migdały w łupinie prażone

Sezon dyniowy w pełni,sztandarowa zupa krem musi być!Złamana kozim serem i dodatkami smakuje wybornie!!!! Składniki: pół sporej dyni papryka bakłażan 8 ząbków czosnku w łupinie ser kozi-twarożkowy Zobacz więcej
Sałatka ze schabem w jałowcu z miodowym ogórkiem, dziugasem i prażonymi migdałami w sosie winegret 1 plaster schabu ok. 70 g Ok 50 g mieszanki sałat Ok 20 plasterków ogórka Ok 30 g sera gorgonzola Ok Zobacz więcej
Bardzo lubię buraki i staram się jadać je dość często, bo oprócz tego, że są bardzo smacznym warzywem, mają bardzo dobry wpływ na ludzki organizm, szczególnie na układ krwionośny. Proponuję Wam Zobacz więcej
Mój nowy, bardzo orzechowy numer 1 wśród deserów. Ostatnio na małym przyjęciu weselnym jadłam bardzo dobre ciasto z orzechami i zachwyciło mnie połączenie orzechów i suszonych śliwek. Oczywiście mój Zobacz więcej
orzechów włoskich lub migdałów garść rukoli garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki ostrej musztardy 1 mały ząbek czosnku * Jak pisałam już wielokrotnie - w sezonie jesienno-zimowym zawsze Zobacz więcej
i gotuj 3-4 minuty.Odsącz na sicie.W międzyczasie wstaw makaron i gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Odlej 1/3 szklanki wody z gotowania i dodaj ją do sosu,a makaron odcedź.Owoc granatu przekrój Zobacz więcej
2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kuminu 2 łyżeczki posiekanej kolendry 1 jajko 1 posiekana cebula 1ziemniakugotowany w łupinie, obrany i Zobacz więcej
lokalną knajpkę. Abstrakcja. Zwłaszcza, że szafirową wodę i piasek, a do tego murowaną pogodę znajdziemy na tropikalnej wyspie pod Berlinem. Tak, to ta w dawnym hangarze po zeppelinach. I frytki tam Zobacz więcej
Przepisy na zupę z migdałów można znaleźć w kuchniach z wielu rejonów świata, a nawet w naszej rodzimej kuchni. Na śląsku zupa migdałowa jest jedną z potraw wigilijnych, przygotowywana jest z Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Krem z bobu

Krem z bobu 509

0
: 20 min. + 5 min. SKŁADNIKI bób 400 g (po ugotowaniu i obraniu) rosół drobiowy/warzywny 500 ml czosnek 5 ząbków śmietana 18% 200 g oliwa 15 ml natka pietruszki 0,5 pęczka sól, pieprz, mięta płatki Zobacz więcej
względu na wysoką zawartość tłuszczu orzechy łatwo jełczeją i dlatego nie powinno się ich długo przechowywać. Najlepiej jest kupować orzechy w łupinach, gdyż wtedy trzymane w suchym i przewiewnym Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
O 18.00 JESTEM WEGANKĄ

O 18.00 JESTEM WEGANKĄ 62

0
i to one sprawiają, że przeżuwane zbyt krótko, są dla wielu ciężkostrawne. Mocząc nasiona uwolnione z twardej łupiny pozbawiamy je tychże inhibitorów, a ponad to łatwiej je wtedy zmiksować. Nie Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Pascha

Pascha 131

0
gr cukru drobnego lub pudru (1 szklanka) wanilia naturalna lub cukier waniliowy bakalie: 150 gr rodzynek 50 gr migdałów 50 gr orzechów włoskich 50 gr orzechów laskowych 25 gr kandyzowanej skórki Zobacz więcej
Grudzień zaskoczył mnie w tym roku zamarzniętymi szybami samochodu, które z braku czegoś bardziej sensownego, skrobałam brzegiem opakowania od płyty CD. W drodze do szkoły uchylałam okno, by złapać Zobacz więcej
- 50 g orzechów włoskich - 50 g orzechów laskowych - 50 g migdałów - 50 g solonych, prażonych orzechów ziemnych lub - 50 g orzechów ziemnych w łupinach - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Trauma pietruszki

Trauma pietruszki 162

0
Jakie jest prawdopodobieństwo, że zapytany o ulubione warzywo odpowiesz "pietruszka"? No właśnie... Bo pietruszka, to nie kartofel z którego można przygotować tysiąc i jedną potrawę, to nie cebula, od Zobacz więcej
można zjadać samą! Trochę zostało mi po napełnieniu pierogów, więc planowałam zużyć ją jako pastę do chleba, ale znikła tak po prostu... Do pierogów w wersji pieczonej nadzienie dyniowo-migdałowe Zobacz więcej
, miąższ wydrążyć i zmiksować z upieczonymi pomidorami, czosnkiem, masłem migdałowym oraz ziołami. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do całkowitego ostudzenia. Ciasto rozwałkować na cienki, Zobacz więcej
(nieobranych) 4 łyżki oliwy/oleju sól pieprz sok z cytryny 3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 150 ml wody 3 g agar agar 2 łyżkibułki tartej 50 g mielonych migdałów Dynię obrać pokroić na jednakowej Zobacz więcej
i mięty (opcjonalnie) - łyżeczka marynowanej chili (u mnie „Diablo red chillies” w occie z M&S) - ok 700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego - sok z cytryny - oliwa z oliwek - sól i pieprz do Zobacz więcej