miesięcznik kuchnia

Miesięcznik Kuchnia nr 3/2015 – recenzja | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Sałatki Sosy Zobacz więcej
tasyfa
tasyfa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymenty kuchenne...
Tofu +kiełki

Tofu +kiełki 1489

3
i wrzucić na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażyć na złoto. Pod koniec dodać sos sojowy, chwilę podsmażyć i dodać kiełki oraz posiekaną kolendrę. Przepis: miesięcznik Kuchnia 11/2011 Zobacz więcej
BAKŁAŻAN Z IMBIREM I PAPRYCZKĄ CHILLI 1 bakłażan 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku ok 3 cm imbiru 1 papryczka chilli Czosnek i imbir obrać, papryczkę pozbawić nasionek. Drobno posiekać i wrzucić na Zobacz więcej
Doskonała zupa grzybowa z młodymi warzywami z koprem włoskim oraz dodatkiem suszonych pomidorów, zabielona śmietaną. Pyszna zupa kurkowa z koprem włoskim i suszonymi pomidorami inspirowana przepisem z Zobacz więcej
CulinaryNotes
CulinaryNotes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Culinarynotes
Pierniczki

Pierniczki 92

0
Boże Narodzenie bezsprzecznie kojarzy się między innymi z piernikami tudzież pierniczkami. Swoje zrobiłam według przepisu z grudniowego numeru miesięcznikaKuchnia”. Genialne połączenie imbiru, Zobacz więcej
Krem imbirowo-rumowy do kawy Zimno? Wieje przenikliwy wiatr? A może pada śnieg? Rozgrzewająca kawa z imbirem i rumem. Tak, to jest antidotum na nieprzyjemną pogodę. Przepis z miesięcznika "Kuchnia". Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Chleb bananowy.

Chleb bananowy. 89

0
Słodki chleb, właściwie jak lekko słodkie ciasto - do dżemu, miodu. Składniki: 4 dojrzałe banany 70-80 stopionego i przestudzonego masła 120 g g cukru 1 jajko wanilia 250 g mąki 1 łyżeczka sody Banany Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Kapuśniak

Kapuśniak 107

4
Jak zrobić kapuśniak w Turcji? Teściowej nie pytajcie, u mojej jeszcze nigdy nie jadłam, choć coś na podobieństwo góralskiej kwaśnicy, z tym, że bez grzybów, i na gęsto, robi wyborne. Dzisiejszy Zobacz więcej
Cześć! Dziś bez przepisu, ale mam za to taki dobry humor, że aż postanowiłam o tym napisać. Zostałam wyróżniona w konkursie magazynu KUCHNIA i co za tym idzie - mój przepis pojawi się w czerwcowym Zobacz więcej
masłem i smażyć około 4 minut. Dodać wino i gotować jeszcze 2 minuty. W dużym garnku zagotować bulion, dodać warzywa i przyprawy (chilli, pieprz i odrobinę soli). Gotować 15 minut a następnie Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
Ciasteczka cytrynowe

Ciasteczka cytrynowe 278

0
jako przeciwwaga do korzennych. Pyszne i aromatyczne – mnie na myśl przywodzą lato. Przepis pochodzi z miesięcznikaKuchnia”. Przyjemnie kruche. Składniki: 120 g masła, 120 g cukru, 2 żółtka, skórka Zobacz więcej
lub rozpuszczonego masła 1 szkl. jogurtu naturalnego lub owocowego Suche składniki wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Przesypać suche do mokrych, mieszać aż powstanie Zobacz więcej
Przypominamy przepis Tomka Woźniaka, który ukazał się w miesięczniku Kuchnia kilka lat temu. Świetnie się sprawdza na śniadania czy jako przystawka, podawana z chlebem czy tortillą. Składniki: 1 Zobacz więcej
Książkę "FIT od Kuchni. Jedz na zdrowie!" J. Bilczyńskiego wygrałam jakiś czas temu w konkursie. Po zapoznaniu się z nią, postanowiłam ją zrecenzować, ponieważ na pewno znajdą się osoby, które będą Zobacz więcej
Szybkie, proste, bez cukru i z dodatkiem płatków owsianych (zdrowe?, albo łudzę się, że zdrowe) lekko słodkie bułeczki, czy raczej muffinki. Na śniadanie, przekąskę, w podróży. Przepis z miesięcznika Zobacz więcej
MamSmak.pl
MamSmak.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MamSmak.pl
Batonik musli

Batonik musli 512

0
, ja czasem wręcz boję się czytać ich skład. Ten przepis wyszukałam w miesięcznikuKuchnia” i lekko zmodyfikowałam według własnych upodobań, jeśli chodzi o bakalie i orzechy. Wy zróbcie tak samo. Zobacz więcej
otwieram nowo zakupiony egzemplarz miesięcznika kuchnia, pierwszą... Hun-dog i wino czyli Dni Węgrzyna & CK Wino na Małym Rynku W piątkowe popołudnie na Małym Rynku czassięjakby zatrzymał. Ze Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA

TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA 110

2
, pilnując, żeby czosnek się nie zrumienił. Dodać pastę tamaryndową i ocet, wymieszać starannie. Skrzydełka umieścić w naczyniu z pokrywką, posmarować marynatą , przykryć naczynie i wstawić na dobę do Zobacz więcej
Witajcie dziś post nie kuchenny, choć poniekąd związany z gotowaniem. Kilka dni temu dostałam paczkę, trochę się zdziwiłam, bo akurat wtedy nic nie zamawiałam. Jakie było moje zdziwienie, gdy w środku Zobacz więcej
Przepis pochodzi z miesięcznika ''Moja Kuchnia" 09/2010 Składniki: - 10 dag żółtego sera - 8 pieczarek - 4 pomidory (dałam 2 ) - 1/2 kalafiora (małego) - sól, pieprz Sos: - 25 dag majonezu - 2 ząbki Zobacz więcej