minta

ZOBACZ TAKŻE:

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats dla Foch.pl

Minta Eats dla Foch.pl 59

0
{{headerMessage}}
Nie będę oszukiwać, nie wszystkietematy są mi bliskie, a niektóre zupełnie odległe.Ale od czasu do czasu każdy ma/ma ochotę mieć Focha. To mam i ja. Raz w tygodniu Minta Eats będzie gościć na Foch.pl. Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 23

0
{{headerMessage}}
W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 35

0
{{headerMessage}}
Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 44

0
{{headerMessage}}
Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 27

0
{{headerMessage}}
W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wydrylowanych garść rukoli lub roszponki 1 kula mozzarelli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 cebula dymka sól, pieprz, do smaku kilka kaparów Pieczywo porwij na kawałki, skrop oliwą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Minimum pracy, maksimum smaku. Świeżych i suszonych pomidorów, pieprznej bazylii i słonych kaparów. Nic więcej w upalny dzień Wam nie potrzeba. Więcej pomysłów na dania z sezonowych dań znajdziecie na Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta na Polona.pl. Śniadanie.

Minta na Polona.pl. Śniadanie. 146

0
{{headerMessage}}
Co kiedyś jadano? Co zachwycało? Czym gardzono? Co wstawiano do spiżarni, a co – na stół. O tym będę pisać na autorskim blogu realizowanym na zaproszeniePolona.pl – cyfrowego zbioru Biblioteki Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta i Żywiciele

Minta i Żywiciele 13

0
{{headerMessage}}
Po czym poznać dobry chleb? Jak rosną cukinie i pomidory? Czy trudno samodzielnie zrobić twaróg? Zapraszam Cię na niezwykła wyprawę w poszukiwaniu prawdziwych smaków. Odwiedzimy rolników, piekarzy, Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazynie SMAK

Minta Eats w Magazynie SMAK 55

0
{{headerMessage}}
O tym, jak polowałam na czarne trufle w okolicach okolicach Grignan we Francji. O dwóch panach, których serce skradły francuskie makaroniki i którzy postanowili je wypiekać w Warszawie Oraz o Trine Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazyn USTA

Minta Eats w Magazyn USTA 74

0
{{headerMessage}}
I już są. Nowe USTA - do jedzenia, mówienia, całowania. W pierwszym numerze m.in.: Leon Tarasewicz “Zadaję się z kurami, żeby nie zwariować z artystami”, Grzegorz Łapanowski jako Wurstgang na tropie Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar

Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar 68

1
{{headerMessage}}
Jeśli jesteś w Hiszpanii, choć raz musisz wybrać się na tapas. Tapas czyli niewielkie przekąski i dania serwowane do kieliszka wina czy szklanki piwa to nie tylko z ważniejszych elementów hiszpańskiej Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Senses Restaurant

Minta od Kuchni: Senses Restaurant 21

0
{{headerMessage}}
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Gothic Cafe

Minta od Kuchni: Gothic Cafe 16

0
{{headerMessage}}
Co jadano na dworze Wielkiego Mistrza Krzyżackiego? Odpowiedzi na to pytanie szukamy w Malborku, w restauracji Gothic Cafe, której szefem kuchni jest Bogdan Gałązka. Dzięki zachowanym dokumentom oraz Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Water & Wine

Minta od Kuchni: Water & Wine 12

0
{{headerMessage}}
Water & Wine to wyjątkowy projekt gastronomiczny, działający przy wytwórni wody mineralnej Cisowianka. W przeszklonej przestrzeni, z której rozpościera się widok na nałęczowskie wzgórza działa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W najbliższy weekend, 25-27 lipca, w Centrum Sztuki Współczesnej odbędzie się druga edycja Targów Książki Kulinarnej. Program jest przebogaty: dyskusje, warsztaty, pokazy, wymienialnie (przetworów i Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci.

Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci. 119

0
{{headerMessage}}
Na rynku już trzeci numer Magazynu Usta, a w nim kilka moich tekstów. MAGAZYN USTA no. 3 Przede wszystkim zapraszam Was do lektury mojego wywiad z Filipem Clayesem, szefem kuchni belgijskim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- No ale w której dokładnie budce? Takie pytanie często pada, gdy opowiadam, że jakąś kulinarną ciekawostkę czy zwyczajnie świetnej jakości produkt kupiłam pod Halą Mirowską. Zresztą, kilka lat temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak się złożyło, że makaronu z ricottą do tej pory nie jedliśmy, a ricotty miałam całe pudełeczko do zużycia. Na parapecie rosły pomidorki i całkiem spore krzaczory bazylii. Po krótkim przejrzeniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
banany - pół szklanki mrożonych jagód - obrana pomarańcza (czerwona lub zwykła) - szklanka soku z buraków lub buraczkowo-jabłkowego (gdy nie masz wyciskarki kup sok tzw.jednodniowy wyciskany) - woda Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: