mieso w słoikach

Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno: Zapiekany bakłażan z mięsem mielonym Przepisy zgubione-znalezione po latach jak i te znalezione niedawno Przepisy rodzinne i Zobacz więcej
je z jednego z najlepszych elementów wołowiny - z rostbeefu!!! Musicie uwierzyć mi na słowo i zrobić, koniecznie! Składniki: rostbeef wołowy około 1 -1,5 kg 100 g suszonych borowików 10 szalotek Zobacz więcej
Jeśli pasztetpiekęna Święta, to musi onbyć w klimacie światecznym. Musi pachnieć Świętami... :) Jałowiec, imbir, kolendra, rozmaryn, majeranek... a do pasztetu koniecznie trzeba podać borówkę lub Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Rillettes z gęsi

Rillettes z gęsi 797

1
Rillettes toprzysmak kuchni francuskiej znakomicie odnajdujący sie wpolskich smakach. Bo podtą obco brzmiącą nazwą kryje sie coś pomiędzy smalcem, apasztetem zkawałkami miesa wśrodku. Można je Zobacz więcej
Jest to proste danie na obiad lub kolację. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, wiec idealne jest na dni, kiedy macie inne zajęcia ważniejsze, niż stanie w kuchni przy garnkach :) Wystarczy mieć Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Bigos

Bigos 1458

8
Jeden ze starszych przepisów,wstawionych wczesniej na gotujmy.pl:) Bigosu nie trzeba specjalnie przedstawiać,każdy go zna i większosć lubi,a ja lubię taki gotowany przez kilka dni,wtedy to jest Zobacz więcej
do pieczenia Po otwarciu słoika ze Średnio-Ostrym Sosem Tajskie Czerwone Curry i posmakowaniem go ,troszkę się wystraszyłam,że nie będę miała do czego go wypróbować. Jednak ,że pieczonego kurczaka Zobacz więcej
się" z wołowiną. Akurat dostałam od Rodziców wielki kawał przepięknego mięsa wołowego, a że miałam trochę wolnego czasu, postanowiłam ugotować cos dobrego. W szafce znalazłam zapomniany słoik grzybów Zobacz więcej
Pierwsze pisemne wzmianki o rillettes można znaleść w książce kucharskiej z 1480 roku z Touraine we Francji. Rabelais, pisarz i filozof, nazwał je "brązową konfiturą", podkreślając także długotrwałośc Zobacz więcej
lodowce mielone mieso. Postanowilam tez skorzystac z przepisu na klopsiki, z zalaczonej do przesylki ksiazeczki z przepisami. Klopsiki jadalismy juz - jak mi sie wydaje - we wszelkich mozliwych Zobacz więcej
)SAKIEWKI/SASZETKI RYŻOWE (13.12.2015)OPŁATEK WIGILIJNY BEZGLUTENOWY (13.12.2015)ŚLEDŹ PO KRÓLEWSKU (11.12.2015)JARMUŻ GĘSTOWANY (07.12.2015)PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (04.12.2015)KAPUSTA CZERWONA Zobacz więcej
Nalewka Bożonarodzeniowa, Święta 2013! - Cztery Smaki Przepisy Faza 1 – atak Faza 2 P – naprzemienna Faza 2 W – naprzemienna Pomysł Na… Ciasto Dukana Danie główne Desery Dukana Dukan Na Ciepło Dukan Zobacz więcej
samej wody lub wina) i 1/2 szklanki stopionego smalcu (ok 100 g). Piekłam w 80 stopniach Celsjusza przez 12 godzin. Piekłam tak przez noc, rano wyjęłam z piekarnika, mięso odsączyłam na durszlaku. Po Zobacz więcej
Meksykanska salsa na zime /Mexican salsa for winter time | Taste Good Place Taste Good Place Search Main menu Skip to primary content Skip to secondary content Home About Menu – Polskie Saladki Zobacz więcej
mielonki będzie szary i smak inny. Jednak nie o kolor chodzi. Mięso nawet bardzo świeże i na dodatek rozdrobnione jest podatne na rozwój różnego rodzaju bakterii niebezpiecznych dla zdrowia. Bez Zobacz więcej
10h30: moja Ricoré z mlekiem migdałowym Obiad: tarta marchewka – 150 g około, sok z półcytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz czarny, curcuma. Befsztyk wołowy krwisty.2 łyżki zbóż: soczewica, pszenica Zobacz więcej
tak cudownych zdjec kaczki. Az pociekla mi slinka! Kacze mieso zdecydowanie za rzadko gosci na moim stole… Reply KUCHARNIA, Anna-Maria 5 września 2011 at 8:54 am Piegusku! Ja podobnie jak Amber Zobacz więcej
Tarta rybna na francuskim cieście | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ Zobacz więcej
dodaję zakwas i taki barszcz podaję z uszkami. PASZTET: dwie gęsie nogi ugotowane w rosole mieso z całego ugotowanego królika dwie garści wędzonych śliwek 30 g wątróbki drobiowej, masło klarowane 2 Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kotlety rybne

Kotlety rybne 23

0
kwietnia 2016 Ciasto francuskie Kieszonki z ricottą fetą i szpinakiem 20 czerwca 2013 Ciasto kruche PLEŚNIAK 14 lipca 2016 ZAPIEKANKI ZAPIEKANKI LENIWE GOŁĄBKI 29 maja 2016 ZAPIEKANKI ROLOWANA Zobacz więcej