"miętowym akcentem"

Założyłam sobie, że w miętowym tygodniu przygotuję jakiś deser. I oto jest! A właściwie są ;) Tartaletki z miętowym budyniem. Już sam budyń jest warty grzechu, a w połączeniu z kruchym ciastem kusi Zobacz więcej
No cóż tatar dedykuję mojej siostrze, która uwielbia mięso szczególnie to surowe! Ciągle wspominamy jak za dzieciaka chowała surową kiełbasę białą pod poduszkę bo była zamrożona i zjadała po cichu by Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na pyszne, słodkie śniadanie. Pachnące pomarańczą, skąpane w czekoladowym syropie… małe niebo na talerzu Czasem warto tak osłodzić sobie poranek Kto się skusi na małe francuskie Zobacz więcej
Pâte choux to po francusku ciasto ptysiowe, a craquelin to coś a'la kruszonka, którą w postaci zamrożonych krążków kładzie się na ptysiu i zapieka. Średniej wielkościptysie z orzeźwiającym miętowym Zobacz więcej
Był taki moment tego sezonu, że obawiałam się barku jagodowości w Kuchni. Jeszcze niedawno ciocia mówiła, że mało jagód w lesie, że raczej zbiory marne będą, a jednak po deszczach i ciepłym powietrzu Zobacz więcej
Sezon na bób. Można go ugotować i od razu zjadać na gorąco, przyrządzać z nim sałatki, dodawać do kaszlub przygotowywać na jego bazie różnego rodzaju kluseczki. Na blogu znajdziecie już gnocci z bobu Zobacz więcej
Lubię takie śniadanie a nawet taką kolacją bym też nie pogardziła Delikatne szparagi na masełku z rozpływającym jajkiem i sosem miętowym który nadaje całości fajnego smaku i orzeźwienia. Na końcu Zobacz więcej
Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie byłam fanką zup. Nie doceniałam ich wartości odżywczej, rozgrzewającego działania na organizm i tego, że w stosunkowo małej objętości możemy przemycić naprawdę Zobacz więcej
Seriale z angielskim akcentem - Pink Envelope Facebook Pinterest Instagram Wybierz Kategorię Wybierz kategorię: fotografia Kuchnia lifestyle podróże Pink Envelope Blog born out of love for photography Zobacz więcej
Jedliście kiedyś makaron czekoladowy z musem truskawkowo-miętowym? Jeśli jedliście to zachęcam do ponownego przygotowania póki truskaweczki są dostępne, a jeśli nie jedliście to koniecznie Zobacz więcej
Zanim poleciałem do Paryża, zrobiłem konkretny rekonesans gdzie i jak się stołować. Wszelkie przewodniki i blogi turystyczno – kulinarne wskazywały, że trzeba koniecznie udać się do dzielnicy Le Zobacz więcej
Placuszki są przepyszne, delikatne, słodkie i bardzo proste w przygotowaniu. Na pewno często będę do nich wracać - zwłaszcza latem gdy będą truskawki, jagody, maliny :) Chociaż placuszki są równie Zobacz więcej
Hawajskie szaszłyki z indyka z miętowym dipem - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne Zobacz więcej
Przepis szybki na przepyszne, orzeźwiające kotlety z cukinii zaczerpnęłam z programu Marty Dymek. Smakują obłędnie a dodatek guacamole - mojego ulubionego sosu nadaje im jedyny i niepowtarzalny smak. Zobacz więcej
Zieleń… to kolor, z którym obecnie najbardziej tęsknię. Dlatego na moim parapecie zawsze musi być świeża, piękna zielona mięta, w kuchni zielone gruszki, warzywa… Ach kocham te składniki. Piękne i Zobacz więcej
Indyjski sos miętowy robiłam już jakiś czas temu do obiadu i zakochałam się w nim Gdy otrzymałam paczkę przypraw od Evita-smak orientu, a w niej przyprawę garam masala, od razu pomyślałam o tym Zobacz więcej
(Proporcje dla 2 - 4 osób) SKŁADNIKI: - 900g pomidorów obranych ze skórki, - 80g cebuli, - 2 ząbki czosnku, - 550 - 650ml bulionu warzywnego - w zależności o jak gęstej konsystencji chcemy mieć zupę Zobacz więcej
Pierniczki upieczone, część odłożona na jutrzejsze lukrowanie. Kilka z nich postanowiłam wykorzystać do nowego przepisu, z dodatkiem kremu kakaowo-miętowego i migdałów. Cudowne, świąteczne i nietypowe Zobacz więcej
Jesienne dni mijają bardzo szybko. O dziwo na dworze jest ciepło, zdecydowanie za ciepło jak na drugą połowę listopada. No nie, nie narzekam bo jestem ciepłolubna ale przyroda w około szaleje. Dziś Zobacz więcej
marta10
marta10 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspa marty
Rosół z tajskim akcentem

Rosół z tajskim akcentem 431

Rosół z tajskim akcentem Uwielbiam tajską kuchnię. Świeża, smaczna i rozgrzewająca. Podstawa tej kuchni to pięć smaków, które powinno się czuć w każdej potrawie słodki, słony, kwaśny, ostry i gorzki. Zobacz więcej