millefeuille

ZOBACZ TAKŻE:

cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Millefeuille

Millefeuille 78

0
Klasyka francuskiego deseru oznacza inaczej ciasto z tysiąca płatków. To oczywiście bardzo wyrafinowana przenośnia, ponieważ samo ciasto nie ma aż tylu warstw. Pierwsze przepisy namillefeuillepojawiły Zobacz więcej
clitoria
clitoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne gotowanie
Millefeuille

Millefeuille 179

0
Uwielbiam przepisy francuskie, zawsze mają zaskakujący smak, tak jest w tym przypadku. Kolejne odkrycie ze "Złotej księgi czekolady" . Ciasto wygląda jakby pływało w czekoladzie tym czasem praktycznie Zobacz więcej
Millefeuille czyli ciasto tysiąca listków, to nic innego jak ciasto francuskie przełożone delikatnym kremem waniliowym. Jest smaczne i do tego szybkie w przygotowaniu. Składniki: 1 kg ciasta Zobacz więcej
Może millefeuille to za dużo powiedziane, ale bardzo chciałam żeby mój wypiek je przypominał. W efekcie kwadraciki ciasta francuskiego mocno wyrosły i wyszły z tego raczej... poduszeczki. Ale główne Zobacz więcej
Millefeuille z malinami Raspberry millefeuille, for English scroll down Ten deser chciałam już zrobić od bardzo dawna. Zawsze kusił mnie swoim wyglądem i tą perfekcyjną ilością warstw ciasta Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Millefeuille

Millefeuille 112

0
jeden z najprostszych deserów na jaki można natrafić w książkach kulinarnych, oparty głownie na cieście francuskim i jogurcie greckim, oraz owocach sezonowych. składniki: gotowe ciasto francuskie Zobacz więcej
Millefeuille znaczy tysiąc płatków - wielowarstwowość ciasta jest oczywiście zasługą ciasta francuskiego. W wersji tradycyjnej millefeuille to trzywarstwowy deser składający się z ciasta francuskiego Zobacz więcej
...Wiedeń. Lustra na ścianach, kryształowe żyrandole, cichy szmer rozmów i zapach kawy. Zamiast kawiarni w Whitehall znalazłyśmy się przy Herrengasse w stolicy Austrii. Z naszej trójki tylko jedna Zobacz więcej
. To połączenie naprawdę działa. Zapraszam! Millefeuille de camembert - krążek sera camembert, - 1 jabłko, - łyżka masła - dwie łyżki zmielonych, prażonych migdałów (można zastąpić orzechami) Jabłko Zobacz więcej
Łączna liczba wyświetleń Zobacz więcej
agn_san
agn_san Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agapiecze
Millefeuille aux framboises

Millefeuille aux framboises 27

0
Czyli jak sama nazwa wskazuje to francuski deser bądź wariacja na jego temat - delikatne ciasto francuskie przekładane kremem patissiere i malinami. Bardzo delikatny i elegancki deser ;) Przepis : 1 Zobacz więcej
Na ten deser trafiłem przez przypadek, kiedy przeglądałem różne przepisy. Wydawał mi się niezwykły i nieco inny od pozostałych deserów. I taki właśnie się okazał, słodki, mocno czekoladowy i lekko Zobacz więcej
Millefeuille z jeżyn i malin podlewane lekko sokiem wiśniowym. Millefeuille to francuski deser złożony z trzech warstw listkowego ciasta francuskiego przełożonego masą kremową czy bitą śmietaną. Jest Zobacz więcej
Nazwa tego dania może brzmieć skomplikowanie. Niech Was to jednak nie zmyli! Przygotowanie nie jest trudne, ani wyjątkowo czasochłonne, a efekt – zarówno wizualny, jak i smakowy – jest zdecydowanie Zobacz więcej
okazji millefeuille), delikatny krem mascarpone oraz maślana kruszonka. Najlepsza prostota, wszystko pasuje do siebie idealnie i smakuje jak najlepsze lato ;). Gorąco polecam! Pucharki z truskawkami Zobacz więcej
porzeczek, do nadziewania ciasta ptysiowego, to przekładania tortów, do millefeuille, do tart oraz wyjadania łyżką prosto z miski. Najkrócej: do wszystkiego, co lubię! Krem karmelowy z solonego masła Zobacz więcej
- Dziczyzna w cieście Fine almond faggots - Ciasteczka migdałowe Millefeuille - Tompoes Spice biscuits - Pierniczki Prince of Wales bisciuts - Ciasteczka Księcia Walii Duchess of Clarence biscuits - Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Mille feuille

Mille feuille 184

2
Millefeuille (wym. milfej) po francusku znaczy tysiąc płatków. Pierwotnie nazwa była zarezerwowana dla deseru z trzech warstw listkowego francuskiego ciasta przełożonego kremem waniliowym. Zobacz więcej
porzeczek, do nadziewania ciasta ptysiowego, to przekładania tortów, do millefeuille, do tart oraz wyjadania łyżką prosto z miski. Najkrócej: do wszystkiego, co lubię! Krem karmelowy z solonego masła Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: