mięso w cieście

sobota, 19 maja 2012 21:28 Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100g startego sera żółtego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 mała młoda cukinia 500g mięsa mielonego 2 łyżki Zobacz więcej
Składniki : 1300 g łopatki wieprzowej, jeszcze lepszy będzie schab 3-4 ząbki przeciśniętego czosnku sól, pieprz, papryka mielona ostra, oliwa, Przygotowanie : Mięso umyć, przygotować marynatę z olejem Zobacz więcej
Mięso w cieście Składniki: · 1 średniej wielkości filet z indyka, · 1 arkusz ciasta francuskiego (zrobiony według własnego sprawdzonego przepisu lub kupiony gotowy) · Pikantny sos pomidorowy (ja Zobacz więcej
Wczoraj pisałam o ptysiach, jakie podałam jako przekąska w czasie mojej urodzinowej imprezy. Dziś pokażę, co podałam jako danie główne. Nie chciałam, by było to coś ciężkiego, jakieś tradycyjne Zobacz więcej
. Ostatni rzut oka na przepis. Ostatnie spojrzenie na blat. Jestem gotów. Wszystko jest gotowe. Stało się. Lub raczej się stanie. Mięsne ciasto. Coś co jeszcze kilka lat temu wydawało mi się raczej Zobacz więcej
MIĘSO ZAPIEKANE W CIEŚCIE FRANCUSKIM – można je podać na obiad i na kolacje. Zobacz więcej
Szybka i smaczna przekąska, idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki.Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Zobacz więcej
Szybka i smaczna przekąska, idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki.Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Zobacz więcej
Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 500 gram mielonego mięsa - 10 pieczarek - pół kapusty pekińskiej - cebula - 3 łyżki ketchup - sól, pieprz - jajko Przygotowanie: Farsz: Mięso, pieczarki i Zobacz więcej
Składniki: 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe 2. Żółty ser 3. Sos słodko-kwaśny z ananasem 4. Oliwa z oliwek 5. Ciasto francuskie 6. Jajo kurze 7. Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, 8. Cebula 9. Zobacz więcej
Przepis wywodzący się z hiszpańskiej kuchni, a konkretnie z rejonu Andaluzji. Świetne jako przekąska, do kieliszka czerwonego wina. Z mięsno pomidorowym nadzieniem. Proste i szybkie od przygotowania. Zobacz więcej
Dziś na obiad proponuję kotlety mielone, ale takie nietypowe, bo w cieście francuskim. Do kotletów dodałam papryki i pieczarek. Wyszły pyszne, z chrupiącą skorupką z ciasta francuskiego. A może podać Zobacz więcej
Składniki: 0,5kg mielonej wieprzowiny pół puszki kukurydzy puszka pomidorów 2 opak. ciasta francuskiego 1 cebula starty żółty ser (według uznania) 1 jajko olej (do smażenia) Przygotowanie Cebulę kroje Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek, 1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 Zobacz więcej
Kolejna propozycja wykorzystania mięsa z rosołu :) Jutro będzie tradycyjnie z krokietem, natomiast dzisiaj zapraszam na mniej tradycyjne wykonanie. Paszteciki z ciasta francuskiego. Wykonanie mega Zobacz więcej
1 jajko sól, pieprz, papryka Wykonanie: Mięso i warzywa ugotować. Wystudzić i zmielić. Bułkę namoczyć w powstałym wywarze. Do zmielonych składników dodać jajko i namoczoną bułkę. Przyprawić i wyrobić Zobacz więcej
Na blogu pojawiły się już pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, pora na pierogi z mięsem - moje ulubione. Oczywiście i tym razem, trzymam się swojego sprawdzonego, najlepszego przepisu na Zobacz więcej
Dzisiaj połączymy kilka naszych przepisów z naszego bloga i powstanie zupełnie nowe danie obiadowe, smaczne, dietetyczne i ciekawe. Składniki na farsz: -ok. 0,5 kg łopatki -2 ćwiartki z kurczaka Zobacz więcej
Sylwestrowa impreza była składkowa, a na takiej nie może zabraknąć barszczu i pasztecików, które w tym roku były moim dziełem. Inspiracje zaczerpnęłam z bloga Smacznej Pyzy, choć zmieniłam farsz. Zobacz więcej