mintaj pod pierzynką

{{headerMessage}}
Mintaj to ryba o delikatnym smaku, i bardzo delikatnym mięsie. Bardzo łatwo ją "rozgotować" lub zabić jej smak zbyt intensywnymi dodatkami. Mam więc dla Was mintaja pod lekką pierzynką z serka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieprzu oraz skropione cytryną. A jeśli są serwowane nad brzegiem morza w towarzystwie świeżej surówki to w ogóle bajka... Ale w warszawskim klimacie ryby też smakują dobrze. Dzisiaj proponuję Wam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kochani, dzisiaj zapraszam Was na kolejny obiad, w którym prym wiedzie ryba, a dokładnie tak często kupowane przez Polaków kostki z mintaja. Propozycja bardzo smaczna, szybka w wykonaniu, zdrowa i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Iwona Ciągle szukam przepisu na idealną rybę... Rybka w dzisiejszym wydaniu jest pyszna, nie jest sucha, w połączeniu z beszamelem i "pierzynką" smakuje zaskakująco dobrze. Do niej np. Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Mintaj pływajacy w porach

Mintaj pływajacy w porach 286

3
{{headerMessage}}
. Naczynie żaroodporne smarujemy cieniutko masłem układamy na dnie rybę, posypujemy pokrojoną w kostkę papryką oraz porem, tak, aby ryba była w całości przykryta. Posypujemy solą. Sos: Jajka ubijamy Zobacz więcej
gianasisters
gianasisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na ceratce
Zapiekanka twerska

Zapiekanka twerska 235

0
{{headerMessage}}
czego się spodziewać. W rezultacie wyszła pyszna rybka pod pierzynką a'la omlet;) Gorąco Wam polecam;) Składniki: 600 g filetów rybnych świeżych lub mrożonych(u mnie mrożony mintaj, musimy tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię piec i zapiekać. Mięsa, warzywa, placki – co tylko przyjdzie mi na myśl. Tym razem postanowiłam popełnić zapiekankę rybną z pomidorami pod pierzynką z jajek i sera. Na pozór może się wydawać, że Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Ryba po grecku

Ryba po grecku 51

1
{{headerMessage}}
Ryba po grecku, choć z Grecją wspólnego nic nie maJU nas od zawszeJZwykle przyrządza ją moja mama. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez ryby po grecku. Lubię, gdy ryba otoczona jest dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotową mieszankę mrożonych warzyw z mini marchewką. Rybę możecie podać dowolną – najlepiej filety białej ryby (np. dorsza, sandacza, mintaja czy morszczuka) bez ości, żeby nie trzeba było ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tak ma i już. Nigdy nie byłam fanką ryb, do tej pory najlepiej wspominam kostkę z mintaja w panierce, którą w dzieciństwie serwowała nam mama. Niestety, teraz nie ma już takich kostek, jak kiedyś - Zobacz więcej
Skrytożerca
Skrytożerca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog Skrytożercy
Ryba po grecku

Ryba po grecku 119

0
{{headerMessage}}
wszelkiego rodzaju (aczkolwiek wiele jeszcze przede mną do spróbowania), a ta w szczególności zdobyła moje uznanie. Mowa tu o rybie po grecku, czyli filetach rybnych w warzywnej pierzynce, w której Zobacz więcej
{{headerMessage}}
omega 3 nigdy za wiele, a o to, że idąc do sklepu zupełnie bez pomysłu na obiad, zaskoczył nas wielki baner obwieszczający promocje mintaja. Jak się nie skusić? Więc do dzieła! Przepis jest w Zobacz więcej
1985angel
1985angel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyCookBook.pl
Ryba po grecku

Ryba po grecku 59

0
{{headerMessage}}
jest autorstwa mojej mamy i osobiście uważam, że ryba po grecku według tej receptury smakuje najlepiej. Optymalnie jest przygotować ją dzień wcześniej przed konsumpcją, aby wszystkie smaki (ryba i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
swoje źródło. Na pierwszy ogień poszedł sandacz. Smażona ryba najbardziej smakuje mi w Borach Tucholskich, w domu stawiam na bardziej niebanalne na nią sposoby, lubię ją piec, zawijać, opiekać w Zobacz więcej
jamalowka
jamalowka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
a-jak.pl
Jak zrobić rybę po grecku

Jak zrobić rybę po grecku 118

0
{{headerMessage}}
jej do kuchni litewskiej niż typowego greckiego klimatu. Oto poradnik, z którego dowiecie się jak zrobić rybę po grecku. Składniki: 1 kg ryby – filety z morszczuka, mintaja lub dorsza, 3 duże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z surimi, ananasem, kukurydzą i porem PrzezSłodkaBabeczka, 16 grudnia 2013 Surimi to produkt tworzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tylko śledzia. Rybę kupuję wcześniej. Przez lata zmieniały się te ryby, dawno, dawno temu był morszczuk, przed stanem wojennym kargulena, potem był mintaj, a od kilku lat jest to sola… Nie mam tutaj Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Ryba w cieście curry

Ryba w cieście curry 871

0
{{headerMessage}}
Śledzie pod pierzynką Surówka z kapusty pekińskiej Bigos staropolski Kurczak z kostką rosołową Sałatka z marynowanych pieczarek Pieczone ziemniaczki Sałatka z kurczakiem Szarlotka z budyniem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kolorowych lisci:) Az milo wychodzic na spacery. Oby ten stan potrwal jak najdluzej... 2 miesiące temu Iris Cucina Articolo 1 - Content 2 miesiące temu ZMYSŁY W KUCHNI Ragu z jelenia. I o dzieleniu Zobacz więcej