mikołajkowy specjał

Czy wiedzieliście, że w dawnych czasach piernik był produktem luksusowym? Ja o tym nie wiedziałem do czasu, aż nie przyszło mi zbierać materiałów do nowego odcinka naszego show kulinarnego. Okazało Zobacz więcej
Może troszkę nie na czasie, bo Mikołajki były przecież 6 grudnia, ale co tam, jeśli coś jest warte zapamiętania, to musi się tutaj pojawić. Sałatka jest mikołajkowa, gdyż moje kubki smakowe zapoznały Zobacz więcej
: min. Akademia Molekularna Jeana Bosa, QimiQ Studio w Hof bei Salzburg, Austria. Jest laureatem wielu konkursów : VII Festiwal dobrego Smaku Łódź, czerwiec 2010 II miejsce za Kotlecik Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Ja pierniczę, znowu jarmark!

Ja pierniczę, znowu jarmark! 122

0
i jarmark – mimo że nie byłam głodna, to przy spożywczych straganach zaśliniłam się jak buldog i gapiłam się na specjały jak lemur. A było czym się delektować! Góralskie kramy z grillowanymi Zobacz więcej
roku już za mną The North Pole Pierniki i szafran / Gingerbread And Saffron Nitecznik Rybka lubi... kulinarny świat Alternativa perfecta la benzina Kuchenne Czary Mary Karp po żydowsku Dzika pycha! Zobacz więcej
Sylwestrowe Dorota smakuje Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym trochę inna cukiernia Do rozdania kalendarze z moimi zdjęciami! Kalejdoskop Renaty Gdzie mnie poniosło, czyli moje Zobacz więcej