millefeuille

ZOBACZ TAKŻE:

cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Millefeuille

Millefeuille 81

0
Klasyka francuskiego deseru oznacza inaczej ciasto z tysiąca płatków. To oczywiście bardzo wyrafinowana przenośnia, ponieważ samo ciasto nie ma aż tylu warstw. Pierwsze przepisy namillefeuillepojawiły Zobacz więcej
clitoria
clitoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne gotowanie
Millefeuille

Millefeuille 180

0
Uwielbiam przepisy francuskie, zawsze mają zaskakujący smak, tak jest w tym przypadku. Kolejne odkrycie ze "Złotej księgi czekolady" . Ciasto wygląda jakby pływało w czekoladzie tym czasem praktycznie Zobacz więcej
Może millefeuille to za dużo powiedziane, ale bardzo chciałam żeby mój wypiek je przypominał. W efekcie kwadraciki ciasta francuskiego mocno wyrosły i wyszły z tego raczej... poduszeczki. Ale główne Zobacz więcej
Millefeuille z malinami Raspberry millefeuille, for English scroll down Ten deser chciałam już zrobić od bardzo dawna. Zawsze kusił mnie swoim wyglądem i tą perfekcyjną ilością warstw ciasta Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Millefeuille

Millefeuille 112

0
jeden z najprostszych deserów na jaki można natrafić w książkach kulinarnych, oparty głownie na cieście francuskim i jogurcie greckim, oraz owocach sezonowych. składniki: gotowe ciasto francuskie Zobacz więcej
Millefeuille znaczy tysiąc płatków - wielowarstwowość ciasta jest oczywiście zasługą ciasta francuskiego. W wersji tradycyjnej millefeuille to trzywarstwowy deser składający się z ciasta francuskiego Zobacz więcej
...Wiedeń. Lustra na ścianach, kryształowe żyrandole, cichy szmer rozmów i zapach kawy. Zamiast kawiarni w Whitehall znalazłyśmy się przy Herrengasse w stolicy Austrii. Z naszej trójki tylko jedna Zobacz więcej
. To połączenie naprawdę działa. Zapraszam! Millefeuille de camembert - krążek sera camembert, - 1 jabłko, - łyżka masła - dwie łyżki zmielonych, prażonych migdałów (można zastąpić orzechami) Jabłko Zobacz więcej
Łączna liczba wyświetleń Zobacz więcej
agn_san
agn_san Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agapiecze
Millefeuille aux framboises

Millefeuille aux framboises 29

0
Czyli jak sama nazwa wskazuje to francuski deser bądź wariacja na jego temat - delikatne ciasto francuskie przekładane kremem patissiere i malinami. Bardzo delikatny i elegancki deser ;) Przepis : 1 Zobacz więcej
Na ten deser trafiłem przez przypadek, kiedy przeglądałem różne przepisy. Wydawał mi się niezwykły i nieco inny od pozostałych deserów. I taki właśnie się okazał, słodki, mocno czekoladowy i lekko Zobacz więcej
Millefeuille z jeżyn i malin podlewane lekko sokiem wiśniowym. Millefeuille to francuski deser złożony z trzech warstw listkowego ciasta francuskiego przełożonego masą kremową czy bitą śmietaną. Jest Zobacz więcej
jednak może być wykorzystana do innych przepisów, składających się z tejże właśnie ilości warstw – tak jak w przypadku tego cukiniowego przekładańca. Podstawą są tu grillowane plastry cukinii, Zobacz więcej
okazji millefeuille), delikatny krem mascarpone oraz maślana kruszonka. Najlepsza prostota, wszystko pasuje do siebie idealnie i smakuje jak najlepsze lato ;). Gorąco polecam! Pucharki z truskawkami Zobacz więcej
porzeczek, do nadziewania ciasta ptysiowego, to przekładania tortów, do millefeuille, do tart oraz wyjadania łyżką prosto z miski. Najkrócej: do wszystkiego, co lubię! Krem karmelowy z solonego masła Zobacz więcej
- Dziczyzna w cieście Fine almond faggots - Ciasteczka migdałowe Millefeuille - Tompoes Spice biscuits - Pierniczki Prince of Wales bisciuts - Ciasteczka Księcia Walii Duchess of Clarence biscuits - Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Mille feuille

Mille feuille 191

2
Millefeuille (wym. milfej) po francusku znaczy tysiąc płatków. Pierwotnie nazwa była zarezerwowana dla deseru z trzech warstw listkowego francuskiego ciasta przełożonego kremem waniliowym. Zobacz więcej
porzeczek, do nadziewania ciasta ptysiowego, to przekładania tortów, do millefeuille, do tart oraz wyjadania łyżką prosto z miski. Najkrócej: do wszystkiego, co lubię! Krem karmelowy z solonego masła Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: