mieso z makaronem

Bardzo lubię obiady, których przygotowanie nie pochłania dużo czasu, a przy tym są pożywne, sycące i zawierają sporą dawkę witamin i mikroelementów. Właśnie taki jest mielony udziec z indyka ze Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam tradycyjnego mięsa mielonego. Ale to wegańskie, z kalafiora uwielbiam! W 100% roślinne, zdrowe, bo zawierające orzechy włoskie, i smakowicie przyprawione. Można używać go w zasadzie Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Netka w kuchni
Mięso z sosem  pomidorowym

Mięso z sosem pomidorowym 34

Mieso z domowym sosem pomidorowym, aromatyczne i pyszne. Doskonale do makaronu czy tez ryżu:) Składniki : 700 g mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 4 listki laurowe 2 kuliki Zobacz więcej
Takie mięsko - w sumie dowolne, bo może być i boczek, karkówka, schab itp.można upiec w piekarniku, kombiwarze ..a ja tym razem piekłam, a raczej gotowałam w wolnowarze..no i jestem mile zaskoczona Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Mięso z szynkowaru

Mięso z szynkowaru 69

Pora Karnawału sprzyja moim eksperymentom w przygotowywaniu mięsa w szynkowarze (kupić można go tu). Oto jeszcze jeden prosty sposób na wykorzystanie tego praktycznego urządzenia jakim zostałam Zobacz więcej
Mięso mielone z dynią, papryką i kluseczkami | Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Kulinarny blog z bezglutenowymi przepisami na potrawy słodkie i Zobacz więcej
Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę. 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 300g pieczarek Marynata: 1/3 szklanki Zobacz więcej
Frytki. Sałata z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i sosem czosnkowym oraz natką. Mięso z szynki z przyprawą kebab-gyros i warzywami (pieczarki, cebula, papryka). Zobacz więcej
W końcu pogoda zaczyna nas rozpieszczać. Ja w końcu doczekałam się sezonu na krótkie sukienki i okulary przeciwsłoneczne. To wszystko wiąże się z tym, że mniej czasu spędzam w domu i moje życie Zobacz więcej
Czasami po ugotowaniu rosołu zostaje mi mięso, którego nikt nie chce jeść. Rodzinka nie przepada za gotowanym mięsem. Niekiedy robię z niego galart lub farsz do krokietów w przeciwnym razie podsuszone Zobacz więcej
Mięso mielone zapiekane z ziemniakami to przepis, który wykorzystałam, gdy kompletnie, ale to kompletnie nie miałam ochoty na jakiekolwiek gotowanie. Dziś miałam taki dzień. Zapewne wielu z Was, także Zobacz więcej
Mięso w słoikach kojarzy mi się z moim wczesnym dzieciństwem i moją babcią, która robiła takie mięsko zapiekane w piecu chlebowym, z kiełbaską swojską na dnie słoiczka i boczkiem na wierzchu. Boczek Zobacz więcej
Dziś zapraszam na danie jednogarnkowe , super się sprawdza jako obiad w gronie rodzinnym , smakuje runie dobrze , zapasz pieczonych śliwek , szczypta cynamonu , mniam , zapraszam do wypróbowania w Zobacz więcej
Mięso z kurczaka jest najchętniej kupowanym mięsem przez Polaków. Nic dziwnego. Teoretycznie kurczak jest zdrowy, powinien zawierać witaminy, sole mineralne i dużo białka. Osoby będące na diecie Zobacz więcej
Cudowne, mięciutkie kotleciki z mięsa pozostałego po gotowaniu rosołu - mogą być wykorzystane jak krokiety, do barszczu, lub podane samodzielnie, jako danie obiadowe. Składniki: ok. 350-400 g. mięsa Zobacz więcej
Proste i szybkie dania są najlepsze! To właśnie takie jest - 30 minut i danie gotowe, a co najważniejsze - wszystko przygotowane na jednej patelni, więc i sprzątania po gotowaniu malutko :) To danie Zobacz więcej
Z założenia to miała być pasta do pieczywa. W połowie procesu produkcji część została odłożona w tym właśnie celu, a część w nieco inny sposób przerobiona na niby „mięso” do obiadu. Oba wytwory tak Zobacz więcej
Absolutnie fantastyczna!- ale czy wypada tak mowic o czyms co sie samemu zrobio?- w tym wypadku tak,bo serdecznie ten przepis na wykorzystanie resztek rosolowych polecam! To przwda ,ze rosol zrobimy Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Mięso mielone zawinięte w ciasto francuskie równie dobrze smakuje jako samodzielna przekąska i jako odrębne danie. Czytaj dalej » Zobacz więcej