migdały w polewie

Mój mąż w domu bardzo lubi coś przegryzać. Szukając dla niego zdrowszej, ale obowiązkowo chrupiącej przekąski, kupiłam kiedyś łuskane solone prażone migdały. Uwaga, uwaga... firmy Son Sanchez :) Tak, Zobacz więcej
Pierwowzorem moich jabłuszek były klasyczne jabłka w karmelu. Surowe, bez opiekania, otulone chrupiąca powłoczką. No i, oczywiście, nabite na patyk do szaszłyka. Nie byłabym sobą, gdybym przynajmniej Zobacz więcej
Coś na weekend ;) Pewnie dla niektórych będzie za mało słodkie - zawsze można zwiększyć słodkość, np. dodając do ciasta zmielonych daktyli, syropu z agawy, więcej miodu czy cukru nierafinowanego. Zobacz więcej
słodki. Po ostygnięciu możemy nasz sernik oblać polewą! Ale nie za słodką. My do polewy dodaliśmy kilka kropli aromatu waniliowego. Przepis na polewę już znacie - dodaliśmy go w tym poście -KLIK!!! A Zobacz więcej
Weekendowe ciasto do herbaty i kawy. Puszysta, wilgotna dwukolorowa babka z polewą i płatkami migdałów. Płatki migdałów (jak i wiele innych produktów) otrzymałam odPiątnica 5 jaj 1 szkl. cukru 2 szkl. Zobacz więcej
) 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 7 łyżek wody Reszta składników : 3 jajka 1,5 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dżemu malinowego 100g łuskanych migdałów (ja swoje kupiłam w Lidlu Zobacz więcej
Wielkim miłośnikiem ciast to ja nie jestem chociaż uwielbiam je robić. Tak się złożyło, że dziś miałam gości, postanowiłam więc przygotować ciasto piernikowe z migdałami, które świetnie pasowało do Zobacz więcej
Lekka i dość wilgotna babka. Jaglana, mocno migdałowa, z polewą marcepanową. Jest naprawdę przepyszna. To chyba najlepsza babka, jaką kiedykolwiek jadłam! Jaglana babka z migdałami i polewą Zobacz więcej
Delikatny, lekko waniliowy sernik na ciasteczkowym spodzie. Nie za słodki, z polewą z masy krówkowej i prażonymi, chrupiącymi płatkami migdałów. Bardzo prosty do przygotowania. Nie może się nie udać. Zobacz więcej
smak i naturalnie długo odczuwalny czekoladowy posmak!" A jak kawa to i ciacho :) Na początek coś prostego. Browni na podstawie przepisu Nigelli, nieco dostosowane do moich potrzeb i oczywiście z Zobacz więcej
(przeestrasznymi!) egzaminami i zaliczeniami, które czekają mnie w tych ostatnich tygodniach. :/ Teraz zapraszam wszystkich na ciasteczka daktylowe z migdałami, oblane najpyszniejszą polewą jaką Zobacz więcej
przegapię :) (ogólnie pierwszy raz widzę gazetę w pełni poświęconą cukiernictwie:) Ale czemu Wam o tym wspominam? A temu, że znalazłam tam całkiem fajny przepis na gotowane gruszki w syropie z Zobacz więcej
minut ( środek może być delikatnie luźniejszy) wystawić na kratkę, odtudzić i wstawić na całą noc do lodówki) Polewa z adwokata: 60 ml adwokata 60 ml śmietany kremówki 36% 100 g białej czekolady Zobacz więcej
Po ciastach i torcie marchewkowym w końcu przyszła pora na babeczki. Wypiek ten utwierdził mnie jedynie w przekonaniu, że słodkości pieczone z dodatekiem warzyw to zawsze dobry wybór. Bardzo mokre, Zobacz więcej
!”. Po serii niedowierzań przychodzi fala zachwytu nad zaskakującymi właściwościami warzyw. Bardzo mokre, pachnące korzennymi przyprawami babeczki wieńczy jasna, pomarańczowa polewa. Jeśli nie Zobacz więcej
kajmakowa polewa. Z pewnością do niego wrócę. Jest dość łatwy w przygotowaniu więc poradzą sobie z nim nawet Ci którzy nie mają w pieczeniu zbyt dużego doświadczenia. Polecam, warto upiec choć raz, Zobacz więcej
" Babka marmurkowa nie dość , że okazale się prezentuje to jeszcze jak na babkę całkiem nieźle smakuje :) Bardzo puszysta, delikatnie wilgotna, niezbyt słodka z przepyszną polewą czekoladową. Dość Zobacz więcej
Czekolada, pomarańcze i migdały to dla mnie trio idealne. Moja ulubiona tabliczka czekolady składa się właśnie z tych trzech składników. Po przepis na dzisiejsze ciasto znowu sięgnęłam do sprawdzonego Zobacz więcej