mięso na parze

{{headerMessage}}
Witajcie dziś przepis na pyszne bułeczki z mięsem gotowane na parze wg. Rachel Khoo podane na szpinaku. Składniki: Bułeczki: 160 g mąki i dodatkowa mąka od oprószenia blatu 1 łyżka mleka w proszku 1 i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na parze i przygotowane z włoskiej kapusty. Cieszą się one u nas ogromnym powodzeniem. Kapusta zawsze jest mięciutka i całość pysznie smakuje. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji kosztować takich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odpowiednie dla osób ma diecie. A więc do dzieła! Gołąbki z mięsem z indyka gotowane na parze Składniki - na ok. 12 gołąbków 12 liści kapusty włoskiej 800 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam przygotowywać babeczki na parze. Na prawdę polecam ten sposób przygotowywania posiłków nie tylko dla dzieci, ale również dla pozostałej części rodziny. Dzisiaj dodatkowo użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Knedel ziemniaczany z mięsem na parze Lubię delikatne pulchne knedle - i z farszem mięsnym i z warzywnymi i sam np. z grzankami - czeski knedel do sosów .Robi się je szybko pod warunkiem , że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwsze podejście do pierożków na parze. Nie są to żadne dim sumy ani inne azjatyckie smakołyki, ale jednocześnie nie mają znowu tak wiele wspólnego z polskimi pierogami z mięsem. Są gdzieś po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne danie ze szparagami. Tutaj raczej jako dodatek, ale równie ważny. Przepis na "cygara" wzięłam z inspiracji z Biedronki. Bardzo dobry jest także sos na bazie musztardy i miodu. Składniki (dla 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso mielone + botwina = dietetyczne cudo ugotowane na parze! Ostatnio szukałam inspiracji na dania z botwiny. Teściowa podarowała nam jej mnóstwo - z własnego ogródka. Chciałam ugotować coś naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomidory faszerowane Orzo i mięsem---- gotowane na parze Lubię używać ten makaron . Kształtne malutkie łezki wyglądają zupełnie jak ryż. Gotuje sie o połowę krócej - smakuje wyśmienicie . nadaje się i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałki ciasta na okragle placki. Na srodek każdego placuszka nakładamy nadzienie i zawijamy brzegi do góry tworząc sakiewkę. Układamy w naczyniu do gotowania na parze wylozonym liscmi kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fantastyczne pierożki Yaki Gyoza, które były również jednym z moich przepisów na starym blogu i które od samego początku uwiodły mnie swoim smakiem. Delikatne ciasto na gyoza wypełnione Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet z kurczaka. Na ogół suchy, bezpłciowy i nudny. Mięso które przyrządza się bardzo szybko, ale też równie szybko i łatwo można je zepsuć, sprawiając że będzie suche jak wiór. Dziś mam dla Was Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest zdecydowanie bardziej aromatyczna, ponieważ wszystkie składniki fajnie się ze sobą połączą. Wołowina to mięso niskokaloryczne i wysokobiałkowe. Zawiera dużo żelaza, cynku, potasu, witamin z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z warzywami. Bardzo często dzień w dzień co sprawia, że po zakończeniu takiej diety parowar ląduje w piwnicy i staje się persona non grata. A wcale tak być nie musi i wszystko zależy od doprawienia i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa mielonego :) Nie zdawałem sobie wtedy sprawy z dania o tej nazwie :) Po powrocie do domu napchałem je mięsem mielonym z cebulką i pieczarkami i włączyłem parowar. Usiadłem przed kompem i przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis wymaga posiadania parowaru. Jeśli macie taki, a rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałki Wszystkie powyższe składniki układamy w garnku do gotowania na parze i gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając W tym samym czasie kroimy dymkę Ugotowane na parze składniki przekładamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie połączenie smaków "chodziło" za mną od dawna. A, że miałam jeszcze jedną porcję mrożonych grzybów z jesiennych grzybobrań radośnie zabrałam się do pracy:) Takie gołąbki to bardzo sycące i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepyszne, super smakują z sosem z kaczki oraz różnych mięs. My je uwielbiamy, często je robię. Można je też zamrozić i podgrzać gdy nie będziecie mieli wystarczająco dużo czasu na przygotowanie ich. Zobacz więcej
KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Roladki drobiowe

Roladki drobiowe 963

2
{{headerMessage}}
To mój pierwszy obiad, który cały ugotowałam w parowarze. Warzywa przygotowane na parze to i owszem gościły na naszym stole, ale mięso nigdy. Zobacz więcej