minta

ZOBACZ TAKŻE:

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats dla Foch.pl

Minta Eats dla Foch.pl 44

0
Nie będę oszukiwać, nie wszystkietematy są mi bliskie, a niektóre zupełnie odległe.Ale od czasu do czasu każdy ma/ma ochotę mieć Focha. To mam i ja. Raz w tygodniu Minta Eats będzie gościć na Foch.pl. Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 22

0
W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 32

0
Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Opasły Tom

Minta od Kuchni: Opasły Tom 40

0
Opasły Tom to lokal,do którego się wraca – dla sezonowych składników, połączeń smaków idlakobiecego sznytu, jakim odznacza się tutejsza kuchnia. jedzenie Agaty jest osobiste, prawdziwe, zostaje w Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od kuchni: Ale Wino

Minta od kuchni: Ale Wino 27

0
W kolejnym odcinku ‚Minta od Kuchni’ odwiedzamy winebar i bistro AleWino, gdzie wraz z szefem kuchni Sebastianem Wełpa przygotowujemy risotto z zielonymi szparagami, jajkiem poche i lubczykiem, a Zobacz więcej
, wydrylowanych garść rukoli lub roszponki 1 kula mozzarelli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 cebula dymka sól, pieprz, do smaku kilka kaparów Pieczywo porwij na kawałki, skrop oliwą i Zobacz więcej
Minimum pracy, maksimum smaku. Świeżych i suszonych pomidorów, pieprznej bazylii i słonych kaparów. Nic więcej w upalny dzień Wam nie potrzeba. Więcej pomysłów na dania z sezonowych dań znajdziecie na Zobacz więcej
Co kiedyś jadano? Co zachwycało? Czym gardzono? Co wstawiano do spiżarni, a co – na stół. O tym będę pisać na autorskim blogu realizowanym na zaproszeniePolona.pl – cyfrowego zbioru Biblioteki Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta i Żywiciele

Minta i Żywiciele 13

0
Po czym poznać dobry chleb? Jak rosną cukinie i pomidory? Czy trudno samodzielnie zrobić twaróg? Zapraszam Cię na niezwykła wyprawę w poszukiwaniu prawdziwych smaków. Odwiedzimy rolników, piekarzy, Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazynie SMAK

Minta Eats w Magazynie SMAK 54

0
O tym, jak polowałam na czarne trufle w okolicach okolicach Grignan we Francji. O dwóch panach, których serce skradły francuskie makaroniki i którzy postanowili je wypiekać w Warszawie Oraz o Trine Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta Eats w Magazyn USTA

Minta Eats w Magazyn USTA 73

0
I już są. Nowe USTA - do jedzenia, mówienia, całowania. W pierwszym numerze m.in.: Leon Tarasewicz “Zadaję się z kurami, żeby nie zwariować z artystami”, Grzegorz Łapanowski jako Wurstgang na tropie Zobacz więcej
Jeśli jesteś w Hiszpanii, choć raz musisz wybrać się na tapas. Tapas czyli niewielkie przekąski i dania serwowane do kieliszka wina czy szklanki piwa to nie tylko z ważniejszych elementów hiszpańskiej Zobacz więcej
Co dzieje się na zapleczach najciekawszych polskich restauracji? Jak powstają dania, które zachwycają podniebienia? Wraz z kamerą „Gazety Wyborczej” odwiedzam najciekawsze polskie restauracje. W Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta od Kuchni: Gothic Cafe

Minta od Kuchni: Gothic Cafe 15

0
Co jadano na dworze Wielkiego Mistrza Krzyżackiego? Odpowiedzi na to pytanie szukamy w Malborku, w restauracji Gothic Cafe, której szefem kuchni jest Bogdan Gałązka. Dzięki zachowanym dokumentom oraz Zobacz więcej
Water & Wine to wyjątkowy projekt gastronomiczny, działający przy wytwórni wody mineralnej Cisowianka. W przeszklonej przestrzeni, z której rozpościera się widok na nałęczowskie wzgórza działa Zobacz więcej
W najbliższy weekend, 25-27 lipca, w Centrum Sztuki Współczesnej odbędzie się druga edycja Targów Książki Kulinarnej. Program jest przebogaty: dyskusje, warsztaty, pokazy, wymienialnie (przetworów i Zobacz więcej
Na rynku już trzeci numer Magazynu Usta, a w nim kilka moich tekstów. MAGAZYN USTA no. 3 Przede wszystkim zapraszam Was do lektury mojego wywiad z Filipem Clayesem, szefem kuchni belgijskim Zobacz więcej
- No ale w której dokładnie budce? Takie pytanie często pada, gdy opowiadam, że jakąś kulinarną ciekawostkę czy zwyczajnie świetnej jakości produkt kupiłam pod Halą Mirowską. Zresztą, kilka lat temu Zobacz więcej
Tak się złożyło, że makaronu z ricottą do tej pory nie jedliśmy, a ricotty miałam całe pudełeczko do zużycia. Na parapecie rosły pomidorki i całkiem spore krzaczory bazylii. Po krótkim przejrzeniu Zobacz więcej
Dziś odbył się pierwszy piknik blogerów kulinarnych zorganizowany przez Durszlak.pl.Spotkanie byłobardzo miłe i udane, mimo że część z osób, które zgłosiły chęć uczestnictwa, nie dotarła.Pojawiło się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: