miesa i kiełbasy

mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 20

0
{{headerMessage}}
Składniki : 0,5kg fasoli 4liście laurowe 6ziarna ziela angielskiego około 0,5 kg miesa lub kiełbasy lub boczku 2 cebule 3-4 łyżki przecieru pomidorowego majeranek do smaku 2ząbki czosnku sól pieprz Zobacz więcej
porcelanowa
porcelanowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kresowa panienka
knysze z kapustą

knysze z kapustą 750

0
{{headerMessage}}
sprawdzą jako dodatek do zup, albo po prostu jako przekąska. Knysze z kapustą Składniki: I. ciasto: 25 dag mąki, 3 dag drożdży, 3/4 szklanki mleka, łyżeczka cukru, 2 jajka, 5 dag masła. II. farsz: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
otwarciu woreczka z kiełbasą mój piesek zjawił się natychmiast tez wyczuł to dobrodziejstwo. Takie dobrodziejstwo trzeba dobrze wykorzystać już myślę co z nich pysznego zrobić , ale to w następnych Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Bigos staropolski

Bigos staropolski 1053

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 kg białej kapusty 300 g pieczonych mięs (np. łopatki wieprzowej, wołowiny, szynki) 400 g wędlin (wędzonej wiejskiej kiełbasy, kiełbasy jałowcowej) 100 g świeżego Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Bigos

Bigos 1466

8
{{headerMessage}}
Jeden ze starszych przepisów,wstawionych wczesniej na gotujmy.pl:) Bigosu nie trzeba specjalnie przedstawiać,każdy go zna i większosć lubi,a ja lubię taki gotowany przez kilka dni,wtedy to jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grilla. Na początku pomyśleliśmy, że połączenie „miesa z miesem i miesem“ to lekka przesada. Może i tak, ale boczek dodaje delikatnej polędwicy soczystości, a kiełbasa smaku. Ewentualnie można Zobacz więcej