miesięcznik kuchnia

tasyfa
tasyfa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymenty kuchenne...
Tofu +kiełki

Tofu +kiełki 1556

4
i wrzucić na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażyć na złoto. Pod koniec dodać sos sojowy, chwilę podsmażyć i dodać kiełki oraz posiekaną kolendrę. Przepis: miesięcznik Kuchnia 11/2011 Zobacz więcej
BAKŁAŻAN Z IMBIREM I PAPRYCZKĄ CHILLI 1 bakłażan 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku ok 3 cm imbiru 1 papryczka chilli Czosnek i imbir obrać, papryczkę pozbawić nasionek. Drobno posiekać i wrzucić na Zobacz więcej
Doskonała zupa grzybowa z młodymi warzywami z koprem włoskim oraz dodatkiem suszonych pomidorów, zabielona śmietaną. Pyszna zupa kurkowa z koprem włoskim i suszonymi pomidorami inspirowana przepisem z Zobacz więcej
CulinaryNotes
CulinaryNotes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Culinarynotes
Pierniczki

Pierniczki 124

0
Boże Narodzenie bezsprzecznie kojarzy się między innymi z piernikami tudzież pierniczkami. Swoje zrobiłam według przepisu z grudniowego numeru miesięcznika “Kuchnia”. Genialne połączenie imbiru, Zobacz więcej
Krem imbirowo-rumowy do kawy Zimno? Wieje przenikliwy wiatr? A może pada śnieg? Rozgrzewająca kawa z imbirem i rumem. Tak, to jest antidotum na nieprzyjemną pogodę. Przepis z miesięcznika "Kuchnia". Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Chleb bananowy.

Chleb bananowy. 90

0
Słodki chleb, właściwie jak lekko słodkie ciasto - do dżemu, miodu. Składniki: 4 dojrzałe banany 70-80 stopionego i przestudzonego masła 120 g g cukru 1 jajko wanilia 250 g mąki 1 łyżeczka sody Banany Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Kapuśniak

Kapuśniak 127

4
Jak zrobić kapuśniak w Turcji? Teściowej nie pytajcie, u mojej jeszcze nigdy nie jadłam, choć coś na podobieństwo góralskiej kwaśnicy, z tym, że bez grzybów, i na gęsto, robi wyborne. Dzisiejszy Zobacz więcej
Cześć! Dziś bez przepisu, ale mam za to taki dobry humor, że aż postanowiłam o tym napisać. Zostałam wyróżniona w konkursie magazynu KUCHNIA i co za tym idzie - mój przepis pojawi się w czerwcowym Zobacz więcej
ZUPA KURKOWO-POROWA 70-80 g kurek 1 por duża cebula 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1,5 l bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka czarnego pieprzu sól 1 szklanka Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
Ciasteczka cytrynowe

Ciasteczka cytrynowe 280

0
czym dodać żółtka, skórkę cytrynową i obie mąki.Całość zmieszać mikserem – na niskich obrotach – aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.Gotowe ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na Zobacz więcej
lub rozpuszczonego masła 1 szkl. jogurtu naturalnego lub owocowego Suche składniki wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Przesypać suche do mokrych, mieszać aż powstanie Zobacz więcej
Przypominamy przepis Tomka Woźniaka, który ukazał się w miesięczniku Kuchnia kilka lat temu. Świetnie się sprawdza na śniadania czy jako przystawka, podawana z chlebem czy tortillą. Składniki: 1 Zobacz więcej
Książkę "FIT od Kuchni. Jedz na zdrowie!" J. Bilczyńskiego wygrałam jakiś czas temu w konkursie. Po zapoznaniu się z nią, postanowiłam ją zrecenzować, ponieważ na pewno znajdą się osoby, które będą Zobacz więcej
Szybkie, proste, bez cukru i z dodatkiem płatków owsianych (zdrowe?, albo łudzę się, że zdrowe) lekko słodkie bułeczki, czy raczej muffinki. Na śniadanie, przekąskę, w podróży. Przepis z miesięcznika Zobacz więcej
MamSmak.pl
MamSmak.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MamSmak.pl
Batonik musli

Batonik musli 571

0
, ja czasem wręcz boję się czytać ich skład. Ten przepis wyszukałam w miesięcznikuKuchnia” i lekko zmodyfikowałam według własnych upodobań, jeśli chodzi o bakalie i orzechy. Wy zróbcie tak samo. Zobacz więcej
otwieram nowo zakupiony egzemplarz miesięcznika kuchnia, pierwszą... Hun-dog i wino czyli Dni Węgrzyna & CK Wino na Małym Rynku W piątkowe popołudnie na Małym Rynku czassięjakby zatrzymał. Ze Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA

TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA 118

2
, pilnując, żeby czosnek się nie zrumienił. Dodać pastę tamaryndową i ocet, wymieszać starannie. Skrzydełka umieścić w naczyniu z pokrywką, posmarować marynatą , przykryć naczynie i wstawić na dobę do Zobacz więcej
Witajcie dziś post nie kuchenny, choć poniekąd związany z gotowaniem. Kilka dni temu dostałam paczkę, trochę się zdziwiłam, bo akurat wtedy nic nie zamawiałam. Jakie było moje zdziwienie, gdy w środku Zobacz więcej
Przepis pochodzi z miesięcznika ''Moja Kuchnia" 09/2010 Składniki: - 10 dag żółtego sera - 8 pieczarek - 4 pomidory (dałam 2 ) - 1/2 kalafiora (małego) - sól, pieprz Sos: - 25 dag majonezu - 2 ząbki Zobacz więcej