miodobranie

ZOBACZ TAKŻE:

mogłem z bliska zobaczyć miodobranie oraz samodzielnie pozyskać miód bezpośrednio z plastrów umieszczonych w ulu. Okazuje się, że miód który jest pozyskiwany z siedmiu uli bez problemu wystarcza na Zobacz więcej
wydanie magazynu MASZKETY!! Jest tam mój przepis na Lekką zupę z cukinii, jak i kilka słów o Ani i jej miodobraniu :) Znajdziecie tam też wiele innych pysznych przepisów, śląski i nie tylko! Zobacz więcej
Czy byliście kiedyś na prawdziwym, tradycyjnym miodobraniu? Ja mam możliwość czynnie uczestniczyć w nim co roku i zawsze jestem zachwycona. Dwa lata temu dołączył do nas Ojciec Założyciel i stał się Zobacz więcej
i bułeczki robiłam dzisiaj pierwszy raz ;) O Miodzie... Miód rzepakowy- podstawową przyczyną przez którą konsumenci niejednokrotnie nie decydują się na kupno tego miodu, jest bardzo szybka, naturalna Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Ciasto miodowe

Ciasto miodowe 183

2
Uwielbiam ciasta miodowe, ten aromat i smak jest niepowtarzalny. Typowy miodownik przygotowuję zwykle na święta i jest dość pracochłonny, gdyż trzeba placki zagniatać i oddzielnie wypiekać. Z Zobacz więcej
i różne chwasty, żeby ucieszyć moje latające "misie". No, i odwdzięczyły się. Nadszedł czas miodobrania. Przyjechała pożyczona miodarka... ...i polał się miód :) Nalało się go prawie 18 litrów! A Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Orzechy w miodzie

Orzechy w miodzie 2098

1
Rokrocznie od lat chyba pięciu, w ostatnią niedzielę sierpnia jeździmy rodzinnie do Zawodzia, w ostatnią niedzielę sierpnia w Zawodziu, na skraju Puszczy Zielonej, odbywa się bowiem Miodobranie Zobacz więcej
pszczół, a dziś będzie tylko parę słów o miodobraniu. No i o lemoniadzie, rzecz jasna! Zakończył się okres kwitnienia sadów, wiosennych kwiatów i rzepaku. W okres nektarowania wchodzi za to akacja Zobacz więcej
wzrost poziomu "złego" cholesterolu - LDL oraz trójglicerydów we krwi / JAK ROZPOZNAĆ PRAWDZIWY MIÓD : Miód ulega krystalizacji - jest to naturalna cecha miodu , która nie wpływa na jego jakość i Zobacz więcej
O pszczołach, które od ponad trzech lat pracują w warszawskich Łazienkach, miodobraniu na szóstym piętrze i o wyższości miodu nad cukrem rozmawiamy z Dariuszem Suchenkiem, szefem kuchni restauracji Zobacz więcej
pyłku pszczelego i pierzgi zrobiłam podczas „Kurpiowskiego Miodobrania” bezpośrednio od pszczelarza. To właśnie tutaj po raz pierwszy spotkałam się z pierzgą. A to co widzisz na zdjęciu to nie jest z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: