millefeuille

ZOBACZ TAKŻE:

Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Millefeuille

Millefeuille 173

Millefeuille to po francusku "tysiąc płatków". Jest to deser, którego polskim odpowiednikiem jest napoleonka lub kremówka. Trzy cienkie warstwy ciasta francuskiego przekładane delikatnym kremem. Zobacz więcej
Millefeuille to deser składajacy się z upieczonego ciasta francuskiego, znaczy „tysiąc płatków” w oryginale przekładamy kremem waniliowym, ja zrobiłam swoją wersję i przełożyłam go kremem czekoladowym Zobacz więcej
KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina Sosny
millefeuille z kremem waniliowym

millefeuille z kremem waniliowym 115

Millefeuille. Brzmi skomplikowanie, ale jak to zwykle bywa przy takich nazwach, odnosi się ona do rzeczy bardzo prostej. Bowiemmillefeuille to nic innego jak ciastko składające się z warstw ciasta Zobacz więcej
Składniki: – ok. 500g ciasta francuskiego Krem jeżynowy: – 400g mrożonych lub świeżych jeżyn – 6 łyżek cukru (w zależności od kwaskowatości owoców, możecie dodać więcej lub mniej cukru) – 400g serka Zobacz więcej
clitoria
clitoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczne gotowanie
Millefeuille

Millefeuille 181

Uwielbiam przepisy francuskie, zawsze mają zaskakujący smak, tak jest w tym przypadku. Kolejne odkrycie ze "Złotej księgi czekolady" . Ciasto wygląda jakby pływało w czekoladzie tym czasem praktycznie Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Widelce
Millefeuille

Millefeuille 83

Klasyka francuskiego deseru oznacza inaczej ciasto z tysiąca płatków. To oczywiście bardzo wyrafinowana przenośnia, ponieważ samo ciasto nie ma aż tylu warstw. Pierwsze przepisy namillefeuillepojawiły Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Millefeuille

Millefeuille 115

jeden z najprostszych deserów na jaki można natrafić w książkach kulinarnych, oparty głownie na cieście francuskim i jogurcie greckim, oraz owocach sezonowych. składniki: gotowe ciasto francuskie Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gęba w niebie
Słodko-słone a'la millefeuille

Słodko-słone a'la millefeuille 156

Może millefeuille to za dużo powiedziane, ale bardzo chciałam żeby mój wypiek je przypominał. W efekcie kwadraciki ciasta francuskiego mocno wyrosły i wyszły z tego raczej... poduszeczki. Ale główne Zobacz więcej
Angie123
Angie123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I adore cinnamon
Millefeuille z malinami

Millefeuille z malinami 49

Millefeuille z malinami Raspberry millefeuille, for English scroll down Ten deser chciałam już zrobić od bardzo dawna. Zawsze kusił mnie swoim wyglądem i tą perfekcyjną ilością warstw ciasta Zobacz więcej
Millefeuille znaczy tysiąc płatków - wielowarstwowość ciasta jest oczywiście zasługą ciasta francuskiego. W wersji tradycyjnej millefeuille to trzywarstwowy deser składający się z ciasta francuskiego Zobacz więcej
agn_san
agn_san Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agapiecze
Millefeuille aux framboises

Millefeuille aux framboises 35

Czyli jak sama nazwa wskazuje to francuski deser bądź wariacja na jego temat - delikatne ciasto francuskie przekładane kremem patissiere i malinami. Bardzo delikatny i elegancki deser ;) Przepis : 1 Zobacz więcej
Jeśli ma się dość łażenia po Londynie ale nie chce się wyjeżdżać z wielkiego miasta, trzeba wypić kawę. Miejsc odpowiednich dla uzależnionych od kofeiny stolica Wielkiej Brytanii oferuje bez liku. Od Zobacz więcej
Camembert. To prawdziwa ikona wśród serów i symbol francuskiej gastronomii . Co roku produkuje się go 4280 ton. Produkt doceniany i lubiany na całym świecie. Został rozpowszechniony już za czasów Zobacz więcej
Na ten deser trafiłem przez przypadek, kiedy przeglądałem różne przepisy. Wydawał mi się niezwykły i nieco inny od pozostałych deserów. I taki właśnie się okazał, słodki, mocno czekoladowy i lekko Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Z tych samych warzyw... buraczane "millefeuilles". Alain Passard.

Z tych samych warzyw... buraczane... 97

Z warzyw, ktore uzylam do zrobiena tarty tatin, wczoraj zrobilam inne danie, inna kolacje. Zainspirowalam sie kolejny raz przepisem Alain Passard z jego ksiazki "Légumes" i oto rezultat wizualny. Zobacz więcej
Nie spotkałam nikogo, kto powiedziałby kremówce twarde i zdecydowane Nie Czyż można się oprzeć tak pysznemu połączeniu delikatnego kremu i ciasta francuskiego??? W różnych krajach sprawdzają się Zobacz więcej
Mille-feuille to takie ciasto z Francji oryginalnie którego powstanie określa się na XVII wiek. Jak każdy francuski deser (i nie tylko deser) jego nazwa jest znacznie prostsza niż to z pozoru wygląda Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Mille feuille

Mille feuille 197

Millefeuille (wym. milfej) po francusku znaczy tysiąc płatków. Pierwotnie nazwa była zarezerwowana dla deseru z trzech warstw listkowego francuskiego ciasta przełożonego kremem waniliowym. Zobacz więcej
Mille-feuille to francuska klasyka - płaty ciasta francuskiego przełożone budyniowym kremem cukierniczym lub bitą śmietaną. Proste w przygotowaniu, a jeśli wykorzystamy dobrej jakości gotowe ciasto Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: