• 8
  • 2
  • 2
  • 3
  • 8
  • 3
przepisów z 5942 blogów

mięso mielone wieprzowo-wołowe

Składniki: 250 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 szalotka sól morska, kolorowy pieprz 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku szklanki zimnej wody suszona pietruszka Dodatkowo: bułka tarta do Zobacz więcej
Składniki: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g mięsa mielonegowołowego 1 czerstwa bułka 200 mlmleka 1 jajko 1 mała cebula suszony majeranek słodka mielona papryka pieprz czarny,sól bułka tarta do Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1,5 kg szynki wieprzowej (ładny chudy kawałek) 1 szkl czerwonego wina słodkiego 2 łyżki musztardy 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 3 łyżki przyprawy Marynata musztardowa Kotani Mięso umyć, Zobacz więcej
klopsiki wieprzowo-wołowe z pysznymi dodatkami. 500 gram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 średnie cebule 4 ząbki polskiego czosnku 1 papryczka piri piri 2 jajka 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki Zobacz więcej
mleka 170 g mąki pszennej typ 650 Ciasto właściwe: zaczyn 110g mąki pszennej typ 650 1 żółtko 1 łyżeczka cukru szczypta soli 3 łyżki oleju +żółtko do posmarowania bułek i sezam do posypania Kotlety: Zobacz więcej
, hamburger znany jest na całym świecie głównie jako danie kuchni typu fast food. A jednak z warunkach domowych może być on nie tylko pyszny, ale i całkiem zdrowy ;) Najbardziej popularny jest burger Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Mięso: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego kilka pieczarek pół cebuli ząbek czosnku jajko sol pieprz czarny mielony papryka słodka mielona koperek suszony bułka tarta (do obtoczenia) Zobacz więcej
Składniki 1 jajko 200g pieczarek Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku 2 łyżki śmietany 18% 500g mięsa mielonego 1/3 szklanki bułki tartej Szczypta czosnku do smaku 1/3 szklanki śmietany kremówki Zobacz więcej
Pomysł na pulpeciki wziął się z praktyczności :). Po ostatnim przepisie na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym zostało mi w lodówce pół słoika pędów bambusa i pół butelki passaty. A że nie lubię wyrzucać Zobacz więcej
pęczek bazylii 3 świeże, ostre czerwone papryczki 750 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego szczypta cynamonu 1 łyżka pieprzu cayenne 5 ząbków czosnku 1 szalotka 30 g świeżego imbiru olej Zobacz więcej
łyżki mąki ziemniaczanej 1 pęczek bazylii 2 świeże, ostre czerwone papryczki ( w oryginale były 3) 750 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szczypta cynamonu 1 łyżka pieprzu cayenne 5 ząbków czosnku Zobacz więcej
kontra Okrasa", chociaż został nieco zmieniony. PULPECIKI WIEPRZOWO-WOŁOWE W SOSIE AZJATYCKIM Składniki: - 1 kilogram mięsa wieprzowo-wołowego - 1 pęczek bazylii - 40 gramów masła - mąka ziemniaczana Zobacz więcej
tuszka mleko, 1/2 szklanki mięso mielone wieprzowo-wołowe, 500 gram jajka, 2 sztuki cebula, 1 sztuka natka pietruszki, 2 pęczki kurczak, 1 sztuka czosnek, 2 główki rozmaryn, 2 gałązki sól, pieprz, Zobacz więcej
spożywczą i wstawiamy do lodówki. Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę. Mięso wieprzowe Zobacz więcej
jedzenia. Jest wiele wersji tego dania, ta jest jedną z podstawowych. Mój hamburger wieprzowo-wołowy został ulepszonysalsą z pietruszki.Zamiast mnogiej ilości warzyw w środku znalazła się prosta i Zobacz więcej
wersji tego dania, ta jest jedną z podstawowych. Mój hamburger wieprzowo-wołowy został ulepszonysalsą z pietruszki.Zamiast mnogiej ilości warzyw w środku znalazła się prosta i szybka salsa Zobacz więcej
jedzenia. Jest wiele wersji tego dania, ta jest jedną z podstawowych. Mój hamburger wieprzowo-wołowy został ulepszonysalsą z pietruszki.Zamiast mnogiej ilości warzyw w środku znalazła się prosta i Zobacz więcej
cebule 1 średnia marchewka 500ml bulionu wołowego 250ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego koncentrat można zastapić sosem pomidorowym wg tego przepisu 2 łyżeczki słodkiej Zobacz więcej
ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki papryczka chili (lub pół łyżeczki mielonego chili) 4 ząbki czosnku przyprawy: ziele angielskie, Zobacz więcej
smakuje na śniadanie czy kolację, z takiego pasztetumożemyzrobić też farsz do pasztecików czy innychprzekąsek. Składniki: - 1 kg wołowiny, ja najczęściej używam szpondru wołowego - 1 kg wieprzowiny ( Zobacz więcej