mielonka w jelicie

Białą, domową kiełbasę robimy kilka razy do roku. Zawsze przygotowujemy ją według sprawdzonego od lat przepisu. Domowa kiełbaska bez zbędnych dodatków jest najlepsza. Tym razem część postanowiliśmy Zobacz więcej
Kiełbasa słoikowa, tym razem wieprzowa, taka domowa mielonka. Kiełbasa na co dzień, bardzo zwyczajna. Oddłuższegoczasu z większą przyjemnościązjadam kiełbasydomoweniż te kupione w sklepie. Nie zawsze Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Szynkowarowe chorizo

Szynkowarowe chorizo 586

0
przypadku. Skład pozostały w zasadzie nie odbiega od robionego już przeze mnie chorizo w jelicie, które znikło, mimo niezbyt udanej wersji. Tamten produkt nie udał się z powodu zbyt dowolnej zmiany Zobacz więcej
,) 1 kg wieprzowiny I klasy( szynka,schab) 4 kg wieprzowiny II klasy( łopatka, boczek) jelita wieprzowe sól, pieprz majeranek cukier brązowy( w ilości 3g na każdy kg gotowego wyrobu) gorczyca biała Zobacz więcej
własnej jałowcowej kiełbasy składnikina pięć kilo wyrobu 0,5 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 0,7 kg wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 0,7 kg wieprzowiny I klasy( Zobacz więcej
Grażka objawiła światu kotlet z kostki rosołowej. Na początku tatar z parówek mnie zadziwił, a potem przypomniałam sobie spaghetti, jakie jadłam na studiach. Podły makaron, mielonka najpodlejsza i Zobacz więcej
tłuszczów, białek i węglowodanów oraz syntezie insuliny regulując poziom cukru we krwi. W organizmie produkowana jest przez florę bakteryjną jelit, a ta z kolei nie będzie naszą mocną stroną bez Zobacz więcej
przez wodę. Jeśli chcecie jeść wędliny, najlepiej robić je samemu. Co prawda np. kupienie dobrych jelit na kiełbasę to też wyższa szkoła jazdy, ale serio. Spójrzcie na to tak. „Szynka coś tam” Zobacz więcej