mięsa na zimno

Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
A teraz czas na jakiś sosik na zimno do wędlin czy jajek. prostu i szybki w przygotowaniu a co najważniejsze bez sztucznych dodatków. Zdrowy i smaczny na każą okazję. 3 łyżki majonezu 2 łyżki Zobacz więcej
połączenia mięso + owoce. Ja z kolei uwielbiam kurczaka z jabłkami i tymiankiem mojej mamy, albo połączenia mięso + owoce w wykonaniu tesciowej (oczywiście zakładając, że mam ochotę na mięso, co Zobacz więcej
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, w tym na zbliżającą się Wielkanoc. Pyszna Zobacz więcej
Schab pieczony nadziewany mięsem mielonym na ciepło lub na zimno na kanapki | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Schab pieczony nadziewany mięsem mielonym na ciepło lub na zimno na Zobacz więcej
Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie. Papryki nadziać farszem . Zobacz więcej
Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek Zobacz więcej
Grzyby marynowane w occie Składniki : grzyby - mogą być kurki, pieczarki, maślaki, prawdziwki ( najlepsze małe ) 3 szklanki wody 8 - 10 łyżek cukru 3... Zobacz więcej
Jako dodatek do jajek oraz pieczonych mięs czy wędlin proponuję trzy sosy, spośród których każdy znajdzie swój ulubiony. Tradycyjna ćwikła jest idealna do pieczonej karkówki, łagodny dip twarożkowy z Zobacz więcej
Konfitura, czy też chutney, jakkolwiek by to nazwać, jest to moje nowe odkrycie na oryginalny dodatek do pieczonego mięsa, a w szczególności dziczyzny i drobiu, zwłaszcza do gęsi. Do smaku tej Zobacz więcej
na orzeźwiający sos. Powinien nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź Zobacz więcej
Na ciepło i na zimno smakuje dobrze. Podduszona cukinia nadaje się doskonale jako dodatek do ryb i mięs. Danie doskonale Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
SOS    DO   KOTLETÓW

SOS DO KOTLETÓW 172

0
Sos jest dobry do mięs na ciepło ale także do wędlin i mięs na zimno. Mąki z masłem zrumienić tak, aby sos był brunatny. Rozprowadzić bulionem, przecedzić przez sitko. Włożyć do sosu pokrajane w Zobacz więcej
Bardzo cenię sobie w mojej kuchni mięso indycze, ponieważ jest chude, delikatne i kruche. Trzeba jednak uważać przy jego obróbce cieplnej, ponieważ wystarczy chwila za długo w piekarniku i mięso Zobacz więcej
mintandchilli
mintandchilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mint and Chilli
Sos Żurawinowy.

Sos Żurawinowy. 18240

1
Kocham żurawiny za ich smak i aromat no i za bogactwo witamin. Dzisiaj przygotowałam pyszny sos żurawinowy, który łączy cierpkość żurawin i słodycz miodu. Idealnie pasuje do mięs np. indyka, kaczki Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Szynka domowa

Szynka domowa 1394

1
Bardzo zdrowa domowa szynka bez konserwantów. Nie jest różowa jak te sklepowe, które zawierają saletrę i inne polepszacze. Jest szara, krucha i aromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu Zobacz więcej
Ciąg dalszy pieczonych mięs. Rym razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do Zobacz więcej
smerfetka79
smerfetka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Marlenity
Sos tatarski

Sos tatarski 225

2
Mam dla Was przepis na prosty sos na zimno, który możecie podać do pieczonych mięs, jaj, wędlin. Sprawdzi się idealnie na świątecznym stole. Przepis możecie modyfikować- dodając albo zamieniając Zobacz więcej
Kolejny przepis z Kwestii Smaku - tym razem indyk. Przepis tutaj Ja nie miałam octu winnego wymieniłam na balsamiczny, powidła śliwkowe na dżem malinowy. Mięso miało wagę ok. 650 gramów. Bardzo dobre, Zobacz więcej
Jajka z pastą Pieczona szynka Śledzie korzenne z porem i imbirem Sernik z kajmakiem i bakaliami Szarlotka sypana Sałatka - Gyros Jabłecznik z bezą Paszteciki z soczewicą Szarlotka Ciasto na zimno z Zobacz więcej