mięso z kozy

bento lunch w polskiej wersji Już jest! Jarmark Bożonarodzeniowy Wrocław 2012 Rozpoczął się dzisiaj, potrwa do 23 grudnia... Pierniczki.... ...lizaki... ...wędzone ryby... ... kozie sery... ...grzane Zobacz więcej
Ulubiona potrawa wielkiego artysty: Freddiego Mecrurego Tradycyjny indyjski dhansak nie jest robiony z kurczaka, tylko z mięsa kozy lub barana. Danie jest całkiem pracochłonne i przygotowuje się je Zobacz więcej
Ciężki dzień, dużo pracy i emocji. By nie paść ze zmęczenia zrobiłam sałatkę, która stawia na nogi i pozwala na spędzenie wygodnie reszty wieczoru. Składniki: sałata lodowa czerwona papryka serki Zobacz więcej
Zrób taki eksperyment – weźwołowinę, przyprawy, tarty chrzan i kozi ser. Zrób z tego roladki i zobacz co się stanie… Zachwycisz się smakiem! Na Bank :) Wołowinę kroisz w plastry, nie za grube, Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Szkolne menu

Szkolne menu 170

0
bardzo lubi jeść z kolegami w szkole. I ze względów towarzyskich jak i kulinarnych. Zazwyczaj smakują mu szkolne posiłki. I tak wczoraj np:mieli: przystawkę kawałek pizzy Margarity, danie główne: Zobacz więcej
Podeszłam do tego dania z lekkim niepokojem bo do tej pory unikałam dodawania do dań mięsnych cynamonu, ale zdjęcie Stifado wgazecie (Sól i Pieprz nr 10/2011)bylo tak apetyczne że powiedziałam sobie Zobacz więcej
Jedliście kiedyś kozę? Ja tak i mięso to bardzo mi smakuje. Nie znam się za dobrze na ,,obróbce" mięsa innego niż dostępna nam tradycyjnie wieprzowina czy drób jednak gdy dostałam udziec z bardzo Zobacz więcej
kotleciki z grila ızgara köftesi yaprak sarması tureckie gołąbki zawijane w liście winogron zupa gotowana na kopytach i głowie jagnięcia lub kozy z dodatkiem mięsa pokrojonego w kostkę i specjalnym Zobacz więcej
Co zostaje po wakacjach? Prawie tysiąc zdjęć i kilka smakołyków przywiezionych do domu. Z Zatoką Kotorską w tle Restauracja na jednej z plaż Urokliwa knajpka w Budwie "ćevapi na kajmaku", czyli mini Zobacz więcej
Kozi ser jest specyficzny w smaku, więc na pewno nie jest to danie dla każdego(moja siostra twierdzi na przykład, że smakuje jak spocona koza). Ja go uwielbiam! W tym przepisie jest niezastąpiony! Zobacz więcej
Renifer jest przez nas kojarzony ze świętami choinką i mikołajem. Na północy jest to zwierzę hodowlane, tak jak u nas krowy, kozy, owce. Nie jest niczym nadzwyczajnym zjedzenie renifera, a przetwory z Zobacz więcej
się w amerykańskich mediach (głównie ze względu na konflikty zbrojne). Owocem roku zostałacytryna (dodatek do sosów, napojów, ciast). Często wykorzystywane będę w sztuce kulinarnej również żółtka Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A menu please!
Święta Krowa

Święta Krowa 182

0
wszystkich od razu jest miejsce. Z drugiej strony, to nie jest knajpka, gdzie długo się siedzi, rozmawia. Chodzi o to, żeby zjeść, chwile odpocząć i ruszyć dalej. Zarówno plusem jak i minusem jest Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Kanapka - kurczak texas

Kanapka - kurczak texas 187

0
Czym jest dla mnie domowy fast food, po pierwszy by nadal był fast - korzystam z gotowych produktów, a dlaczego domowy - bo mam pewność co do mięsa i innych dodatków. Oczywiście na pewno smaczniej Zobacz więcej
prażonych pestek słonecznika oraz dyni, miodu i soku z cytryny, nie chce się od niej oderwać widelca, partner będzie miał dowód, że kobieta ma wiele wspólnego z kozą lub z królikiem, bo zamiast Zobacz więcej
jego kuchnię. Ze względu na położenie geograficzne, kuchnia tego kraju bazuje głównie na owocach morza, jednakże powszechny jest także drób, wołowina, baranina i mięso kozie, a wszystko to serwowane Zobacz więcej
Serowa terrina z pstrąga z dodatkiem pasty kawiorowej może być jedną z propozycji na wigilijny stół. Bardzo delikatna, mimo chrzanowego posmaku, dobrze się komponuje z octowymi piklami. Myślę, że Zobacz więcej
nas w kraju. Na poniższych zdjęciach prezentuję: zdjęcie: 1. orzechy arganowe : wysuszony i świeży ( jako ciekawostkę, dodam, że gdy orzechy są dojrzałe, to kozy wskakują na drzewka arganowe, na ich Zobacz więcej
, wyrobić, mieć swoje własne jaja od swoich własnych kur, mleczko od swojej kozy...:)) ahh! A dzisiaj mało wiosenny kawał mięcha, ale dawno już nie jadłam pieczeni...:) Szynka z suszonymi pomidorami Zobacz więcej
Carpaccio powstało jak głosi legenda na zamówienie potrawy z surowego mięsa przez hrabinę Amalii Nani Mocenigo w Wenecji w 1950 w Harry's Bar. Autorowi dania, właścicielowi baru Giuseppe Cipriani Zobacz więcej