mielony karp

KARP MIELONY I PIECZONY W SKÓRZE Składniki: 1 kg karpia 2 cebule 1 bułka kajzerka 3/4 szklanki mleka 4 jajka 100 g masła 2 łyżki oleju 1 słoiczek majonezu 250 g 2 marchewki 2 ziemniaki 2 łyżeczki soli Zobacz więcej
Lubię ryby. Z tym , że wszelkie gotowe kostki rybne , paluszki rybne ( szczególnie te z mielonej ryby) odstraszają mnie. Kupuję ryby i przygotowuję sama. Przyznaję, że wolę filety bo nie pociąga mnie Zobacz więcej
Karp z natury jest delikatny- warto więc pokusić się na zrobienie do niego ostrej marynaty . Czas : 15 minut Składniki : 4 porcje filetów z karpia olej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chili Zobacz więcej
Karp wędzony w płatach Składniki: - świeży karp - papryka w płatkach, - gorczyca, - pieprz czarny grubo mielony, - sól, Rybę patroszymy, i filetujemy. Solimy na mokro w zalewie 50g soli na 1 litr Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Wigilijny karp smażony

Wigilijny karp smażony 992

0
Składniki: 1 karp 2 jajka bułka tarta mąka pszenna 1 ząbek czosnku sok z cytryny 2 łyżki masła olej do smażenia sól, pieprz Sprawionego karpia dzielimy na dzwonki. Obrany czosnek rozcieramy z łyżeczką Zobacz więcej
tartej. U mnie w domu karp był obtaczany w mące i smażony. Oczyszczonego karpia filetujemy, obtaczamy karpia w bułce tartej i smażymy w panierce w głębokim tłuszczu. Karp smażony w panierce jest Zobacz więcej
Składniki: karp dzwonka 4 kostki bulionowe warzywne 2 ser żółty 3 plasterki masło śmietanka 30% 200 ml serek topiony 2 (kiełbaski) sól, biały pieprz mielony gałka muszkatołowa ziemniaki 4 sól Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Karp w piwie

Karp w piwie 1075

1
A może karp w innej odsłonie ? Składniki 1 kg filetów z karpia 5 ząbków czosnku 5 łyżek mąki 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej 15 dag masła 300 ml jasnego piwa sól , pieprz czarny mielony 2 cebule Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Karp na parze

Karp na parze 1349

1
na swoim smaku, a jest znacznie lżejszy w trawieniu. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15 minut + godzina potrzebna na zamarynowanie ryby Składniki: 2 kawałki karpia Pęczek Zobacz więcej
wody 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu i kardamonu W rondelku połączyłam wszystkie składniki. Zagotowałam, do momentu wrzenia. Następnie Zobacz więcej
na dwa filety: ryba (karp, mintaj , panga, co lubicie) 2 cytryny 2 jajka 1/2 szk. wody 1 szk. maki pszennej 1 szk. bułki tartej 1/2 łyżeczki soli pieprz świeżo mielony olej do smażenia Rybę (u mnie Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Karp w galarecie

Karp w galarecie 6082

1
Składniki: 1 wyfiletowany karp średniej wielkości (ok. 1 kg) 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 4-5 listków laurowych 8 płaskich Zobacz więcej
I POMIDORACH Boże Narodzenie: BIGOS BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA Z PĘCZAKIEM I ŻURAWINĄ KARKÓWKA W SOSIE POMIDOROWYM ZRAZY Z MIĘSEM MIELONYM ŻEBERKA W WINIE Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI Odrobinka słodyczy: Zobacz więcej
suszonej żurawiny 2-3 suszone morele 1/3 pęczka mięty 1/2 szklanki ugotowanej kaszy bulgur 1 jajko szczypta soli i pieprzu 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia Filet z karpia mielimy np. w Zobacz więcej
czerwonego marynowanego pieprzu 1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu natka pietruszki do posypania Filety * umyć , osuszyć , ułożyć w pojemniku. Zalać 1/3 szklanki oleju, sokiem z cytryny . Zobacz więcej
Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 45 min Łączny czas: 60 min Liczba porcji: 4 Rozmiar porcji: jak na zdjęciu (1 talerz, ok. 250 ml ) Liczba kilokalorii w porcji: 260 Składniki: wywar rybny Zobacz więcej
na szklisto na oleju ( na 1 łyżce ) gałka muszkatołowa tarta do smaku sól pieprz mielony 1 żółtko Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso ryby dobrze oczyszczone z ości i cebulkę zmielić lub Zobacz więcej
Składniki: 800 g karpia 70 g migdałów w płatkach 1 jajko sól pieprz biały mielony odrobina mąki 50 ml oleju do smażenia Puree z fasoli: 250 g fasoli białej gałązka tymianku 2 ząbki czosnku sól, pieprz Zobacz więcej