mięsne pieczenie

Od jakiegoś czasu chciałam zrobić pieczeń mięsną, tym bardziej, że moja Ania zaczyna próbować nowych potraw. Uwielbia wszystko co robię z mięsa mielonego: kotlety, pulpeciki, burgery etc. Tym sposobem Zobacz więcej
Niejednokrotnie czytelnicy zadają mi pytanie, co ja robię z resztkami pieczonego mięsa lub mięsem z bulionu. Ogólna odpowiedź jest taka, że pozostałości mięsa zawsze staram się przygotować jakieś Zobacz więcej
Pieczeń niby-mięsna z chutneyem grejpfrutowym Wszystkim zainteresowanym życzę Wesołych Świąt! Podczas przygotowania dzisiejszego obiadu wykorzystałam dwa przepisy i zmodyfikowałam je. Ten na oszukaną Zobacz więcej
Pieczeń nazywam leniwą bo robię ją z gotowego mięsa mielonego.Nie zawsze mam czas i odpowiedni kawałek mięsa do zmielenia zresztą po co jak można kupić czasami mięso już zmielone w sklepie a smak Zobacz więcej
Bardzo smaczna pieczeń mięsna, doskonała zarówno na obiad jak i na zimno do kanapek. Zrobiłam ją z tego przepisu już dwa razy, wyszła idealnie więc nie chcę słyszeć, że komuś się nie udała! :) Pieczeń Zobacz więcej
Ówczesne wędliny, które kupujemy w sklepach pozostawiają wiele do życzenia. Jak tylko zdarzy się okazja przygotowuję domowe pasztety, pieczenie i wędliny. Kilka z nich możecie znaleźć w zakładce Zobacz więcej
jednak naszła mnie ochota na drożdżowe co nieco w bardziej wytrawnej wersji. Stąd pomysł na nadzianie bułeczek pieczenia mięsną i papryczką pepperoni z zalewy. Wyszły rewelacyjne! Przy okazji Zobacz więcej
Uwielbiam pieczenie…są smaczne jako danie obiadowe, ale również na zimno jako dodatek do kanapek. Robi się je szybko, wystarczy wymieszać składniki, do piekarnika i gotowe Polecam gorąco !!! Składniki Zobacz więcej
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są pyszne jako danie główne na ciepło lub przystawka na zimno. Pieczenie/klopsy są wdzięcznym daniem, gdyż nie potrzebują zbyt wielu składników, by cieszyć smakiem Zobacz więcej
i doprawiamy przyprawami według uznania. Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę a także łyżkę sosu sojowego i łyżkę bułki tartej. Dobrze mieszamy. Gotujemy 4 jajka na twardo. Wykładamy dno Zobacz więcej
warzyw. Dolewamy dwie szklanki wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. Pieczemy aż lekko się zarumieni, a gdy się to stanie, zmniejszamy temperaturę do 180 st. Tym sposobem mięso będzie Zobacz więcej
Pieczony pasztet mięsny przygotowany według przepisu Lulu to prawdziwa poezja smaku. Jadaliśmy go wielokrotnie i za każdym razem był doskonały. Zresztą Ona zawsze potrafi wyczarować coś z niczego :) Zobacz więcej
Zapraszam na smaczną pieczeń z mięsa mielonego. Dodatek warzyw, oprócz poprawy walorów smakowych, sprawia, że danie ładnie prezentuje się w przekroju. Kolejnym atutem jest prostota przygotowania. Zobacz więcej
Małe, ale sycące zapiekane danie z cebuli i mięsa. Pieczona cebula ma bardzo łagodny i delikatnie słodki smak. Podczas długiego pieczenia z jej wierzchnich warstw wydobywa się lekko skarmelizowany sok Zobacz więcej
drobno posiekaną), dodać kmin. Uprażyć. Wrzucić mięso, usmażyć jak na spagetti. Dodać resztę składników i przypraw, dusić około 20 minut. Jajka należy wbić, gdy masa mięsna przestygnie. Ciasto Zobacz więcej
Przygotowań do Wielkanocy i sprawdzania przepisów ciąg dalszy. Tym razem przygotowałam pieczeń, klopsa, nadziewane faszerowanym jajkiem i serem z pieczarkami. Wieprzowinę zmieliłam na grubych oczkach. Zobacz więcej
do miękkości i ostudzić. Ugotować sześć jajek, ostudzić i obrać. Mięso połączyć z grochem, jednym surowym jajkiem i przyprawami do smaku. Połowę masy wyłożyć do natłuszczonej foremki a na niej Zobacz więcej
, sól i pieprz. SOS JOGURTOWY: - 1 szklanka jogurtu gęstego - 1 ząbek czosnku wyciśniętego przez praskę - 1 łyżka koperku - sól i pieprz Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. FORMOWANIE I PIECZENIE Zobacz więcej
żaroodpornego, na dno wlać ok 2 cm wrzącej wody. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około godziny. W razie gdyby wierzch dyni mocno się rumienił warto w trakcie pieczenia przykryć Zobacz więcej
Podane w tym przepisie proporcje wystarczą do zrobienia ok. 12 małych kulek mięsnych znakomitych jako przekąska. Można śmiało zwiększyć proporcje i podać je w formie obiadu. Składniki: - 200g mięsa Zobacz więcej