minta

ZOBACZ TAKŻE:

Panzanella to włoska sałatka, której podstawą jest podarty na kawałki, czerstwy chleb. Zwykle do jej przygotowania używa się pomidorów, ale ja wykorzystałam też słodkie wiśnie. Panzanella z wiśniami i Zobacz więcej
Co zjesz dzisiaj na śniadanie?Pytanie to rozpoczynało dzień w domu Małgosi Minty, dziennikarki i blogerki, która przed wakacjami wydała swoją pierwszą książkę. W książce dzieli się przepisami na Zobacz więcej
Minimum pracy, maksimum smaku. Świeżych i suszonych pomidorów, pieprznej bazylii i słonych kaparów. Nic więcej w upalny dzień Wam nie potrzeba. Więcej pomysłów na dania z sezonowych dań znajdziecie na Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 27

W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 35

Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta i Żywiciele

Minta i Żywiciele 13

Po czym poznać dobry chleb? Jak rosną cukinie i pomidory? Czy trudno samodzielnie zrobić twaróg? Zapraszam Cię na niezwykła wyprawę w poszukiwaniu prawdziwych smaków. Odwiedzimy rolników, piekarzy, Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Water & Wine

Minta od Kuchni: Water & Wine 12

Water & Wine to wyjątkowy projekt gastronomiczny, działający przy wytwórni wody mineralnej Cisowianka. W przeszklonej przestrzeni, z której rozpościera się widok na nałęczowskie wzgórza działa Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 44

Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 23

W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta na Polona.pl. Śniadanie.

Minta na Polona.pl. Śniadanie. 147

Co kiedyś jadano? Co zachwycało? Czym gardzono? Co wstawiano do spiżarni, a co – na stół. O tym będę pisać na autorskim blogu realizowanym na zaproszeniePolona.pl – cyfrowego zbioru Biblioteki Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazyn USTA

Minta Eats w Magazyn USTA 75

I już są. Nowe USTA - do jedzenia, mówienia, całowania. W pierwszym numerze m.in.: Leon Tarasewicz “Zadaję się z kurami, żeby nie zwariować z artystami”, Grzegorz Łapanowski jako Wurstgang na tropie Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazynie SMAK

Minta Eats w Magazynie SMAK 55

O tym, jak polowałam na czarne trufle w okolicach okolicach Grignan we Francji. O dwóch panach, których serce skradły francuskie makaroniki i którzy postanowili je wypiekać w Warszawie Oraz o Trine Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar

Minta od Kuchni: Tapas Gastrobar 68

Jeśli jesteś w Hiszpanii, choć raz musisz wybrać się na tapas. Tapas czyli niewielkie przekąski i dania serwowane do kieliszka wina czy szklanki piwa to nie tylko z ważniejszych elementów hiszpańskiej Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Gothic Cafe

Minta od Kuchni: Gothic Cafe 16

Co jadano na dworze Wielkiego Mistrza Krzyżackiego? Odpowiedzi na to pytanie szukamy w Malborku, w restauracji Gothic Cafe, której szefem kuchni jest Bogdan Gałązka. Dzięki zachowanym dokumentom oraz Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci.

Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci. 120

Na rynku już trzeci numer Magazynu Usta, a w nim kilka moich tekstów. MAGAZYN USTA no. 3 Przede wszystkim zapraszam Was do lektury mojego wywiad z Filipem Clayesem, szefem kuchni belgijskim Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Sezonowa Akcja Zakupowa z Minta Eats

Sezonowa Akcja Zakupowa z Minta Eats 90

- No ale w której dokładnie budce? Takie pytanie często pada, gdy opowiadam, że jakąś kulinarną ciekawostkę czy zwyczajnie świetnej jakości produkt kupiłam pod Halą Mirowską. Zresztą, kilka lat temu Zobacz więcej
W najbliższy weekend, 25-27 lipca, w Centrum Sztuki Współczesnej odbędzie się druga edycja Targów Książki Kulinarnej. Program jest przebogaty: dyskusje, warsztaty, pokazy, wymienialnie (przetworów i Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats dla Foch.pl

Minta Eats dla Foch.pl 59

Nie będę oszukiwać, nie wszystkietematy są mi bliskie, a niektóre zupełnie odległe.Ale od czasu do czasu każdy ma/ma ochotę mieć Focha. To mam i ja. Raz w tygodniu Minta Eats będzie gościć na Foch.pl. Zobacz więcej
Zupa rybna na filetach z mintaja to pyszna alternatywa dla tradycyjnej zupy rybnej gotowanej na rybach słodkowodnych, często gotowanej na rybich głowach i ościach. Moja propozycja zupy rybnej jest Zobacz więcej
Kostki mintaja w cieście francuskim to potrawa, którą robiłam pierwszy raz, ale przyznaję, że wyszło bardzo smaczne. Nie kupuję mrożonych ryb, bo wolę świeży filecik - moim zdaniem łatwiejszy i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: