mielonka w jelicie

{{headerMessage}}
Białą, domową kiełbasę robimy kilka razy do roku. Zawsze przygotowujemy ją według sprawdzonego od lat przepisu. Domowa kiełbaska bez zbędnych dodatków jest najlepsza. Tym razem część postanowiliśmy Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Kiełbasa słoikowa z karkówki

Kiełbasa słoikowa z karkówki 893

0
{{headerMessage}}
Kiełbasa słoikowa, tym razem wieprzowa, taka domowa mielonka. Kiełbasa na co dzień, bardzo zwyczajna. Oddłuższegoczasu z większą przyjemnościązjadam kiełbasydomoweniż te kupione w sklepie. Nie zawsze Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Szynkowarowe chorizo

Szynkowarowe chorizo 624

0
{{headerMessage}}
przypadku. Skład pozostały w zasadzie nie odbiega od robionego już przeze mnie chorizo w jelicie, które znikło, mimo niezbyt udanej wersji. Tamten produkt nie udał się z powodu zbyt dowolnej zmiany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wędzarni i zabrałem się do pracy. Sam również lubię, smak domowej kiełbasy, podanej razem ze smażonymi jajkami, czy tez nawet samej, tyko z dodatkiem zmrożonej, krystalicznej czystej..... wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
własnej jałowcowej kiełbasy składnikina pięć kilo wyrobu 0,5 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 0,7 kg wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 0,7 kg wieprzowiny I klasy( Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grażka objawiła światu kotlet z kostki rosołowej. Na początku tatar z parówek mnie zadziwił, a potem przypomniałam sobie spaghetti, jakie jadłam na studiach. Podły makaron, mielonka najpodlejsza i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tłuszczów, białek i węglowodanów oraz syntezie insuliny regulując poziom cukru we krwi. W organizmie produkowana jest przez florę bakteryjną jelit, a ta z kolei nie będzie naszą mocną stroną bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zgaśnie. MOM to po prostu odwirowane z np. kości resztki mięsa, ścięgna i tak dalej. Dlatego MOM stosuje się głównie w pasztetach, parówkach i tak dalej. Problem w tym, że jak na rzeczy resztkowe, te Zobacz więcej