mintaj w occie

Kupiłam 2 kg filetów z mintaja i zrobiłam je według przepisu Margaretki, który był co prawda na dorsza w zalewie, ale sądzę, że w ten sposób można potraktować każdą morską rybę. Polecam przepis, bo Zobacz więcej
renata00
renata00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Ryba

Ryba 1442

2
Rybka w zalewie Składniki: 1 kg.ryby mintaj lub panga,2 jajka jarzynka , mąka, bułka tarta. Rybypanierowaćw mące i bułce tartej zamoczyć w jajku , upiec. Zalewa:2 szkl.wody 0,5 szkl. oleju, 6łyżekoctu Zobacz więcej
gibon
gibon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakmojegozycia
Ryba w sosie kaparowym

Ryba w sosie kaparowym 712

0
2 filety ryby (np. mintaj) 2 jajka 1 ogórek kiszony pęczek pietruszki pół cebuli 2 łyżki kaparów 4 łyżki oliwy 2 łyżki maślanki 2 łyżki octu winnego sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Żółtka Zobacz więcej
kachna
kachna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wszystko o gotowaniu
RYBA PO JAPOŃSKU

RYBA PO JAPOŃSKU 454

1
Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. wody 2 jaja 2 łyżki kucharku Ponadto: 1 kg filetów - np. Miruna, Mintaj olej do smażenia Zalewa: 1 szkl. oleju 6 łyżek cukru 6 łyżek wody 6 łyżek octu Zobacz więcej
Składniki: 1-1,5 kg filetów z mintaja jajka, mąka, bułka tarta do panierowania 4 cebule pokrojone olej do smażenia Zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 2 łyżki soli 6 łyżek cukru 3 liście laurowe, Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
Ryba Po Parysku Składniki 1 kg fileta z mintaja 0,5 kg cebuli 1 słoik ogórków konserwowych sól, pieprz do smaku jajko bułka tarta olej do smażenia ZALEWA 2 szkl wody 0,5 szkl oleju 0,5 szkl octu 2 Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
Kolejna prba, aby przemyci ryb do naszego menu ; ) Tym razem jednak rednio udana… Ciasto nie jest ze, ale zdecydowanie nie zachwyca. Na plus mog doda, e ciasto bardzo dobrze przylega do ryby, co Zobacz więcej
Podobnie jak ryba po grecku, ryba po japońsku jest daniem polskim. Jest to filet ryby w cieście naleśnikowym w sosie z warzywami. Można ją podawać na zimno lub na ciepło. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetów Zobacz więcej
Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) Zobacz więcej
Przepis na pyszną rybę w marynacie octowej. Składniki: • 1 kg filetów ryby – u mnie mintaj • sok z połówki cytryny • sól, biały pieprz Panierka • 3 jajka • mąka • bułka tarta • olej do smażenia Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Ryba w zalewie.

Ryba w zalewie. 97

0
Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował. Składniki: filety rybne ok. pół kilograma ciasto naleśnikowe: 2 jajka pół szklanki mleka szklanka mąki sól, pieprz zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka Zobacz więcej
i panierce. Fish and chips Składniki 1 kg filetów z białej ryby (mintaj, dorsz) 25 dag mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 15 ml gazowanej wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 2 łyżki octu Zobacz więcej
1 kg filetów mintaja lub innej ryby Ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki maggi Zalewa 3 duże cebule 5 dużych ogórków konserwowych 1 średni słoik papryki konserwowej 2 szklanki Zobacz więcej
. Kółeczka - 1,5 - 2 kg filetów z mintaja - 5-6 cebul dużych - jajko - bułka tarta - koperek - majeranek - sól, pieprz - ziele angielskie - liście laurowe - 2-3 łyżki cukru - 8-12 łyżek octu Zalewa: Zobacz więcej
Ryba powinna być jedzona częściej niż "od święta", mnie to jednak nie przekonuje, bo zazwyczaj nie mam pomysłu jak przyrządzić rybę, tym razem jednak się udało. Może nie wygląda jakoś rewelacyjnie, Zobacz więcej
Każdy wie, że rybka lubi pływać – moja pływa w zalewie pomidorowej:). Danie jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Delikatne mięso ryby w połączeniu z pomidorową zalewą działa obłędnie na kubki Zobacz więcej
Pyszna rybka na zimno smażona w cieście naleśnikowym i marynowana w słodko-pikantnej zalewie - absolutny hit każdej imprezy! Dodatkowym plusem jest to, że przygotowuje się ją 2-3 dni wcześniej, a tuż Zobacz więcej