mintaj z parowaru

kupiłam dzisiaj i wiozłam niczym jajko, stoi nadal na podłodze w przedpokoju... I tak w gruncie rzeczy do wykonania tego pysznego obiadu, którego zapewniam, popsuć się nie da- potrzebujecie zaledwie Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Ryba z pary

Ryba z pary 10626

4
Jedno z lepszych wydań ryby jakie miałam okazję spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo zdrowa. Nie trzeba nic więcej do szczęścia, no może ziemniaczki gotowane na parze. Składniki: 4 filety z Zobacz więcej
Dziś ryba w lekkim wydaniu na parze. Do tego ziemniaki na parze i obiad prawie gotowy! Składniki: 8 fletów z mintaja, 4-5 przeciśniętych ząbków czosnku, kolendra, sok z całej cytryny, świeżo starta Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Roladki rybne  z pesto

Roladki rybne z pesto 273

1
, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 2.Bazylie,orzechy, czosnek i oliwę zmiksować za pomocą blendera. (na grubo ziarnistą paste) 3. Filety smarujemy gotowym pesto, zawijamy i przekuwamy Zobacz więcej
Gingergirl
Gingergirl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czuję głód
Pasztet rybny

Pasztet rybny 1502

2
Pasztet rybny Pasztet na specjalne zamówienie:) Cieszę się, że go zrobiłam. Uprościłam sobie pracę, używając mrożonego mintaja w kostkach, a nie tak jak poprzednio, całej ryby, którą piekłam. Zobacz więcej
, otartą skórką z limonki i pieprzem cytrynowym. To wszystko! FILETY Z MINTAJA W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH I SKÓRCE Z LIMONKI GOTOWANE NA PARZE Filety z mintaja mrożone- 450g , 1 opakowanie Limonka- 1 Pieprz Zobacz więcej
2 osób (chodź kulek wychodzi spokojnie dla 3) składniki na kulki 2 woreczki ryżu kilka pieczarek - ok 5 pół cebuli sól, pieprz curry papryka słodka pieprz cayenne - na czubku noża 2 łyżki natki z Zobacz więcej
na parze z ryżem i kalafiorkiem Na rybę: 1 filet z mintaja łyżka oliwy z oliwek łyżka octu ryżowego parę kropel soku z cytryny 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz koperek świeży Na ryż: ok 60-70g ryżu Zobacz więcej
Odkąd "odkopałam" swój parowar i umieściłam w bardziej dostępnym miejscu niż najwyższa półka w wiszącej szafce, używam go dość często. Gotuję w nim głównie warzywa. Zazwyczaj są to brokuły, ale też Zobacz więcej
Bardzo krótkie podsumowanie naszego pierwszego ekscentrycznego blogo-cyklu nastepuje właśnie dzisiaj i właśnie w tej chwili. Poniżej znajdziecie zestawienie dziesięciu pysznych lunchbox'ów, które Zobacz więcej
Oj jak ja dawno nie korzystałam z parowaru… Trzeba było to nadrobić, więc postanowiłam przygotować na obiad roladki z mielonego dorsza z koperkiem. Roladki są bardzo proste w przygotowaniu i zdrowe, Zobacz więcej
2 osób (chodź kulek wychodzi spokojnie dla 3) składniki na kulki 2 woreczki ryżu kilka pieczarek - ok 5 pół cebuli sól, pieprz curry papryka słodka pieprz cayenne - na czubku noża 2 łyżki natki z Zobacz więcej
Łososia, szalotkę i koperek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę (puree). Dodać białka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Powtórnie zmiksować. Filety mintaja rozłożyć na Zobacz więcej
Ostatnio był mintaj na cukinii z musem marchewkowym, który był naprawdę pyszny. Po łososiu i dorszu jest to moja ulubiona ryba, dlatego dzisiaj także postanowiłem ją wykorzystać. Moja propozycja Zobacz więcej
Łososia, szalotkę i koperek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę (puree). Dodać białka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Powtórnie zmiksować. Filety mintaja rozłożyć na Zobacz więcej
, wobec tego zapraszam na mintaja gotowanego w parowarze. W lunchbox'ie znajdziecie również pora i jajka oraz słodkiego ananasa, wszystko przełożone warstwami. Propozycja delikatna i lekka. Jeżeli Zobacz więcej
(02.12.2014)Jajecznica z kiełbasą, cebulą i swieżymi grzybami z lasu (02.12.2014)Kluski śląskie pokrojone w plasterki z sosem pieczarkowym i sałatką z zielonego ogórka ze (02.12.2014)SAŁATKA Z Zobacz więcej
urażony. Mam nadzieję, że cel został osiągnięty. Ten paprykarz to odpowiednik znanej i kultowej konserwy. Zrobienie go w domu ma tą zaletę, że nie jest tu potrzebne żadne "E", a składniki można Zobacz więcej
nie dodałam masła a olej rzepakowy i to nawet sporo, który nadał delikatności i lekkości konsystencji. Odrobina soli, ziół prowansalskich i mały ząbek czosnku- nic w nadmiarze, całkiem spokojnie! Co Zobacz więcej