mieso w słoikach

Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno: Zapiekany bakłażan z mięsem mielonym Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno Przepisy rodzinne i Zobacz więcej
je z jednego z najlepszych elementów wołowiny - z rostbeefu!!! Musicie uwierzyć mi na słowo i zrobić, koniecznie! Składniki: rostbeef wołowy około 1 -1,5 kg 100 g suszonych borowików 10 szalotek Zobacz więcej
Jeśli pasztetpiekęna Święta, to musi onbyć w klimacie światecznym. Musi pachnieć Świętami... :) Jałowiec, imbir, kolendra, rozmaryn, majeranek... a do pasztetu koniecznie trzeba podać borówkę lub Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 810

1
Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
Jest to proste danie na obiad lub kolację. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, wiec idealne jest na dni, kiedy macie inne zajęcia ważniejsze, niż stanie w kuchni przy garnkach :) Wystarczy mieć Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Bigos

Bigos 1459

8
Jeden ze starszych przepisów,wstawionych wczesniej na gotujmy.pl:) Bigosu nie trzeba specjalnie przedstawiać,każdy go zna i większosć lubi,a ja lubię taki gotowany przez kilka dni,wtedy to jest Zobacz więcej
do pieczenia Po otwarciu słoika ze Średnio-Ostrym Sosem Tajskie Czerwone Curry i posmakowaniem go ,troszkę się wystraszyłam,że nie będę miała do czego go wypróbować. Jednak ,że pieczonego kurczaka Zobacz więcej
się" z wołowiną. Akurat dostałam od Rodziców wielki kawał przepięknego mięsa wołowego, a że miałam trochę wolnego czasu, postanowiłam ugotować cos dobrego. W szafce znalazłam zapomniany słoik grzybów Zobacz więcej
Pierwsze pisemne wzmianki o rillettes można znaleść w książce kucharskiej z 1480 roku z Touraine we Francji. Rabelais, pisarz i filozof, nazwał je "brązową konfiturą", podkreślając także długotrwałośc Zobacz więcej
lodowce mielone mieso. Postanowilam tez skorzystac z przepisu na klopsiki, z zalaczonej do przesylki ksiazeczki z przepisami. Klopsiki jadalismy juz - jak mi sie wydaje - we wszelkich mozliwych Zobacz więcej
)SAKIEWKI/SASZETKI RYŻOWE (13.12.2015)OPŁATEK WIGILIJNY BEZGLUTENOWY (13.12.2015)ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU (11.12.2015)JARMUŻ GĘSTOWANY (07.12.2015)PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (04.12.2015)KAPUSTA CZERWONA Zobacz więcej
Nalewka Bożonarodzeniowa, Święta 2013! - Cztery Smaki Przepisy Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Pomysł Na… Ciasto Dukana Danie główne Desery Dukana Dukan Na Ciepło Dukan Zobacz więcej
samej wody lub wina) i 1/2 szklanki stopionego smalcu (ok 100 g). Piekłam w 80 stopniach Celsjusza przez 12 godzin. Piekłam tak przez noc, rano wyjęłam z piekarnika, mięso odsączyłam na durszlaku. Po Zobacz więcej
Meksykanska salsa na zime /Mexican salsa for winter time | Taste Good Place Taste Good Place Search Main menu Skip to primary content Skip to secondary content Home About Menu – Polskie Saladki Zobacz więcej
Babciny przysmak w słoikach, czyli mielonka - Wyroby domowe, sery, wędliny, kiszonki i inne - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Babciny przysmak w słoikach, Zobacz więcej
: mieszanka z apteki:mięta, anyżek, lipa, dziurawiec. Podwieczorek: owoc i garść orzechów laskowych Kolacja: Sałatka z młodych liści szpinaku, startegojabłka, cykori, z plastrem wędzonego pstrąga i Zobacz więcej
13 września 2011 at 6:44 pm Wygląda pysznie, moja mama też nadziewa jabłkami …. mniam !:) Pozdrawiam Reply Ivon 13 września 2011 at 9:28 am Spełnienia marzeń !!! Kaczuszka wygląda wybornie Zobacz więcej
Z INDYKA Z JABŁKAMI 14 kwietnia 2016 INDYK GALARETA W „JAJKACH” 21 marca 2016 INDYK Ziemniaczane gniazdka z indykiem i warzywami 19 listopada 2013 INDYK Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo- Zobacz więcej
lakoniczne W tym roku użyłam oryginalnych matijasów, które pocięłam na małe kawałki bez uprzedniego namaczania, dla mnie są idealnie wysolone. Klayczne sklepowe matijasy namoczyłabym w mleku. zalewa: Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kotlety rybne

Kotlety rybne 27

0
w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Kotlety rybne was last modified: Marzec 20th, 2016 by piegusek obiadryby 28 komentarzy 0 Facebook Twitter Google + Pinterest piegusek Zobacz więcej