mięso i figi

piątek, 5 października 2012 Szybki sos do mięsa i polędwiczki wieprzowe z figami Dzisiaj również korzystam z karmelizowanej cebuli, ale tym razem w charakterze przyprawy. Użyłam jej do wzbogacenia Zobacz więcej
Składniki: 3 piersi z kurczaka natka pietruszki garść listków bazylii 1 zielona świeża papryczka chilli- Mięso myjemy, kroimy na kostkę i marynujemy w posiekanej pietruszcze, bazylii i chilli z Zobacz więcej
Przepis Mamusi. To znaczy przez Mamusię znaleziony i przygotowany. Prosty i oryginalny pomysł na dodatek do deserów, sałatek, mięs i przystawek. Albo jako apéritif :) Składniki: dobrej jakości suszone Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Mustarda di Cremona Coś co lubię i to bardzo. Zawsze jak jestem we Włoszech staram się uzupełnić zapas. Musztarda z owoców, najczęściej mieszanych. Odważyłam zrobić ją Zobacz więcej
Ostatnio opublikowałam zestawienie 10 najchętniej czytanych przepisów z 2013 roku, tym razem zapraszam na 10 moim zdaniem najlepszych przepisów. By przeczytać przepis - kliknij w podpis pod zdjęciem Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
sałatka z fig

sałatka z fig 122

3
2 łyżki miodu, 3 łyżeczki musztardy francuskiej, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki octu jałowcowego, 4 – 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz świeżo mielony, 4 figi Wspaniały dodatek do mięs, drobiu, do sałatek... Zobacz więcej
A dziś roladki drobiowe, w nowej odsłonie, które zachwyciły smakiem i wyglądem, moich gości. Przygotowałam roladki na słodko, w wiórkach kokosowych. Kokosowe roladki z Zobacz więcej
700 gram górki cielęcej bez kości, 6 świeżych fig, 70 gram migdałów, 1 pełna łyżka miodu, sól, pieprz, ząbek czosnku, garść świeżego tymianku, olej, 60 ml porto, 100 ml miodu pitnego – czwórniak. Zobacz więcej
Mini tarty z figami i ... » Bomba z Barbadosu – Barbados Bomb Dziś proponuję koktajl Barbados Bomb, prosty w wykonaniu, słodki, letni, w sam raz aby w jesienne wieczory powspominać cieplejsze dni. Zobacz więcej
Doskonałe połączenie jasnych winogron z figami w domowej konfiturze. Konfitura to doskonały dodatek do ciast, jogurtów czy też mięs, a podana z deską różnych serów uświetni spotkanie z przyjaciółmi. Zobacz więcej
Składniki: 2 kg mięsa z szynki 300 g suszonych śliwek kalifornijskich 200 g suszonych fig 120 g suszonych moreli Składniki na marynatę: 5 łyżek oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki syropu z granatów 1 Zobacz więcej
DROBIOWY SZASZŁYK Z FIGAMI I SOSEM ŚLIWKOWO-PIEPRZOWYM Agaty Witeckiej Musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby odnaleźć dla Was ten przepis w czeluściach moich internetowych schowków :) Dostałam go Zobacz więcej
Eggplant stuffed with meat and raisins Składniki. 1 bakłażan duży 20 dag łopatki wieprzowej 1 jajko 6 morele suszone 6 figi suszone 2 garście rodzynek sułtanek 250 ml bulionu sól pieprz imbir świeży Zobacz więcej
1 pierś z indyka (ok. 1 kg) po kilka suszonych moreli, śliwek i fig sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 cebula olej Pierś z indyka opłukać , osuszyć, usunąć błony. Na mięsie ułożyć na zmianę morele i Zobacz więcej
Schab egzotyczny Składniki: 1. 1 kg schabu bez kości 2. Suszone owoce: morele, figi, daktyle 3. 2-3 pomarańcze 4. bulion warzywny 5. sól, pieprz Schab starannie umyć pod bieżącą wodą. Ostrym nożem o Zobacz więcej
may_bi
may_bi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OREGANO BLOG
SAŁATKA W WERSJI LIGHT

SAŁATKA W WERSJI LIGHT 70

0
PIECZARKI PO HISZPAŃSKU » SAŁATKA W WERSJI LIGHT ...czyli kompletnie nieświąteczny posiłek, bez majonezu, wędlin ani mięsa. W sam raz w ramach odreagowania po sutych przyjęciach. Z inspiracji tu Zobacz więcej
Składniki: ok 1,2 kg schabu bez kości ok 200 g suszonych moreli i fig (możemy użyć również suszonych śliwek) Marynata: 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka tymianku 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
oliwek78
oliwek78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarny Oliwek
Musztarda figowa

Musztarda figowa 81

1
Święta to okres, gdzie często podajemy różnego rodzaju mięsa, w tym domowe wędliny. Ta musztarda z lekka nutą słodkiej figi świetnie będzie pasować jako dodatek :) Lista zakupów: 200 g suszonych fig Zobacz więcej
Przygotowanie 25 minut Duszenie 20 minut 4 porcje 4 duże plastry cielęciny cienko rozbite i przecięte na pół 12 świeżych fig 120 g sera owczego 50 g masła 20 cl białego wytrawnego wina Tymianek Spl, Zobacz więcej
100 g endywii 1/2 granatu ok. 120 g domowej wędzonej jagnięciny słoik fig z koniakiem* 1 łyżeczka gryczanego miodu oliwa extra vergine trochę soku z cytryny Pewna dobra dusza podarowała mi Zobacz więcej