Przepis na mięsne ciasto pascala

Pyszny, mięsny, grecki "chlebek" fot. D.Szymborska Nigdy wcześniej takiego mięsnego chlebka nie jadłam. Przepis Pascala Brodnickiego z warsztatów Kuchni Lidla – Hellada na talerzu. Tym razem przepis Zobacz więcej
Oryginalny przepis tu http://kuchnialidla.pl/product/chlebek-miesny-wedlug-pascala-brodnickiego Całkiem fajne danie, chociaż bardzo tłuste. Do sporadycznego robienia. No chyba, że wieprzowinę Zobacz więcej
Kolejne warsztaty kulinarne za nami Tym razem Lidl razem z Pascalem zabrali nas w podróż do Grecji Były opowieści o kuchni greckiej oraz masa fantastycznych produktów i jedzenia, które przygotowali Zobacz więcej
Po dzielnych wojażach w kuchni z piersią gęsi (o którym wspomniałam tylko na Facebooku, nie miała czasu go umieścić na blogu) , przetestować kolejny przepis z Kuchni Lidla. Tym razem o wiele prostszy Zobacz więcej
Tzatziki to grecki dip -sos, podawany jako dodatek do dań z grilla, pieczonych, smażonych lub jako przystawka. Robi się go z ogórka, greckiego jogurtu, z czosnkiem, solą i oliwą. Proporcje trudno Zobacz więcej
Tydzień temu miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez Lidl, w studio CookUp, a prowadzonych przez Pascala Brodnickiego. Tematem przewodnim spotkania była Hellada na Talerzu. Zobacz więcej
Tym razem miałam okazję ponownie uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez firmę Lidl. Była to kolejna podróż odkrywająca nowe smaki i potrawy. Dotąd niezbyt mi znana kuchnia grecka okazała się Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj do cudownego miejsca pełnego smaków i słońca, aromatów i dobrego humoru - kuchni greckiej. Zielone i czarne oliwki, ser feta, smakowite sery kozie, dojrzewające w słońcu cukinie Zobacz więcej
Fantastyczna mięsna rolada z ciasta francuskiego! Pomysł na roladę znalazłam kiedyś w gazecie. Gazeta przepadła, a przepisu nie zdążyłam zapisać. O ile dobrze pamiętam, tamta rolada była z różnymi Zobacz więcej
Ponieważ zapas ciasta francuskiego jeszcze się nie skończył postanowiłam zrobić paszteciki z mięsem, które w połączeniu z czerwonym barszczykiem w filiżance mogą stanowić ozdobę każdego przyjęcia lub Zobacz więcej
Czasami jest tak, że jesteśmy zabiegani i nie chce wymyślać się nam wyszukanych i wyrafinowanych posiłków. Dla mnie zawsze dobrym patentem na taki humor są naleśniki z mięsnym farszem, nie dość, że Zobacz więcej
Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam. Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie jem mięsa nie zwalnia mnie z roli Zobacz więcej
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej
Uwielbiam takie kolacje, gdy mogę sobie nałożyć na talerz dużo, różnego jedzenia....fot. D.Szymborska Lubię mięsne chlebki, innych nie piekę. Z ciastem mi jakoś nigdy nie po drodze, a na mięso zawsze Zobacz więcej
Już od 18 maja w sklepach Lidl tydzień kuchni greckiej. Z tej okazji Lidl Polska zorganizował pokaz przedpremierowy w formie warsztatów kulinarnych dla blogerów, które w brawurowy sposób poprowadził Zobacz więcej
Koniec pojedynku na noże Pascala i Okrasy Główna Przepisy Pory dnia śniadanie lunch obiad podwieczorek kolacja Specjalne okazje Boże Narodzenie Wielkanoc Sylwester Walentynki Tłusty Czwartek Halloween Zobacz więcej
Nasze lenistwo ma czasami dobre skutki... Ciasto na pizzę powstało z tego, co miałam w zapasach. Okazało się jednym z najlepszych jakie jadłam, zrobiłam je kilka razy aby dokładnie sprawdzić ilości. Zobacz więcej
Pyszne, dekoracyjne i jednocześnie sycące danie mięsne :) Składniki na ciasto: 20 dag mąki 12 dag masła 1 łyżka smalcu 2 żółtka sól do smaku 1 jajko do smarowania Składniki na nadzienie: 30 dag Zobacz więcej
Proste w przygotowaniu, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne – oto mój nowy kulinarny pomysł, czyli paszteciki warzywno-mięsne w cieście francuskim. Nadadzą się idealnie zarówno na przekąskę w ciągu Zobacz więcej
Ciasto francuskie to mały pomocnik, gdy czas rodzica się skurczył, a przekąska jest oczekiwana. Czasami można się na niego skusić, zwłaszcza, gdy uda wWam się znaleźć taki o dobrym składzie. 250 g Zobacz więcej