mintaj w occie

renata00
renata00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Ryba

Ryba 1583

2
Rybka w zalewie Składniki: 1 kg.ryby mintaj lub panga,2 jajka jarzynka , mąka, bułka tarta. Rybypanierowaćw mące i bułce tartej zamoczyć w jajku , upiec. Zalewa:2 szkl.wody 0,5 szkl. oleju, 6łyżekoctu Zobacz więcej
gibon
gibon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakmojegozycia
Ryba w sosie kaparowym

Ryba w sosie kaparowym 937

0
2 filety ryby (np. mintaj) 2 jajka 1 ogórek kiszony pęczek pietruszki pół cebuli 2 łyżki kaparów 4 łyżki oliwy 2 łyżki maślanki 2 łyżki octu winnego sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Żółtka Zobacz więcej
kachna
kachna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wszystko o gotowaniu
RYBA PO JAPOŃSKU

RYBA PO JAPOŃSKU 549

1
Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. wody 2 jaja 2 łyżki kucharku Ponadto: 1 kg filetów - np. Miruna, Mintaj olej do smażenia Zalewa: 1 szkl. oleju 6 łyżek cukru 6 łyżek wody 6 łyżek octu Zobacz więcej
Składniki: 1-1,5 kg filetów z mintaja jajka, mąka, bułka tarta do panierowania 4 cebule pokrojone olej do smażenia Zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 2 łyżki soli 6 łyżek cukru 3 liście laurowe, Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
Ryba Po Parysku Składniki 1 kg fileta z mintaja 0,5 kg cebuli 1 słoik ogórków konserwowych sól, pieprz do smaku jajko bułka tarta olej do smażenia ZALEWA 2 szkl wody 0,5 szkl oleju 0,5 szkl octu 2 Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
Kolejna prba, aby przemyci ryb do naszego menu ; ) Tym razem jednak rednio udana… Ciasto nie jest ze, ale zdecydowanie nie zachwyca. Na plus mog doda, e ciasto bardzo dobrze przylega do ryby, co Zobacz więcej
Podobnie jak ryba po grecku, ryba po japońsku jest daniem polskim. Jest to filet ryby w cieście naleśnikowym w sosie z warzywami. Można ją podawać na zimno lub na ciepło. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetów Zobacz więcej
Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) Zobacz więcej
Przepis na pyszną rybę w marynacie octowej. Składniki: • 1 kg filetów ryby – u mnie mintaj • sok z połówki cytryny • sól, biały pieprz Panierka • 3 jajka • mąka • bułka tarta • olej do smażenia Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Ryba w zalewie.

Ryba w zalewie. 107

0
Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował. Składniki: filety rybne ok. pół kilograma ciasto naleśnikowe: 2 jajka pół szklanki mleka szklanka mąki sól, pieprz zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka Zobacz więcej
i panierce. Fish and chips Składniki 1 kg filetów z białej ryby (mintaj, dorsz) 25 dag mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 15 ml gazowanej wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 2 łyżki octu Zobacz więcej
1 kg filetów mintaja lub innej ryby Ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki maggi Zalewa 3 duże cebule 5 dużych ogórków konserwowych 1 średni słoik papryki konserwowej 2 szklanki Zobacz więcej
. Kółeczka - 1,5 - 2 kg filetów z mintaja - 5-6 cebul dużych - jajko - bułka tarta - koperek - majeranek - sól, pieprz - ziele angielskie - liście laurowe - 2-3 łyżki cukru - 8-12 łyżek octu Zalewa: Zobacz więcej
octu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Panierka: opakowanie ziaren amarantusaSkworcu ok. 2 szklanki rozdrobnionych płatków kukurydzianych Przygotowanie: Filety z mintaja myjemy i kroimy na kawałki. Zobacz więcej
krupczatki, garść bułki tartej, sól, pieprz i ewentualnie przyprawa do ryb Składniki (zalewa): 3 szklanki wody, 1/4 szklanki octu, 1/2 szklanki oliwy, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki Zobacz więcej
Pyszna rybka na zimno smażona w cieście naleśnikowym i marynowana w słodko-pikantnej zalewie - absolutny hit każdej imprezy! Dodatkowym plusem jest to, że przygotowuje się ją 2-3 dni wcześniej, a tuż Zobacz więcej
Składniki: ok. 650g ryby (ja użyłam ryby mintaj), bułka tarta, mąka pszenna, cytryna, sól, pieprz, majeranek, olej. Zalewa octowa: 2 duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki Zobacz więcej