mintaj grillowany

Połączenie moich ulubionych smaków - lekka grillowana rybka Ajvar Podravki i lekkie penne ze szpinakiem - mmmm Mintaj z ajvarem i penne składniki 2 garście makaronu penne 2 filety mintaja ajvar Zobacz więcej
Składniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy wodę, Zobacz więcej
Po wczorajszym tak samo smacznym, jak kalorycznym obiadku wypadałoby przyrządzić coś w wersji light. Zatem na talerzu wylądował mintaj. Jest to ryba stosunkowo chuda, filet 100 g. to ok. 80 kcal. Do Zobacz więcej
Szaszłyki to szybki i atrakcyjnie wyglądający posiłek. Dzisiaj zrobiłam je z cukinią, kawałkami mintaja owiniętymi prosciutto, a wszystko posmarowałam smalczykiem roślinnym. Smakowita pajda zaskoczyła Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Paprykowy mintaj na szpinaku

Paprykowy mintaj na szpinaku 675

1
Po moich ostatnich mało dietetycznychroladkachprzyszedł czas na zdrowszą kuchnię. Mintajmógłby byćgrillowany, ale jeszcze nie dorobiłam się odpowiedniej patelni. Lekko podsmażony na oliwie z oliwek. Zobacz więcej
do tej potrawy. UWAGA POTRAWA OSTRA !! Składniki piersi z kurczaka filet z ryby ja wziąłem mintaja olej rzepakowyLABORATORIUM BIOOIL Ziarnapiekłoi nieboWWW.ZIARENKOWO.COM Wykonanie Wlewamy olej Zobacz więcej
Mintaj z uprażoną dynią i słonecznikiem, posypany świeżym koprem i ugrillowany na patelni. Do tego rozpływająca się w ustach marcheweczka na słodko. Całość skropiona cytryną – nieodłącznym elementem Zobacz więcej
kawałkiem ryby, sporą ilością warzyw i sosem, który mimo to, iż ma w składnie niewielką ilość majonezu na pewno jest lżejszy i zdrowszy niż te serwowane nam przez bary szybkiej obsługi. Skład: - 2 Zobacz więcej
Po moich ostatnich mało dietetycznychroladkachprzyszedł czas na zdrowszą kuchnię. Mintajmógłby byćgrillowany, ale jeszcze nie dorobiłam się odpowiedniej patelni. Lekko podsmażony na oliwie z oliwek. Zobacz więcej
i dokładnie odsączyć z wody. Z filetów rybnych można przyrządzać różne potrawy: gotowane, duszone, pieczone i zapiekane, grillowane, smażone (w panierce lub bez). Mogą być dodatkiem lub głównym Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam propozycje dań obiadowych z rybą w roli głównej,bo jak wiadomo rybki zdrowe są i trzeba ich dużo jeść. Nie tylko w Wielki Piątek, ale i każdego dnia. Znajdziecie tu ryby nieco Zobacz więcej
, na które przepis podaję dzisiaj, jest wprost wymarzonym dodatkiem do ryb. Nawet mrożony filet z mintaja nabierze w jego towarzystwie świetnego smaku. Masło cytrynowe i inne masła smakowe można Zobacz więcej
Od dłuższego czasu nieustannie chodzi za mną ochota na ryby, chociaż jeszcze rok temu nie mogłam na nie patrzeć :) Tuńczyk, łosoś, a dzisiaj mintaj. Ryby powinny być częstym składnikiem w naszej Zobacz więcej
pikantnej Perkedel Ikan proponuję wino z końca świata, czyli nowozelandzkie sauvignon blanc. Lekkie, wytrawne, rześkie wino, które doskonale komponuje się zarówno z grillowanymi warzywami jak i rybą. Zobacz więcej
Tyle się słyszy, że chociaż raz w tygodniu powinno się jadać ryby, dlatego też dziś słów kilka o matiasach, bo łososie, pstrągi, morszczuki czy mintaje każdy zna. Ryby można smażyć, gotować na parze, Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chilifiga
Madryt na talerzu

Madryt na talerzu 109

0
San Miguel, z ogromnym barem tapas pośrodku. Na pierwszy ogień poszły pimientos, małe zielone smażone papryczki, w których podono co dziesiąta jest pikantna. Do tego białe wino i patatas bravas - Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Ryba pieczona w marchewce.

Ryba pieczona w marchewce. 957

0
Dorsz pieczony w folii z marchewką to moja ulubiona wersja ryby. Rybka taka jest bardzo pyszna, delikatna, soczysta, a marchewka wprost rozpływa się w buzi. Dodaję zawsze dużo marchewki bo uwielbiam Zobacz więcej
Hej hej kochani:) W końcu znalazłam chwilkę by usiąść i Wam napisać przepis na smaczna rybkę:). Często przygotowuje rybę, raz ja grilluje ,kolejnym razem piekę. Jednak po jakimś czasie i te pyszne Zobacz więcej
teraz pomidory. Sam sos jest na tyle dobry, że warto użyć go też do innych dań-nawet do makaronu. Składniki na pulpety: (12 sztuk): 800 g filetów z białej ryby (dorsz/mintaj, mintaj/halibut) 1 bułka Zobacz więcej
tłuszczem niewiadomego pochodzenia. Po pierwszeryba Nie smażymy w głębokim tłuszczu, lecz używamy niewielkiej ilości, najlepiej oliwy. Możemy ją także grillować lub użyć patelni teflonowej. Mały trik Zobacz więcej