minta

ZOBACZ TAKŻE:

malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 30

W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 38

Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 47

Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 26

W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
Co zjesz dzisiaj na śniadanie?Pytanie to rozpoczynało dzień w domu Małgosi Minty, dziennikarki i blogerki, która przed wakacjami wydała swoją pierwszą książkę. W książce dzieli się przepisami na Zobacz więcej
Panzanella to włoska sałatka, której podstawą jest podarty na kawałki, czerstwy chleb. Zwykle do jej przygotowania używa się pomidorów, ale ja wykorzystałam też słodkie wiśnie. Panzanella z wiśniami i Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta na Polona.pl. Śniadanie.

Minta na Polona.pl. Śniadanie. 148

Co kiedyś jadano? Co zachwycało? Czym gardzono? Co wstawiano do spiżarni, a co – na stół. O tym będę pisać na autorskim blogu realizowanym na zaproszeniePolona.pl – cyfrowego zbioru Biblioteki Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta i Żywiciele

Minta i Żywiciele 14

Po czym poznać dobry chleb? Jak rosną cukinie i pomidory? Czy trudno samodzielnie zrobić twaróg? Zapraszam Cię na niezwykła wyprawę w poszukiwaniu prawdziwych smaków. Odwiedzimy rolników, piekarzy, Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Water & Wine

Minta od Kuchni: Water & Wine 16

Water & Wine to wyjątkowy projekt gastronomiczny, działający przy wytwórni wody mineralnej Cisowianka. W przeszklonej przestrzeni, z której rozpościera się widok na nałęczowskie wzgórza działa Zobacz więcej
Minimum pracy, maksimum smaku. Świeżych i suszonych pomidorów, pieprznej bazylii i słonych kaparów. Nic więcej w upalny dzień Wam nie potrzeba. Więcej pomysłów na dania z sezonowych dań znajdziecie na Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazyn USTA

Minta Eats w Magazyn USTA 75

I już są. Nowe USTA - do jedzenia, mówienia, całowania. W pierwszym numerze m.in.: Leon Tarasewicz “Zadaję się z kurami, żeby nie zwariować z artystami”, Grzegorz Łapanowski jako Wurstgang na tropie Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazynie SMAK

Minta Eats w Magazynie SMAK 56

O tym, jak polowałam na czarne trufle w okolicach okolicach Grignan we Francji. O dwóch panach, których serce skradły francuskie makaroniki i którzy postanowili je wypiekać w Warszawie Oraz o Trine Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar

Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar 70

Jeśli jesteś w Hiszpanii, choć raz musisz wybrać się na tapas. Tapas czyli niewielkie przekąski i dania serwowane do kieliszka wina czy szklanki piwa to nie tylko z ważniejszych elementów hiszpańskiej Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Gothic Cafe

Minta od Kuchni: Gothic Cafe 18

Co jadano na dworze Wielkiego Mistrza Krzyżackiego? Odpowiedzi na to pytanie szukamy w Malborku, w restauracji Gothic Cafe, której szefem kuchni jest Bogdan Gałązka. Dzięki zachowanym dokumentom oraz Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci.

Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci. 124

Na rynku już trzeci numer Magazynu Usta, a w nim kilka moich tekstów. MAGAZYN USTA no. 3 Przede wszystkim zapraszam Was do lektury mojego wywiad z Filipem Clayesem, szefem kuchni belgijskim Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Sezonowa Akcja Zakupowa z Minta Eats

Sezonowa Akcja Zakupowa z Minta Eats 91

- No ale w której dokładnie budce? Takie pytanie często pada, gdy opowiadam, że jakąś kulinarną ciekawostkę czy zwyczajnie świetnej jakości produkt kupiłam pod Halą Mirowską. Zresztą, kilka lat temu Zobacz więcej
W najbliższy weekend, 25-27 lipca, w Centrum Sztuki Współczesnej odbędzie się druga edycja Targów Książki Kulinarnej. Program jest przebogaty: dyskusje, warsztaty, pokazy, wymienialnie (przetworów i Zobacz więcej
teczasmakow
teczasmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
teczasmakow
Mintaj w panierce

Mintaj w panierce 44

Dawno nie jadłam ryby, więc upolowałam w sklepie mrożony filet z mintaja. Waga ok. 200 g. Składniki: filet z mintaja mrożony ok. 150 – 200 g na osobę 1 całe jajko olej kokosowy do smażenia sól 1 Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats dla Foch.pl

Minta Eats dla Foch.pl 59

Nie będę oszukiwać, nie wszystkietematy są mi bliskie, a niektóre zupełnie odległe.Ale od czasu do czasu każdy ma/ma ochotę mieć Focha. To mam i ja. Raz w tygodniu Minta Eats będzie gościć na Foch.pl. Zobacz więcej
Zupa rybna na filetach z mintaja to pyszna alternatywa dla tradycyjnej zupy rybnej gotowanej na rybach słodkowodnych, często gotowanej na rybich głowach i ościach. Moja propozycja zupy rybnej jest Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: