mieso do słoika

Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno: Zapiekany bakłażan z mięsem mielonym Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno Przepisy rodzinne i Zobacz więcej
je z jednego z najlepszych elementów wołowiny - z rostbeefu!!! Musicie uwierzyć mi na słowo i zrobić, koniecznie! Składniki: rostbeef wołowy około 1 -1,5 kg 100 g suszonych borowików 10 szalotek Zobacz więcej
Jeśli pasztetpiekęna Święta, to musi onbyć w klimacie światecznym. Musi pachnieć Świętami... :) Jałowiec, imbir, kolendra, rozmaryn, majeranek... a do pasztetu koniecznie trzeba podać borówkę lub Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 797

1
Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
Jest to proste danie na obiad lub kolację. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, wiec idealne jest na dni, kiedy macie inne zajęcia ważniejsze, niż stanie w kuchni przy garnkach :) Wystarczy mieć Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Bigos

Bigos 1459

8
Jeden ze starszych przepisów,wstawionych wczesniej na gotujmy.pl:) Bigosu nie trzeba specjalnie przedstawiać,każdy go zna i większosć lubi,a ja lubię taki gotowany przez kilka dni,wtedy to jest Zobacz więcej
To moja pierwsza kampania testowania produktów Blue Dragon. Były już dwie: kuchnia japońska i chińska. Tym razem pod nóż a w zasadzie pałeczki przypadła kuchnia tajska. Specjalnością Blue Dragon są Zobacz więcej
się" z wołowiną. Akurat dostałam od Rodziców wielki kawał przepięknego mięsa wołowego, a że miałam trochę wolnego czasu, postanowiłam ugotować cos dobrego. W szafce znalazłam zapomniany słoik grzybów Zobacz więcej
Pierwsze pisemne wzmianki o rillettes można znaleść w książce kucharskiej z 1480 roku z Touraine we Francji. Rabelais, pisarz i filozof, nazwał je "brązową konfiturą", podkreślając także długotrwałośc Zobacz więcej
lodowce mielone mieso. Postanowilam tez skorzystac z przepisu na klopsiki, z zalaczonej do przesylki ksiazeczki z przepisami. Klopsiki jadalismy juz - jak mi sie wydaje - we wszelkich mozliwych Zobacz więcej
KORECZKI IMPREZOWE - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... KORECZKI IMPREZOWE (28.12.2015)MAKOWE PRALINY WIGILIJNE Zobacz więcej
Nalewka Bożonarodzeniowa, Święta 2013! - Cztery Smaki Przepisy Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Pomysł Na… Ciasto Dukana Danie główne Desery Dukana Dukan Na Ciepło Dukan Zobacz więcej
samej wody lub wina) i 1/2 szklanki stopionego smalcu (ok 100 g). Piekłam w 80 stopniach Celsjusza przez 12 godzin. Piekłam tak przez noc, rano wyjęłam z piekarnika, mięso odsączyłam na durszlaku. Po Zobacz więcej
czosnku 1,5 kg pomidorów 6 łyżek octu z czerwonego wina 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki czarnego pieprzu 1,5 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżka cukru sól do Zobacz więcej
Babciny przysmak w słoikach, czyli mielonka - Wyroby domowe, sery, wędliny, kiszonki i inne - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Babciny przysmak w słoikach, Zobacz więcej
10h30: moja Ricoré z mlekiem migdałowym Obiad: tarta marchewka – 150 g około, sok z półcytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz czarny, curcuma. Befsztyk wołowy krwisty.2 łyżki zbóż: soczewica, pszenica Zobacz więcej
tak cudownych zdjec kaczki. Az pociekla mi slinka! Kacze mieso zdecydowanie za rzadko gosci na moim stole… Reply KUCHARNIA, Anna-Maria 5 września 2011 at 8:54 am Piegusku! Ja podobnie jak Amber Zobacz więcej
po prostu uwielbiam , mieso czerwone absolutnie nie musi istniec, cos wspanialego, dziekuje ci za zaproszenie na rybke, szkoda ze to tak daleko! pozdrawiam serdecznie :))) Reply pyra 24 kwietnia 2012 Zobacz więcej
prawdę kuchenną nr 1 Najlepszy schab wychodzi mi pieczony w naczyniu żeliwnym. Próbowałam w żaroodpornych w rękawie foliowym- żeliwo wygrywa! Kluczowe jest obsmażenie mięsa- bardzo dokładnie również Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kotlety rybne

Kotlety rybne 23

0
Kotlety rybne | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI Zobacz więcej