mięso mielone w garnku rzymskim

Robimy dowolny farsz z mielonego. Przykładowo - mielone, posiekana cebula i ząbek czosnku, zioła prowansalskie lub na przykład przyprawa do gyrosu. Mięso mieszamy z jajkiem i dokładnie wypełniamy nim Zobacz więcej
Mięso mielone mieszamy z bułką tartą i zmiksowanymi kaparami (1 łyżka) cebulką, czosnkiem i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużny klops tak, aby w środku znajdowały się liście Zobacz więcej
3-4 papryki 1 woreczek kaszy gryczanej 400 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz odrobina tymianku 1 jajko Ugotowaną do miękkości kaszę gryczaną mieszamy z mięsem, posiekanym czosnkiem Zobacz więcej
3-4 papryki 1 woreczek kaszy gryczanej 400 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz odrobina tymianku 1 jajko Ugotowaną do miękkości kaszę gryczaną mieszamy z mięsem, posiekanym czosnkiem Zobacz więcej
. Farsz do gołąbków: 1:1 mielone mięso z szynki i ugotowany ryż 1 pokrojona i podsmażona cebula, sól i pieprz Składniki farszu mieszamy i wypełniamy nim obgotowane liście kapusty. Zwinięte gołąbki Zobacz więcej
Mięso mielone mieszamy z solą, pieprzem, bułką tartą, jakiem, rozgniecionym czosnkiem, posiekaną cebulą i pietruszką. Mieszamy ręką! Ważne - klopsiki będą smaczniejsze. Formujemy klopsiki i smażymy. Zobacz więcej
Chili con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, jest to danie jednogarnkowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo aromatyczne i pyszne. Podawane z ryżem lub tortillą, smakuje również Zobacz więcej
. Sos zaciągamy 1 łyżką mąki rozrobioną w wodzie, doprawiamy solą i tymiankiem do smaku. Mięso podałam z mieszanką sałat z dodatkiem kwaśnej śmietany i świeżo mielonego pieprzu, oraz ziemniakami Zobacz więcej
Miałam ochotę na mięso. No i oczywiście na cukinię. Dodałam jeszcze czerwoną soczewicę. Składniki: 2 duże cukinie bądź jedna olbrzymia 2 piersi z kurczaka 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 łyżki curry Zobacz więcej
Kiedy za oknem temperatura spada poniżej - 10 stopni. Chili con carne: Lista zakupów: Mielone mięso wołowe- 500 gramów Czerwona papryka- 1 sztuka Puszka krojonych pomidorów Puszka czerwonej fasoli Zobacz więcej
Tradycyjne danie kuchni amerykańskiej. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chili bez pestek 1 puszka pomidorów bez skóry 1 puszka czerwonej Zobacz więcej
Składniki: masło 2 łyżki cebula 1 czosnek 1-2 ząbki papryka w proszku 1,5 łyżki łopatka wieprzowa 0,5 kg kmin rzymski mielony łyżeczki bulion wołowy 1 szklanka sól łyżeczki czarny pieprz łyżeczki Zobacz więcej
To przepis bardzo dietetyczny. Jeśli użyć brązowego ryżu zdrowiej już się nie da. Ponieważ moi domownicy nie zjedliby ciemnego ryżu, u mnie była wersja z białym. Szklanka ryżu surowego 500 g mielonego Zobacz więcej
Kurczak doprawiony przyprawami do drobiu dzikiego. Czas : 1 godzina + 2 godziny macerowanie kurczaka Składniki : 4 uda z kurczaka 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka mielonego jałowca łyżeczka Zobacz więcej
Masz mięso mielone, sok pomidorowy i mało czasu? Pomogę Ci to wykorzystać. ;) 500g mieszanego mięsa mielonego 500ml przecieru pomidorowego/soku pomidorowego 300ml wody 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula Zobacz więcej
Sycące i pożywne jesienne danie z dynią, ryżem, soczewicą, mielonym mięsem i pomidorami. Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga Kwestia Smaku 2 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 1 cebula 2 ząbki Zobacz więcej
Rozgrzewająca, aromatyczna zupa, której głównym bohaterem jest faszerowana papryka z mięsem i ryżem, zatopiona w gęstym pomidorowym płynie. Obowiązkowo podania z jogurtem i świeżą ciabattą. Zobacz więcej
Festiwal Kuchni Arabskiej. 4 udka kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku skórka z 2 kiszonych cytryny 2 łyżki oliwy 250 ml wody 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki kminu rzymskiego 2 łyżki ziaren kolendry Zobacz więcej
Lubię gęste zupy pełne smaku. Ta jest sycąca i rozgrzewająca. Przepis pochodzi z bloga ale Meksyk! Autor radzi przygotować zupę kilka godzin wcześniej, później ją podgrzać i podawać. Najlepiej Zobacz więcej
thefoodtimeblog
thefoodtimeblog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
the food time
#178

#178 52

0
kulki z indyka w sosie kokosowym z curry i miętą (2-3 porcje) MIELONE MIĘSO Z INDYKA (500g) CEBULA DYMKA (ze szczypiorkiem) ŚWIEŻA MIĘTA/MELISA (łyżka posiekanej) ŚWIEŻA PIETRUSZKA (łyżka posiekanej) Zobacz więcej