kurczaku się schowało bo roladą zostać chciało. Rukola w pesto się zmiksowała, bo smakiem zaskoczyć chciała. Burak w plasterkach na patelnię wskoczył i w talarki Zobacz więcej
Pora na przepis typowo włoski, ale z drobną modyfikacją Przedstawiam makaron cannelloni z mięsem mielonym, czerwonym pesto i porem w sosie pomidorowym. Jest na prawdę pyszny Składniki: ok. 190-200 g Zobacz więcej
nie był idealny, to dały mi dość inspiracji do stworzenia własnego dania, które wreszcie spełniło moje oczekiwania. Muszle napełniłam farszem z podsmażonej na czosnkowej oliwie, mielonej wołowiny, Zobacz więcej
Uwielbiam bazylię i domowe pesto. Łatwo je zrobić w domu. Składniki: Bazlia (ja wybrałam zwykłą, czerwoną i cytrynową) Mielone orzechy laskowe ząbek czosnku sól ser typu parmezan (tarty, łyżka) oliwa Zobacz więcej
smaku solą i pieprzem. 2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i mieszamy z przygotowaną pastą. Wykładamy na talerze, dodajemy pozostały bób, posypujemy świeżo mielonym Zobacz więcej
Klepałam wieczorem w klawiaturę. Zrobiło się już całkiem późno i poczułam, że mi w brzuchu burczy. Staram się nie jeść w nocy, ale co poradzić. Miałam świeże pachnące bułki z ziarnami. Posmarowałam Zobacz więcej
Dla każdej osoby potrzebujesz: szklankę penne 5-6 krewetek kopiastą łyżkę czerwonego pesto 2-3 łyżki fety szczypta świeżo mielonego pieprzu sól do gotowania makaronu Zagrzej wodę na makaron, wrzuć do Zobacz więcej
Dla każdej osoby potrzebujesz: szklankę penne 5-6 krewetek kopiastą łyżkę czerwonego pesto 2-3 łyżki fety szczypta świeżo mielonego pieprzu sól do gotowania makaronu Zagrzej wodę na makaron, wrzuć do Zobacz więcej
Pesto to doskonały dodatek nie tylko do dań makaronowych, ale także do pieczywa czy pizzy. Pewnie znacie już pesto bazyliowe, pietruszkowe czy pomidorowe, to z oregano jest równie pyszne. Składniki: Zobacz więcej
Przepisy na zdrowy obiad Kliknij w napis by przejść do wybranego przepisu Gołąbki z młodej kapusty Pierś kurczaka pieczona w folii z grzybami Sałatka kebab Zapiekanka z mielonym mięsem i warzywami Zobacz więcej
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy - sól pieprz - szczypta słodkiej mielonej papryki - 2 łyżki soku z kiszonych buraków - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka mielonych orzechów włoskich - 1 Zobacz więcej
A dziś na obiad placek ziemniaczany z ziołami na wiejskiej słonince i klasycznym czerwonym pesto z pomidorów. Sposób na szybkie tarcie ziemniaków - idealnie sprawdza się maszynka do mielenia mięsa :) Zobacz więcej
wg Alex – W mojej kuchni – lista zakupów z Listonic Przepis na kaszę jaglaną z cukinią i papryką – Czym chata bogata – lista zakupów w Listonic Przepis na sałatkę grecką – Kuba pichci – lista zakupów Zobacz więcej
Pesto, pesto, świeży, zielony i zdrowy dodatek, ale do czego? Dla mnie najlepiej smakuje z makaronem. Tak na szybko... ugotuj ulubiony makaron, dodaj kilka łyżek pesto i wymieszaj. Pycha. To moja Zobacz więcej
Zakładam, że coś w tym rodzaju. Zrobiłam go w zasadzie z samej ciecierzycy - surowej, namoczonej, zmiksowanej z odrobiną wody (z braku odpowiedniego sprzętu do miksowania samej), zagęściłam Zobacz więcej
Szybkie i zdrowe danie obiadowe. Ostatnie pesto tak mi zasmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie, ale z dodatkiem słonecznika. W smaku wyszło równie dobre. 2-3 duże garści świeżego szpinaku 3/4 Zobacz więcej