mintaj pod pierzynką

Mintaj to ryba o delikatnym smaku, i bardzo delikatnym mięsie. Bardzo łatwo ją "rozgotować" lub zabić jej smak zbyt intensywnymi dodatkami. Mam więc dla Was mintaja pod lekką pierzynką z serka Zobacz więcej
pieprzu oraz skropione cytryną. A jeśli są serwowane nad brzegiem morza w towarzystwie świeżej surówki to w ogóle bajka... Ale w warszawskim klimacie ryby też smakują dobrze. Dzisiaj proponuję Wam Zobacz więcej
Kochani, dzisiaj zapraszam Was na kolejny obiad, w którym prym wiedzie ryba, a dokładnie tak często kupowane przez Polaków kostki z mintaja. Propozycja bardzo smaczna, szybka w wykonaniu, zdrowa i Zobacz więcej
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej
Poleca: Iwona Ciągle szukam przepisu na idealną rybę... Rybka w dzisiejszym wydaniu jest pyszna, nie jest sucha, w połączeniu z beszamelem i "pierzynką" smakuje zaskakująco dobrze. Do niej np. Zobacz więcej
Smaczne filety z mintaja zapieczone z warstwą pora i papryki pod śmietanowo serową pierzynką To propozycja na smaczny obiad. Przepis jest prosty i z pewnością zachęci nie jedną osobę do przygotowania. Zobacz więcej
gianasisters
gianasisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na ceratce
Zapiekanka twerska

Zapiekanka twerska 198

0
czego się spodziewać. W rezultacie wyszła pyszna rybka pod pierzynką a'la omlet;) Gorąco Wam polecam;) Składniki: 600 g filetów rybnych świeżych lub mrożonych(u mnie mrożony mintaj, musimy tylko Zobacz więcej
Lubię piec i zapiekać. Mięsa, warzywa, placki – co tylko przyjdzie mi na myśl. Tym razem postanowiłam popełnić zapiekankę rybną z pomidorami pod pierzynką z jajek i sera. Na pozór może się wydawać, że Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Ryba po grecku

Ryba po grecku 48

1
Ryba po grecku, choć z Grecją wspólnego nic nie maJU nas od zawszeJZwykle przyrządza ją moja mama. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez ryby po grecku. Lubię, gdy ryba otoczona jest dużą Zobacz więcej
To, że ryby powinno się jeść jak najczęściej, wie każdy. Trudniej z realizacją, bo nie każdy lubi, albo jest znudzony zwykłą, smażoną rybą. Jest na to sposób – zapieczcie ją z kalafiorem i brokułami Zobacz więcej
tak ma i już. Nigdy nie byłam fanką ryb, do tej pory najlepiej wspominam kostkę z mintaja w panierce, którą w dzieciństwie serwowała nam mama. Niestety, teraz nie ma już takich kostek, jak kiedyś - Zobacz więcej
Skrytożerca
Skrytożerca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog Skrytożercy
Ryba po grecku

Ryba po grecku 118

0
wszelkiego rodzaju (aczkolwiek wiele jeszcze przede mną do spróbowania), a ta w szczególności zdobyła moje uznanie. Mowa tu o rybie po grecku, czyli filetach rybnych w warzywnej pierzynce, w której Zobacz więcej
omega 3 nigdy za wiele, a o to, że idąc do sklepu zupełnie bez pomysłu na obiad, zaskoczył nas wielki baner obwieszczający promocje mintaja. Jak się nie skusić? Więc do dzieła! Przepis jest w Zobacz więcej
1985angel
1985angel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyCookBook.pl
Ryba po grecku

Ryba po grecku 53

0
jest autorstwa mojej mamy i osobiście uważam, że ryba po grecku według tej receptury smakuje najlepiej. Optymalnie jest przygotować ją dzień wcześniej przed konsumpcją, aby wszystkie smaki (ryba i Zobacz więcej
Smażony mintaj, wędzona makrela i puszkowany tuńczyk - tak na pierwszy rzut oka wygląda TOP 3 najchętniej kupowanych ryb w Polsce. Mintaj by trafić na nasz stół ma kawał drogi do przebycia, gdyż Zobacz więcej
jamalowka
jamalowka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
a-jak.pl
Jak zrobić rybę po grecku

Jak zrobić rybę po grecku 110

0
jej do kuchni litewskiej niż typowego greckiego klimatu. Oto poradnik, z którego dowiecie się jak zrobić rybę po grecku. Składniki: 1 kg ryby – filety z morszczuka, mintaja lub dorsza, 3 duże Zobacz więcej
Sałatka z surimi, ananasem, kukurydzą i porem PrzezSłodkaBabeczka, 16 grudnia 2013 Surimi to produkt tworzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Jest Zobacz więcej
tylko śledzia. Rybę kupuję wcześniej. Przez lata zmieniały się te ryby, dawno, dawno temu był morszczuk, przed stanem wojennym kargulena, potem był mintaj, a od kilku lat jest to sola… Nie mam tutaj Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Ryba w cieście curry

Ryba w cieście curry 807

0
Zakładki Start Śniadanie/Kolacja Obiad Na słodko Przekąski Sałatki Sosy Zupy Kuchnia świata czwartek, 1 grudnia 2011 Ryba w cieście curry Składniki: 4 filety ryby dowolnej np. mintaj, dorsz lub panga Zobacz więcej
z klopsikami indyczymi - Chyba gotowanie pysznych obiadów bez glutenu (przy tarczycy hashimoto) zaczyna mi wychodzić coraz lepiej. Bo to danie było pyszne, nie tylko musiałam je ro... 15 godzin temu Zobacz więcej