mieso duszone z pieczarkami

- 4 duze papryki -250 gr mielonego miesa - 4 duze pieczarki - pol cebuli - 2 zabki czosnku - mozarella ok100 gr - majeranek, sol, pieprz - 1 jajko * Papryke myjemy, ucinamy gorna czesc i wydrazamy Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiad zabieram Was do rozkoszowania sie smakiem kuchni rosyjskiej. Wolowina Stroganoff. Skladniki: 2 cebule ok 1 kg wolowiny- im delikatniejsze mieso- tym krotszy czas gotowania. 400 gr Zobacz więcej
masle przesmazyc pora pokrojonego w krazki, posypac maka, smazyc przez chwile, dodac smietanke, sol i pieprz, dusic 3 minuty, a na koniec dodac musztarde i wymieszac. Kotlety polac sosem. Potrawa Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 158

0
na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. • Podlać wodą ok. 3 szklanki, dodać przyprawy i dusić 30 minut. • Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić i dodać pod koniec duszenia mięsa. • Połączyć Zobacz więcej
! Tortini z miesem Farsz .300 gr miesa gotowanego w warzywach .50 gr pieczarek .2 lyzki bulki tartej .1 jajko .sol i pieprz Wykonanie Zobacz więcej
W naszym domu bardzo lubimy mieso, ale i mięsożerców od czasu do czasu nachodzi ochota na coś bezmięsnego:). Robimy wówczas makaronowe zapiekanki lub pieczemy tarty. Jedna z takich bezmiesnych tart Zobacz więcej
kilka upieczonych wytrawnych naleśników 40 dag mięsa mielonego kilka pieczarek cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki sos sojowy majeranek tymianek sól, pieprz szczypiorek ser żółty Mieso Zobacz więcej
Taka sobie była smaczna karkóweczka :) POTZRBUJEMY: Porcja na dwie osoby: 2 grubsze plastry karkówki 2 listki laurowe 3 ziarenka pieprzu czarnego 2 łyżeczki przyprawa do karkówki 1 kostka mięsna 1 1/2 Zobacz więcej
pieczarki i czosnek wycisniety i razem dusimy Doprawiamy pieczarki z cebula sola i pieprzem Na drugiej patelni (wok) podsmarzamy mieso, doprawiamy je jarzynka i papryka Do miesa dorzucamy pieczarki z Zobacz więcej
Tradycyjne golabki to wiemy-ryz i mieso,ale kiedy mieso zastapimy grzybami, to odnajdujemy w nich inna potrawe. Lubie wszelkie zmiany,wiec ta okurat sprawila nam wszystkim fajna odmiane,chociaz Zobacz więcej
wody. Mieso wyjac z folii, podawac z sosem. Tradycyjnie podaje sie z kluskami lanymi tzw. Spätzle. Swietnie smakuje z duszonymi pieczarkami. Przepis uczestniczy w akcji: Przepis z tygodnika "Laura", Zobacz więcej
Risotto grzybowe ze skrzydełkami Risotto grzybowe ze skrzydełkami,porcja dla 4 – 5 osób . Wspałałe zakończenie dnia z lampeczka schłodzonego Rieslinga. 300 gram ryżu Carnaroli 2 małe cebule 1 litr Zobacz więcej
wyraźniejszy w smaku - dzięki dodatkowi piwa. Pieczarki zostały zastapione papryką. Z piwem lepiej się komponuje. Woryginalnym przepisie jest polędwica, ale jej główną wadą jest fakt, że jest dosyć Zobacz więcej
Ostatnio na naszym stole tak rzadko gosci mieso, ze tylko czekam az moj chlopak zapyta: ej, zostalismy wegetarianami? Ale coz poradzic, kiedy tyle fantastycznych dan da sie wyczarowac z warzyw i Zobacz więcej
peczaku 450 ml wody sol, oliwa dodatkowo: cebula, kilka pieczarek sol pieprz smietana maka mieso umyc, osuszyc papierowymi recznikami kuchennymi. oproszyc sola, pieprzem czarnym, ziolowym oraz Zobacz więcej
Zrazy (roladki) wołowe zawijane 4 plastry wołowiny (po 150-200g) 1 ogórek kiszony 2 cebule 4 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub sarepskiej 150 g chudego wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 liście Zobacz więcej
Karkówka w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszne, syte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności Zobacz więcej
lisc laurowy i ziele. Przykryc pokrywką i dusic na małym ogniu. Marchew pokroić w kostke i również dodac do miesa. Pieczarki obrac i pokroić w półplasterki i około 20 min przed koncem duszenia dodac Zobacz więcej
Tacos to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Ich podstawą są kukurydziane tortille. W środku zazwyczaj jest mieso wołowe, cebula, przyprawy i pomidory. Ja przygotowałam je oczywiście Zobacz więcej
1łyżka/ do pieczarek odrobina Pieczarki ścieramy na dużych oczkach wraz z cebulą, przesmażamy na maśle, dodajemy do smaku sól i pieprz, dusimy aż odparuje sok. Mięso stawiamy pionowo i długim nożem Zobacz więcej