mięs a na okazje

Kolejny już post z serii "Cenowe okazje", odrobinę spóźniony post, ale ceny nadal aktualne, tylko już nie pierwszej świeżości :)) Za co przepraszam i obiecuję poprawę. Niestety blogger nie podołał tak Zobacz więcej
Dzikie mięso bażantów, sos z czerwonego wina i cierpkie nadzienie z dodatkiem borówki brusznicy i kasztanów, to wyjątkowo wykwintne oraz niecodzienne danie, tylko na wyjątkowe okazję. Zobacz więcej
Uwielbiamy Bakłażana, dziś zaproponuję Wam Bakłażana faszerowanego mięsem i brązowym ryżem. Szybkie danie, które nadaje się na każdą okazję. Ja podaję go z sosem czosnkowym. Smacznego:) SKŁADNIKI: Zobacz więcej
Jeśli szukacie czegoś na wyjątkową okazję wypróbujcie dania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na Zobacz więcej
To przepis, który dostałem dawno temu i długo czekał w kolejce do zrobienia. Czekał na dobry dzień ;)Perliczka to delikatne, kruche mięso. Świetnie komponuje się ze smakiem świeżych jabłek, tymianku i Zobacz więcej
Nie często mam okazję jadać dziczyznę więc jak spotkałam udziec z dzika w sklepie od razu nabyłam i oto pyszne danie powstało. Mięso jest delikatne i soczyste, polecam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
Ryby z owocami i białym winem stanowią bardzo ciekawe w smaku połączenie. Delikatne mięso ryby i plastry gruszek oblane oliwą z oliwek, która łączy kilka składników bardzo ciekawego w smaku sosu. Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczarki faszerowane mięsem mielonym toalternatywa dla zwykłych kotletów mielonych. Są pyszne iproste wwykonaniu. Można zrobić je naobiad, kolację, święta czy każdą Zobacz więcej
Przy okazji Halloween polecam pyszny pasztet w oryginalnej formie. Propozycja tylko dla odważnych ;) Składniki 600 g mięsa ugotowanego i zmielonego 1 duża pieczarka 1 mała czerwona cebula szczypiorek Zobacz więcej
Stek z łosia Podczas czerwcowego pobytu w Norwegii jedliśmy gulasz z łosia. Tak nam zasmakował, że przedwczoraj, na nasz przedostatni obiad w Oslo, postanowiłam przygotować stek z łosia. Praktycznie Zobacz więcej
Kotleciki wieprzowe, od góry bakłażan, sałatka z soczewicy, kaczka. Ryba, szaszłyk wieprzowy, kotleciki wieprzowe, u góry paluszek (ciemne pieczywo z ziarnami). Jagnięcina w sosie grzybowym, ryba Zobacz więcej
Bardzo prosta , delikatna pasta robiona przy okazji gotowania wywaru na kurczaku . Czas : 10 minut Składniki : 1 szklanka ugotowanego mięsa z kurczaka ( obranego ze skórek , chrząstek i kości ) Zobacz więcej
Tę pyszną sałatkę można podać nawet na obiad, bo zawiera mięso i warzywa. Ja podałam ją na przyjęciu z okazji urodzin syna. zdecydowanie do powtórzenia. W dużej misce do sałatek układamy: - kawałki Zobacz więcej
Czasem najprostsze jest najlepsze . Pomysł na wykorzystanie przy okazji tego co już mamy . Czas : 10 minut Składniki : 1 gotowane udko z kurczaka ( z rosołu ) 3 ugotowane ziemniaki 4 łyżki pokrojonego Zobacz więcej
Spieszyłam się dziś z obiadem bo pół dnia spędziłam u lekarza i w laboratorium. A potem jeszcze mnie pokusiło by wstąpić do Delikatesów mięsnych i odnowić zapasy w zamrażalniku. Dotarłam do domu Zobacz więcej
Bardzo szybka sałatka dla osób dbających o linie, do grilla, mięsa,drobiu i ryb praktycznie nadaje się na każdą okazje. skladniki 1/4 szt sałaty lodowej 1 pomidor 1 cebula czerwona 1 sałatka cezar Zobacz więcej
Zima za pasem, a sezon na pomidory i paprykę trwa, dlatego to najlepszy czas na przygotowanie pysznego leczo do słoików. Danie to można zapasteryzować w słoikach i zostawić sobie gotowe na inne okazje Zobacz więcej
Mam już trzecią książkę Ani Starmach, tym razem zatytułowaną "PYSZNE. Na każdą okazje", w której znajdziemy ciekawe przepisy na rożne okazję jak Boże Narodzenie, kolację we dwoje, spotkanie z Zobacz więcej
Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie Zobacz więcej
Zostało mi polędwicy wieprzowej gotowanej na parze. Miała być zjedzona do chleba , ale jakoś nie bardzo miałyśmy na nią ochotę. Jak każde mięso doskonale nadawała się za to jako farsz na pierogi. Zobacz więcej