mięsa na zimno

Gruszki na zimno do deserów lub mięs Gruszki są świetnym dodatkiem do mięs lub deserów. Miękkie możesz podawać z lodami lub zaserwować do pasztetów czy pieczonego mięsa. Składniki : 6 gruszek 400g Zobacz więcej
A teraz czas na jakiś sosik na zimno do wędlin czy jajek. prostu i szybki w przygotowaniu a co najważniejsze bez sztucznych dodatków. Zdrowy i smaczny na każą okazję. 3 łyżki majonezu 2 łyżki Zobacz więcej
połączenia mięso + owoce. Ja z kolei uwielbiam kurczaka z jabłkami i tymiankiem mojej mamy, albo połączenia mięso + owoce w wykonaniu tesciowej (oczywiście zakładając, że mam ochotę na mięso, co Zobacz więcej
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, w tym na zbliżającą się Wielkanoc. Pyszna Zobacz więcej
Schab pieczony nadziewany mięsem mielonym na ciepło lub na zimno na kanapki | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Schab pieczony nadziewany mięsem mielonym na ciepło lub na zimno na Zobacz więcej
Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie. Papryki nadziać farszem . Zobacz więcej
Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek Zobacz więcej
Grzyby marynowane w occie Składniki : grzyby - mogą być kurki, pieczarki, maślaki, prawdziwki ( najlepsze małe ) 3 szklanki wody 8 - 10 łyżek cukru 3... Zobacz więcej
dodatek zarówno do jajek jak i pieczonego lub gotowanego schabu. Składniki (każdy sos to jedna nieduża miseczka ok.200ml) 1. Ćwikła: słoiczek drobno startych buraczków (lub ugotowane 2-3 buraki i Zobacz więcej
Konfitura, czy też chutney, jakkolwiek by to nazwać, jest to moje nowe odkrycie na oryginalny dodatek do pieczonego mięsa, a w szczególności dziczyzny i drobiu, zwłaszcza do gęsi. Do smaku tej Zobacz więcej
na orzeźwiający sos. Powinien nadać się do mięs i ryb, które zamierzacie grillować i pochłaniać w najbliższych dniach ;) Składniki (na małą miseczkę): 1 łyżka chrzanu tartego (samodzielnie bądź Zobacz więcej
Na ciepło i na zimno smakuje dobrze. Podduszona cukinia nadaje się doskonale jako dodatek do ryb i mięs. Danie doskonale Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
SOS    DO   KOTLETÓW

SOS DO KOTLETÓW 208

0
Sos jest dobry do mięs na ciepło ale także do wędlin i mięs na zimno. Mąki z masłem zrumienić tak, aby sos był brunatny. Rozprowadzić bulionem, przecedzić przez sitko. Włożyć do sosu pokrajane w Zobacz więcej
Bardzo cenię sobie w mojej kuchni mięso indycze, ponieważ jest chude, delikatne i kruche. Trzeba jednak uważać przy jego obróbce cieplnej, ponieważ wystarczy chwila za długo w piekarniku i mięso Zobacz więcej
mintandchilli
mintandchilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mint and Chilli
Sos Żurawinowy.

Sos Żurawinowy. 21232

3
Kocham żurawiny za ich smak i aromat no i za bogactwo witamin. Dzisiaj przygotowałam pyszny sos żurawinowy, który łączy cierpkość żurawin i słodycz miodu. Idealnie pasuje do mięs np. indyka, kaczki Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Szynka domowa

Szynka domowa 1602

1
Bardzo zdrowa domowa szynka bez konserwantów. Nie jest różowa jak te sklepowe, które zawierają saletrę i inne polepszacze. Jest szara, krucha i aromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu Zobacz więcej
Ciąg dalszy pieczonych mięs. Rym razem do piekarnika trafiła karkówka w foli, naszpikowana ziarnami jałowca. Mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i aromatyczne. Smakuje na ciepło w plastrach do Zobacz więcej
smerfetka79
smerfetka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Marlenity
Sos tatarski

Sos tatarski 243

3
Mam dla Was przepis na prosty sos na zimno, który możecie podać do pieczonych mięs, jaj, wędlin. Sprawdzi się idealnie na świątecznym stole. Przepis możecie modyfikować- dodając albo zamieniając Zobacz więcej
Kolejny przepis z Kwestii Smaku - tym razem indyk. Przepis tutaj Ja nie miałam octu winnego wymieniłam na balsamiczny, powidła śliwkowe na dżem malinowy. Mięso miało wagę ok. 650 gramów. Bardzo dobre, Zobacz więcej
Jajka z pastą Pieczona szynka Śledzie korzenne z porem i imbirem Sernik z kajmakiem i bakaliami Szarlotka sypana Sałatka - Gyros Jabłecznik z bezą Paszteciki z soczewicą Szarlotka Ciasto na zimno z Zobacz więcej