mięso wekowane

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 12002

3
Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
Kuchenne Zabawy
Kuchenne Zabawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Zabawy
Mielonka

Mielonka 3611

1
-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Mięso zmielić dodać czosnek i przyprawy. Na wysokość ok 3/4 słoika wypełniać mięsem. Wekować ok 1,5 godziny. Ostudzone przechowujemy w lodówce. Polecam Wam ten Zobacz więcej
Tureckie zupy nie sa tak sycace jak polskie. Często sa robione na wodzie lub na odrobinie mięsa mielonego. Zupa którą dzis zaprezentuje jest bezmięsna ale wysmienicie smakuje. Wszystko dzięki Zobacz więcej
Przedstawiam dziś przepis na konfiturę z borówek mojej Babci. Dostałam od niej kilka słoików, a jej wyroby zawsze są przepyszne, więc postanowiłam podzielić się z Wami jej przepisem. Wykonanie jest Zobacz więcej
Choć sezon na szczaw mamy już za sobą to na łąkach można zebrać teraz poplon czyli drugi, młody, który odrósł po sianokosach :) Szczaw łąkowy jest bardziej kwaśny niż ten ogrodowy. Dla mnie Zobacz więcej
Jesień w pełni, więc zaczął się również czas przygotowywań przetworów na zimę. Odkąd pamiętam, nasi rodzice zawsze przygotowywali własnej roboty dżemy, ogórki kiszone, buraczki z chrzanem... Mama Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 13453

4
Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
się ,że zaglądacie do mnie...Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - wgalerii]..iwspólnego Zobacz więcej
Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki Zobacz więcej
Mami
Mami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawdziwy biszkopt
Bulion drobiowy

Bulion drobiowy 192

0
Bulion z mięsa drobiowego jest bazą wielu zup i sosów. Przede wszystkim kojarzy mi się z przepysznym rosołkiem. Ale można też na nim ugotować zupę ogórkową lub świąteczny żur. Zawsze gotuję więcej bo Zobacz więcej
157 772 .Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..zapraszam także dowspólnego Zobacz więcej
do zapiekanki lub ciast. Żurawina: 1kg świeżej umytej żurawiny gotujemy pzez ok20 min po czym dodajemy cukru lub zostawiamy samą jako sos do mięsa , wekujemy. Żurawinę można oczywiście łączyć z dynią Zobacz więcej
« Pomarańczowy sernik na ... Eksperymentalne leczo ... » Zupa krem pomidorowo-marchewkowa Przedstawiam dziś prostą w wykonaniu zupę. Jest delikatna i bardzo smaczna. - 4 marchewki - 1 pietruszka - pół Zobacz więcej
Dla tych co pakują już walizki na wakacje, przepis na mięso wekowane. Wołowina, pręga 0,5 kg 1 cebula 2-3 ząbki czosnku Grzyby mrożone 0,5 kg, mogą być też świeże lub ostatecznie suszone. Sól, pieprz, Zobacz więcej
. Dodajemy sól, peklosmaczek, przyprawę sekretną do smaku, żelatynę i całość dokładnie wyrabiamy. Następnie gotowe mięso przekładamy do wyparzonych słoików z szerokim wejściem do 3/4 wysokości. Zobacz więcej
ViolaPassion Dodatek do mięs , polecam do dziczyzny, pasztetów. Spotkałam się z tym produktem pierwszy raz na sklepowej półce Nie kupiłam , bo myślałam że ten smak mi najzwyczajniej w świecie nie Zobacz więcej
ViolaPassion Kolejna konfitura. Wymyślona o tako na poczekaniu Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką. Stąd też się wziął ten mus który jest wspaniały do mięsa jak i do Zobacz więcej
zupy (ok. 300 ml) użyłam jako bazy sosu. Zupa z dyni jak w przepisie (tym razem nie dodawałam pesto i koziego sera) Składniki na sos do makaronu (dla 4 os.): 400 ml kremu z dyni 0,5 kg mięsa Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Pasztetowa w słoiku

Pasztetowa w słoiku 5216

2
Bardzo lubię pasztetową ale do sklepowej mam sporo zastrzeżeń . Przeraża mnie czytanie każdej etykiety i sprawdzanie czego ile jest w zwykłej pasztetowej. Dlatego robie ją sama , przynajmniej wiem co Zobacz więcej
) , konfiturę z żurawiny do mięs , suche Tortellini ( z różnymi farszami ) i buliony w kostkach . A jak nie macie to polecam takie zapasy . Tu macie najlepszy przykład doskonałej zupki w 15 minut . Zobacz więcej