mieszanka azjatycka mrożonka

Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Bakłażan grillowany

Bakłażan grillowany 219

0
Składniki: 2 bakłażany 100g kaszy jaglanej mieszanka warzyw w stylu azjatyckim pęczek świeżej mięty 3-5 łyżek pasty sezamowej tahini oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Umyte bakłażany kroimy na Zobacz więcej
jestem nieco mniej przekonana... Zapraszam więc na pyszny, gryczany makaron soba, z chińską mieszanką warzyw, pieczarkami, szczypiorkiem, chilli, imbirem, czosnkiem i słodko-kwaśnym sosem z sosu Zobacz więcej
z limonki - 1 puszka mleka kokosowego/ często robię bez - 4 łyżki sosu rybnego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki marynaty "w stylu tajskim" tao tao - paczka paluszków krabowych pokrojonych na Zobacz więcej
chcemy, najważniejsze zdrowie:) Zupką Winiary się zainspirowałam, natomiast całość przepisu została przeze mnie zmieniona, torebka dodała zaś smaku. Lubimy gęste zupy, więc i tym razem nie żałowałam Zobacz więcej
g mieszanki warzyw orientalnych – mogą być mrożone (mrożonka) ~ 150 g grillowanej lub ugotowanej piersi kurczaka zagrodowego ~ 2 łyżki sosu rybnego ~ 1 łyżka sosu sojowego ~ 1 mała cebula ~ pół Zobacz więcej
składnikiem kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Zawija się w surową kapustę wieprzowinę, czy ostrygi, lub po prostu jest składnikiem zup. Świetnie smakuje smażona na woku. W Zobacz więcej
, wykonanie kształtu sakiewki wydaje mi się szybsze i łatwiejsze niż tradycyjnych, polskich. No i te o nieco azjatyckich skłonnościach są lekkie i delikatne. Do zrobienia ciasta użyłam oprócz mąki Zobacz więcej
dostajemy postne, smaczne, kolorowe, niskokaloryczne danie, które przyjemnie wyróżnia się na tle wiosennego śniegu, jakim uraczyła nas kapryśna irlandzka pogoda. STIR-FRY Z KREWETKAMI 150 g Zobacz więcej
Makaron Chow Mein 250 g Chińska mieszanka warzywna 750 g Sos sojowy jasny lub ciemny 4-5 łyżek Olej sezamowy 2-3 łyżki Przyprawy: czerwona papryka, mielony imbir, czosnek, kurkuma, mieszanki przypraw Zobacz więcej
makaronu chińskiego (pszennego) 3 garście mrożonki chińskiej (mieszanka warzyw) kilka pieczarek pokrojonych w plastry 1 łyżka oleju do woka ( z imbirem i trawą cytrynową) 1/2 papryczki chilli Zobacz więcej
kolendra opcjonalnie olej do smażenia Pierś z kurczaka kroimy w niedużą kostkę, dusimy na patelni z niewielką ilością soli. Jeśli nam się spieszy, warzywa (u mnie mieszanka marchewki, selera, Zobacz więcej
lub koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki ostrego sosu chilli (tabasco, harissa, azjatycki, itd. - u mnie ten ostatni) opcjonalnie: – 1 łyżeczki sosu sojowego** Dobę (u mnie 1,5 dnia wcześniej) przed Zobacz więcej