mięsa pieczone marynowane

Schab natrzeć przypraami: solą, czarnym pieprzem, zgniecionym w prasce czosnkiem i papryką w proszku. Odstawić na godzinę do lodówki. Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Włożyć mięso. Zobacz więcej
Sałatka znakomita do dań z grilla, mięs czy wędlin. Użyłam tutaj pieczonych buraków które mają w sobie wiele słodyczy co równoważy kwaśność pozostałych składników. Zachęcam do wypróbowania. Sałatka z Zobacz więcej
w lodówce przez całą noc. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Mięso przełożyć do foliowego rękawa, zasypać pokrojonymi w plasterki pieczarkami i piec ok. 50 minut. Następnie przeciąć rękaw i Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
KANAPKA Z ANTRYKOTEM

KANAPKA Z ANTRYKOTEM 230

0
Kanapki z kotletami, pieczonym mięsem rządzą :) np. kanapki z mielonym, z pieczonym indykiem, rostbefem. Dziś wróciłam późno do domu, więc zrobiłam chłopakom na szybko kanapki z antrykotem, który i Zobacz więcej
« sałatka szparagowo-fasolowa sałatka z fetą 65279 , ... » pieczony boczek zamiast kupnej wędliny, marynowany na sucho, a potem upieczony boczek. pieczony boczek cienki płat boczku bez kości, w Zobacz więcej
Składniki: - polędwica wieprzowa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki musztardy delikatesowej - 1 ząbek czosnku - świeży rozmaryn listki - przyprawa musztardowa Kotanyj - oliwa z oliwek 5 łyżek Przygotowujemy Zobacz więcej
alaska
alaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
alaska mlaska
KULKI Z INDYKA W SOSIE

KULKI Z INDYKA W SOSIE 149

0
JAK? 1. Mięso ugniatamy z przyprawami, posiekaną drobno cebulą i rozmieszanymi jajkami. Formujemy kulki. 2. Układamy w lekko naoliwionym naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem* - Może to być właściwie Zobacz więcej
Dziś bardziej inspiracja, niż przepis. Karkówkę pozbawioną tłustych części posmarowałam taką oto musztardą: Marynowałam całą noc w lodówce. Dziś przełożyłam mięso do woreczka. Ziemniaki obrałam, Zobacz więcej
Marynata: 3 łyżki oleju kujawskiego łyżeczka musztardy dijon pół łyżeczki tabasco 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku (wyciśnięty lub drobno posiekany) łyżka keczupu łyżka sosu sojowego łyżeczka utartego Zobacz więcej
Marynata to bardzo ważny składnik przygotowania dań z grilla i nie dotyczy to tylko mięs, ale także ryb czy owoców morza. Marynaty przeważnie przygotowuje się na dzień wcześniej, a potrawy marynujemy Zobacz więcej
z marynatą i odstawić na około 12 godzin do lodówki.[ u mnie kurczak marynowany był w misce Tupperware].Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, u mnie była to blaszka z siatką i oliwy nie Zobacz więcej
Propozycja smacznego, dość łatwego do przygotowania obiadu uwzględniającego sezonowe, letnie składniki. Jeżeli macie ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku Zobacz więcej
MARYNATA 1czubata łyżka miodu 2 łyżki musztardy 1łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego Składniki dokładnie wymieszać ze sobą najlepiej w naczyniu, w którym będzie się następnie marynować. Zobacz więcej
kotlety i marynować min. godzinę, następnie wyjąc kotlety i zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać zaprawą pomarańczową, przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać Zobacz więcej
Składniki: - 400g schabu, - 200g śmietany 18%, - czerwonej cebuli, - marchewki, - 4 ząbki czosnku, - przyprawy: sol, pieprz, oregano, bazylia, tarty majeranek, - 2 łyżki słonecznika, - opcjonalnie Zobacz więcej
deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
szaszłyki z piklami

szaszłyki z piklami 364

1
SKŁADNIKI 1kg mięsa wołowego zrazowego 1/4 szkl oleju rzepakowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 1/2 opakowanie przyprawy gyros po szklance ogórków konserwowych, Zobacz więcej
- 1 łyżka musztardy meksykańskiej - 1 łyżka musztardy sarepskiej - olej Przygotowanie: Musztardy mieszamy razem, nacieramy polędwiczki, pozostawiamy do marynowania na około 1 godzinę. Następnie Zobacz więcej
Pierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus Pierś pieczoną w maśle po prostu uwielbiam :) Jest miękka, wilgotna i lekko... maślana. Do tego przyjemnie się ją Zobacz więcej
Czyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza się w różnych potrawach - Zobacz więcej