Przepis na mięsne ciasto pascala

Pyszne, dekoracyjne i jednocześnie sycące danie mięsne :) Składniki na ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 1 łyżka smalcu 2 żółtka sól do smaku 1 jajko do smarowania Składniki na nadzienie: 30 dag Zobacz więcej
Nasze lenistwo ma czasami dobre skutki... Ciasto na pizzę powstało z tego, co miałam w zapasach. Okazało się jednym z najlepszych jakie jadłam, zrobiłam je kilka razy aby dokładnie sprawdzić ilości. Zobacz więcej
Oryginalny przepis tu http://kuchnialidla.pl/product/chlebek-miesny-wedlug-pascala-brodnickiego Całkiem fajne danie, chociaż bardzo tłuste. Do sporadycznego robienia. No chyba, że wieprzowinę Zobacz więcej
Koniec pojedynku na noże Pascala i Okrasy Główna Przepisy Pory dnia śniadanie lunch obiad podwieczorek kolacja Specjalne okazje Boże Narodzenie Wielkanoc Sylwester Walentynki Tłusty Czwartek Halloween Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj do cudownego miejsca pełnego smaków i słońca, aromatów i dobrego humoru - kuchni greckiej. Zielone i czarne oliwki, ser feta, smakowite sery kozie, dojrzewające w słońcu cukinie Zobacz więcej
Tzatziki to grecki dip -sos, podawany jako dodatek do dań z grilla, pieczonych, smażonych lub jako przystawka. Robi się go z ogórka, greckiego jogurtu, z czosnkiem, solą i oliwą. Proporcje trudno Zobacz więcej
Tym razem miałam okazję ponownie uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez firmę Lidl. Była to kolejna podróż odkrywająca nowe smaki i potrawy. Dotąd niezbyt mi znana kuchnia grecka okazała się Zobacz więcej
Tydzień temu miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez Lidl, w studio CookUp, a prowadzonych przez Pascala Brodnickiego. Tematem przewodnim spotkania była Hellada na Talerzu. Zobacz więcej
Czasami jest tak, że jesteśmy zabiegani i nie chce wymyślać się nam wyszukanych i wyrafinowanych posiłków. Dla mnie zawsze dobrym patentem na taki humor są naleśniki z mięsnym farszem, nie dość, że Zobacz więcej
Proste w przygotowaniu, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne – oto mój nowy kulinarny pomysł, czyli paszteciki warzywno-mięsne w cieście francuskim. Nadadzą się idealnie zarówno na przekąskę w ciągu Zobacz więcej
Kolejne warsztaty kulinarne za nami Tym razem Lidl razem z Pascalem zabrali nas w podróż do Grecji Były opowieści o kuchni greckiej oraz masa fantastycznych produktów i jedzenia, które przygotowali Zobacz więcej
Uwielbiam takie kolacje, gdy mogę sobie nałożyć na talerz dużo, różnego jedzenia....fot. D.Szymborska Lubię mięsne chlebki, innych nie piekę. Z ciastem mi jakoś nigdy nie po drodze, a na mięso zawsze Zobacz więcej
Ciasto francuskie to mały pomocnik, gdy czas rodzica się skurczył, a przekąska jest oczekiwana. Czasami można się na niego skusić, zwłaszcza, gdy uda wWam się znaleźć taki o dobrym składzie. 250 g Zobacz więcej
Fantastyczna mięsna rolada z ciasta francuskiego! Pomysł na roladę znalazłam kiedyś w gazecie. Gazeta przepadła, a przepisu nie zdążyłam zapisać. O ile dobrze pamiętam, tamta rolada była z różnymi Zobacz więcej
Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam. Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie jem mięsa nie zwalnia mnie z roli Zobacz więcej
Po dzielnych wojażach w kuchni z piersią gęsi (o którym wspomniałam tylko na Facebooku, nie miała czasu go umieścić na blogu) , przetestować kolejny przepis z Kuchni Lidla. Tym razem o wiele prostszy Zobacz więcej
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej
Już od 18 maja w sklepach Lidl tydzień kuchni greckiej. Z tej okazji Lidl Polska zorganizował pokaz przedpremierowy w formie warsztatów kulinarnych dla blogerów, które w brawurowy sposób poprowadził Zobacz więcej
Ponieważ zapas ciasta francuskiego jeszcze się nie skończył postanowiłam zrobić paszteciki z mięsem, które w połączeniu z czerwonym barszczykiem w filiżance mogą stanowić ozdobę każdego przyjęcia lub Zobacz więcej
Pyszny, mięsny, grecki "chlebek" fot. D.Szymborska Nigdy wcześniej takiego mięsnego chlebka nie jadłam. Przepis Pascala Brodnickiego z warsztatów Kuchni Lidla – Hellada na talerzu. Tym razem przepis Zobacz więcej