Przepis na mieso cieleca

borgia
borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat od kuchni
Tortellini z mięsem

Tortellini z mięsem 782

W zasadzie to zrobiłam je z cielęciną, ale doszłam do wniosku jeszcze zanim upiekłam mięso, że jednak wołowina też będzie na miejscu. Zrobiłam po prostu z tego co miałam, czyli pięknej łopatki Zobacz więcej
www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: okolo 60 g watrobki – u mnie cieleca, okolo 150 g kurczaka, (kurczak i watrobka z rosolu) 3 szklanki ugotowanej bialej fasoli, 2 jajka, 2 duze cebule, 2 male Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 2544

Zanim usmażymy czy upieczemy mięso, dobrze jest je najpierw zamarynować przez jakieś 2-3- godziny. Dzięki temu będzie aromatyczne i soczyste. Dotychczas podawałam Wam już jeden przepis na MARYNATĘ Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Mięso w słoiku

Mięso w słoiku 19348

Jak już się upiekło domowy chleb, który rewelacyjnie smakuje nawet z samym tylko masłem, to czasami człowiekowi chce się jednak czegoś więcej na tej kromce chleba… A nie ma nic lepszego do położenia Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa 5795

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór Zobacz więcej
I znowu przepis sprzed lat... co pewnie widać po zdjęciach. Szperam ostatnio po moich archiwach w poszukiwaniu ciekawych przepisów i nadających się do publikacji jeszcze jako tako zdjęciach. Dzisiaj Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Weki z mięsa

Weki z mięsa 5621

Mięso w słoikach to dobre rozwiązanie dla tych co wybierają się np. na łódkę albo na camping i nie lubią gotowania, albo gotowania w ciasnym kambuzie (ja chyba nawet tam lubię, kto mnie weźmie na Zobacz więcej
i faszerowane papryki :))) Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 25993

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3647

na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny - tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone! pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom nie Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18678

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 4025

Od dawna szykowałam się na te paszteciki. Stanowią świetną, nie tylko świąteczną, przekąskę na ciepło. Ich wnętrze wypełnione jest dużą ilością mięsnego farszu, a ciasto jest delikatne i miękkie. Zobacz więcej
Często mówię o tym, co bym chciała zrobić/mieć/zobaczyć/zwiedzić…I jak że jest miło, gdy ktoś tego słucha, a potem daje jedną z tych rzeczy w prezencie Tak właśnie było z kamionkowym garczkiem na Zobacz więcej
Tegoroczne wakacje to poludnie Wloch... a wiec przepis stamtad na naszym niedzielnym stole. 6 porcji Przygotowanie 40 minut Pieczenie 1 h - 1h15 1 kg cieleciny 2 cebule dymki 2 zaki czosnku 1 ser feta Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17567

Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Mięsa pieczone

Mięsa pieczone 6323

Nasza propozycja na pieczone mięso w zupełnie innym wydaniu. Ten przepis to też tradycja i wspomnienie. Można go zastosować zarówno do szynki, karkówki jak i schabu, czy boczku. My będziemy piec Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Wątróbka cieleca smażona

Wątróbka cieleca smażona 285

600 g wątróbki cielęcej, pieprz, mąka do oprószenia, sól, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki masła, Wątróbkę umyć, osuszyć, zdjąć błonę, wyciąć żyły. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Oprószyć Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7617

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej