migdały w łupinie prażone

Sezon dyniowy w pełni,sztandarowa zupa krem musi być!Złamana kozim serem i dodatkami smakuje wybornie!!!! Składniki: pół sporej dyni papryka bakłażan 8 ząbków czosnku w łupinie ser kozi-twarożkowy Zobacz więcej
Sałatka ze schabem w jałowcu z miodowym ogórkiem, dziugasem i prażonymi migdałami w sosie winegret 1 plaster schabu ok. 70 g Ok 50 g mieszanki sałat Ok 20 plasterków ogórka Ok 30 g sera gorgonzola Ok Zobacz więcej
Bardzo lubię buraki i staram się jadać je dość często, bo oprócz tego, że są bardzo smacznym warzywem, mają bardzo dobry wpływ na ludzki organizm, szczególnie na układ krwionośny. Proponuję Wam Zobacz więcej
! Został zjedzony w jeden dzień i na pewno zrobię jeszcze nie raz.. Składniki: - 1 szklanka migdałów - 4 suszone figi -2 i 1/2łyżki łupiny babki jajowatej - 2 szklanki orzechów włoskich -2 łyżki miodu Zobacz więcej
orzechów włoskich lub migdałów garść rukoli garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki ostrej musztardy 1 mały ząbek czosnku * Jak pisałam już wielokrotnie - w sezonie jesienno-zimowym zawsze Zobacz więcej
i gotuj 3-4 minuty.Odsącz na sicie.W międzyczasie wstaw makaron i gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Odlej 1/3 szklanki wody z gotowania i dodaj ją do sosu,a makaron odcedź.Owoc granatu przekrój Zobacz więcej
Podczas wypadu do Łodzi na urodziny Magdy i Michała postanowiłyśmy z Kasią M. przygotować na kolację coś z kuchni indyjskiej. Wybór padł na koftę w sosie curry :) Do naszego wspólnego gotowania Zobacz więcej
lokalną knajpkę. Abstrakcja. Zwłaszcza, że szafirową wodę i piasek, a do tego murowaną pogodę znajdziemy na tropikalnej wyspie pod Berlinem. Tak, to ta w dawnym hangarze po zeppelinach. I frytki tam Zobacz więcej
Przepisy na zupę z migdałów można znaleźć w kuchniach z wielu rejonów świata, a nawet w naszej rodzimej kuchni. Na śląsku zupa migdałowa jest jedną z potraw wigilijnych, przygotowywana jest z Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Krem z bobu

Krem z bobu 509

0
: 20 min. + 5 min. SKŁADNIKI bób 400 g (po ugotowaniu i obraniu) rosół drobiowy/warzywny 500 ml czosnek 5 ząbków śmietana 18% 200 g oliwa 15 ml natka pietruszki 0,5 pęczka sól, pieprz, mięta płatki Zobacz więcej
względu na wysoką zawartość tłuszczu orzechy łatwo jełczeją i dlatego nie powinno się ich długo przechowywać. Najlepiej jest kupować orzechy w łupinach, gdyż wtedy trzymane w suchym i przewiewnym Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
O 18.00 JESTEM WEGANKĄ

O 18.00 JESTEM WEGANKĄ 60

0
No cóż…prawda jest taka, że przeważnie nie jadam kolacji. Mój dzień jest tak zorganizowany, że po konkretnym śniadaniu około godziny 8.00, złożonym z /w kolejności/ zielonej herbaty, owoców, soku z Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Pascha

Pascha 131

0
wrzątkiem i odczekaniu parunastu minut aż wystygną w wodzie, natomiast orzechy laskowe łatwo pozbawić je skórki po przez prażenie na rozgrzanej suchej patelni - podczas prażenia należy energicznie Zobacz więcej
chwilę były dekoracją i które są tak piękne, że aż żal je ruszać. Ale zamieniam je w delikatne curry, jogurtowy sos i chrupiące warzywa. Wiem, że curry nie jest zbyt popularne w Polsce. Jeszcze. Zobacz więcej
- 50 g orzechów włoskich - 50 g orzechów laskowych - 50 g migdałów - 50 g solonych, prażonych orzechów ziemnych lub - 50 g orzechów ziemnych w łupinach - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Trauma pietruszki

Trauma pietruszki 162

0
... Pietruszka ma tą ciekawą właściwość, że rozkwita smakiem poddana procesowi pieczenia. Do tego mleko kokosowe, prażone płatki migdałów, oliwa truflowa i niebanalny sposób na prostą zupę gotowy. A Zobacz więcej
można zjadać samą! Trochę zostało mi po napełnieniu pierogów, więc planowałam zużyć ją jako pastę do chleba, ale znikła tak po prostu... Do pierogów w wersji pieczonej nadzienie dyniowo-migdałowe Zobacz więcej
wcześniej wystarczy w całości upiec, a następnie wydrążyć i miąższ zblendować z masłem migdałowym, pieczonym czosnkiem oraz odrobiną suszonych ziół. Migdałowe masło możecie zrobić sami w domu Zobacz więcej
Pytanie czysto retoryczne - czemu wpisów o dyni nie mogę robić we wrześniu, październiku, listopadzie tylko jakiś wpis z dynią w roli głównej pojawia się na wiosnę? Wpis pojawił się, bo spotkałam w Zobacz więcej
i mięty (opcjonalnie) - łyżeczka marynowanej chili (u mnie „Diablo red chillies” w occie z M&S) - ok 700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego - sok z cytryny - oliwa z oliwek - sól i pieprz do Zobacz więcej