Przepis na mięso z capa

Pewnie wszyscy tak macie , że makaron z sosem to ,,ratunkowe" danie . Jeśli o mnie chodzi to starczy mi sam makaron polany śmietana i już będzie dobrze. Ale sosem z cyklu tzw. ,, śmieciuszek" nie Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Marynata do mięsa

Marynata do mięsa 2538

Zanim usmażymy czy upieczemy mięso, dobrze jest je najpierw zamarynować przez jakieś 2-3- godziny. Dzięki temu będzie aromatyczne i soczyste. Dotychczas podawałam Wam już jeden przepis na MARYNATĘ Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Mięso w słoiku

Mięso w słoiku 19334

Jak już się upiekło domowy chleb, który rewelacyjnie smakuje nawet z samym tylko masłem, to czasami człowiekowi chce się jednak czegoś więcej na tej kromce chleba… A nie ma nic lepszego do położenia Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa 5788

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Weki z mięsa

Weki z mięsa 5607

Mięso w słoikach to dobre rozwiązanie dla tych co wybierają się np. na łódkę albo na camping i nie lubią gotowania, albo gotowania w ciasnym kambuzie (ja chyba nawet tam lubię, kto mnie weźmie na Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 25982

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2321

Gdy mam wolniejszą chwile robię pierogi. Większą ilość od razu, by któregoś dnia, gdy mam tzw. lenia wyciągnąć, podsmażyć cebulkę, a te już gotowe tylko ugotować. Tak robię z pierogami, uszkami, Zobacz więcej
Christopher
Christopher Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny karnet Christophera
Turecki fez.

Turecki fez. 65

Turkish cap. Składniki. 1 kg pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek 2 łyżki oliwa z oliwek 20 dag mięso Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe 4012

Marynata: łyżeczki anyżu, 7 goździków, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą lub po łyżeczki obu przypraw, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju z orzechów laskowych, 50 ml soku ananasowego, 50 ml Zobacz więcej
Nazwa: Capa Miejsce pochodzenia: Hiszpania Szczep: Tempranillo 90%, Shiraz 10% Rodzaj: czerwone, półwytrawne Rok produkcji: 2013 Zawartość alkoholu: 13 % Cena: otrzymane w prezencie Ocena końcowa: Zobacz więcej
Od calkiem niedawna ostrygi staly sie moim przysmakiem. W dziecinstwie nigdy ich nie jadlam. Po raz pierwszy zaporponowano mi ich konsumcje jak byla z liceum na wymianie szkolnej w Rennes. W tym Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Mallorca kulinarnie cz. 2

Mallorca kulinarnie cz. 2  118

Ostatnie urlopowe wspomnienie... już więcej nie będę Was męczyć majorkańskimi specjałami ;) Od jutra biorę się już do gotowania :) Dziś Mama mnie zapytała co mi najbardziej smakowało... Pytanie to nie Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3643

na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny - tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone! pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom nie Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18665

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 4019

Od dawna szykowałam się na te paszteciki. Stanowią świetną, nie tylko świąteczną, przekąskę na ciepło. Ich wnętrze wypełnione jest dużą ilością mięsnego farszu, a ciasto jest delikatne i miękkie. Zobacz więcej
Często mówię o tym, co bym chciała zrobić/mieć/zobaczyć/zwiedzić…I jak że jest miło, gdy ktoś tego słucha, a potem daje jedną z tych rzeczy w prezencie Tak właśnie było z kamionkowym garczkiem na Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17558

Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Mięsa pieczone

Mięsa pieczone 6318

Nasza propozycja na pieczone mięso w zupełnie innym wydaniu. Ten przepis to też tradycja i wspomnienie. Można go zastosować zarówno do szynki, karkówki jak i schabu, czy boczku. My będziemy piec Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7611

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej