mięsa na zimno

{{headerMessage}}
Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Dip do wędlin i mięs na zimno

Dip do wędlin i mięs na zimno 900

1
{{headerMessage}}
A teraz czas na jakiś sosik na zimno do wędlin czy jajek. prostu i szybki w przygotowaniu a co najważniejsze bez sztucznych dodatków. Zdrowy i smaczny na każą okazję. 3 łyżki majonezu 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
połączenia mięso + owoce. Ja z kolei uwielbiam kurczaka z jabłkami i tymiankiem mojej mamy, albo połączenia mięso + owoce w wykonaniu tesciowej (oczywiście zakładając, że mam ochotę na mięso, co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, w tym na zbliżającą się Wielkanoc. Pyszna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(10) Kurczak (54) Kotlety z kurczaka w pianierce (4) Makaron z kurczakiem (7) Nadziewane roladki z kurczaka (7) Naleśniki, pancakes i placuszki (32) Owoce morza (9) Krewetki (8) Mule (1) Ryby (22) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie. Papryki nadziać farszem . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzyby marynowane w occie Składniki : grzyby - mogą być kurki, pieczarki, maślaki, prawdziwki ( najlepsze małe ) 3 szklanki wody 8 - 10 łyżek cukru 3... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jako dodatek do jajek oraz pieczonych mięs czy wędlin proponuję trzy sosy, spośród których każdy znajdzie swój ulubiony. Tradycyjna ćwikła jest idealna do pieczonej karkówki, łagodny dip twarożkowy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitura, czy też chutney, jakkolwiek by to nazwać, jest to moje nowe odkrycie na oryginalny dodatek do pieczonego mięsa, a w szczególności dziczyzny i drobiu, zwłaszcza do gęsi. Do smaku tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na orzeźwiający sos. Powinien nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na ciepło i na zimno smakuje dobrze. Podduszona cukinia nadaje się doskonale jako dodatek do ryb i mięs. Danie doskonale Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
SOS    DO   KOTLETÓW

SOS DO KOTLETÓW 235

0
{{headerMessage}}
Sos jest dobry do mięs na ciepło ale także do wędlin i mięs na zimno. Mąki z masłem zrumienić tak, aby sos był brunatny. Rozprowadzić bulionem, przecedzić przez sitko. Włożyć do sosu pokrajane w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo cenię sobie w mojej kuchni mięso indycze, ponieważ jest chude, delikatne i kruche. Trzeba jednak uważać przy jego obróbce cieplnej, ponieważ wystarczy chwila za długo w piekarniku i mięso Zobacz więcej
mintandchilli
mintandchilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mint and Chilli
Sos Żurawinowy.

Sos Żurawinowy. 22250

4
{{headerMessage}}
Kocham żurawiny za ich smak i aromat no i za bogactwo witamin. Dzisiaj przygotowałam pyszny sos żurawinowy, który łączy cierpkość żurawin i słodycz miodu. Idealnie pasuje do mięs np. indyka, kaczki Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Szynka domowa

Szynka domowa 1696

1
{{headerMessage}}
Bardzo zdrowa domowa szynka bez konserwantów. Nie jest różowa jak te sklepowe, które zawierają saletrę i inne polepszacze. Jest szara, krucha i aromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Pieczona karkówka z jałowcem

Pieczona karkówka z jałowcem 785

1
{{headerMessage}}
Ciąg dalszy pieczonych mięs. Rym razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do Zobacz więcej
smerfetka79
smerfetka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Marlenity
Sos tatarski

Sos tatarski 266

3
{{headerMessage}}
Mam dla Was przepis na prosty sos na zimno, który możecie podać do pieczonych mięs, jaj, wędlin. Sprawdzi się idealnie na świątecznym stole. Przepis możecie modyfikować- dodając albo zamieniając Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis z Kwestii Smaku - tym razem indyk. Przepis tutaj Ja nie miałam octu winnego wymieniłam na balsamiczny, powidła śliwkowe na dżem malinowy. Mięso miało wagę ok. 650 gramów. Bardzo dobre, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jajka z pastą Pieczona szynka Śledzie korzenne z porem i imbirem Sernik z kajmakiem i bakaliami Szarlotka sypana Sałatka - Gyros Jabłecznik z bezą Paszteciki z soczewicą Szarlotka Ciasto na zimno z Zobacz więcej