miodownik z masą grysikową i mlekiem w proszku

Im więcej nowości w kulinariach, tym mocniej zamykam się w mojej skorupie. Czasami po coś sięgnę, spróbuję, poeksperymentuję. Kupię nowe, później o tym zapomnę i leży nieużywane - nasiona chia na Zobacz więcej
Jest to jedyny mazurek jaki robi się w mojej rodzinie. Dlaczego? Ponieważ ma tak niesamowity smak, że czasami mama w trakcie Świąt musi dorabiać kolejny :) Musicie go spróbować, koniecznie! Składniki Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo znane ciasteczka , które każdemu kojarzą się z dzieciństwem ,czy świętami Bożego Narodzenia. Mowa o orzeszkach :) Długo szukałam idealnego Zobacz więcej
Przysmak w rodzinie męża - praktycznie żadna impreza nie może się obyć bez tej przekąski. Nie wiem tylko skąd wzięła się jej nazwa - keks. Dla mnie keks to ciasto z bakaliami, a nie andrut z Zobacz więcej
Najprostsza słodycz na podwieczorek lub do porannej kawy :-) Składniki: 1 op. wafli 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 250 g margaryny 2 czubate łyżki kakao 1 1/2 szkl mleka w proszku Wykonanie: Cukier, Zobacz więcej
W końcu przybrałam się i przełożyłam wcześniej już upieczone skorupki do orzeszków..tym razem dla odmiany nadziałam je masą z mleka w proszku, ale bez kakao..a, że masy troszkę jeszcze zostało Zobacz więcej
Szyszki z preparowanego prosa (czyli kaszy jaglanej) z przepyszną masą z kakao i mleka w proszku. Malutkie, dwuletnie rączki nie mogły się powstrzymać i wyjadały prosto z garnka:-) Robi się je szybko Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Miodownik z masą grysikową

Miodownik z masą grysikową 5131

Najlepszy na 3, 4 dzień po upieczeniu, piekę do zawsze na Święta od wielu lat, każdemu smakuje, czyli świąteczny klasyk :) ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 5 łyżek miodu 1 Zobacz więcej
Na podwieczorek lub deser polecam takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko się je przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Ciasto jest mięciutkie i lekko sypkie za sprawą Zobacz więcej
Pierwszy raz chyba robiłam taką polewę do ciasta..Nie pomyślałam, żeby zrobić oddzielne zdjęcie z polewy, ale postanowiłam zrobić oddzielny wpis z przepisem na polewę..polecam taką polewę nie tylko do Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 150 g zmielonych Zobacz więcej
Witam Kochani tego ciepłego słonecznego dnia :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym ciastem, które łączy w sobie te cechy, które najbardziej lubię: pięknie wygląda, jest łatwe w wykonaniu, jest Zobacz więcej
Mleko w proszku - zawsze mam z nim problem. Używam go rzadko, ale zawsze gdy je mam to zużywam część do wypieków, a druga część zostaje. Odkładam na półkę, patrzę za miesiąc, a tu jest Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Miodownik z masą grysikową

Miodownik z masą grysikową 3994

Najlepszy miodownik jaki znam. I to jeszcze z masą grysikową! Mniam :) Robiłam go już kilka razy, a na Święta musi być obowiązkowo! Nie pamiętam niestety skąd wzięłam ten przepis, zapisałam dawno temu Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 150 g zmielonych Zobacz więcej
Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo. Doskonale smakuje na Zobacz więcej
Wafle z kawą zbożową, to jeśli dobrze pamiętam mój pierwszy w życiu „ wypiek”. Robiłam je często w podstawówce a później o nich zapomniałam i do teraz nie jadłam ich ponownie. Nie mam niestety tamtego Zobacz więcej
Witam kochani tego słonecznego aczkolwiek zimnego dnia ;-) dziś będzie szybko i konkretnie ale za to baaardzo pysznie ;-) Jako że zaczął się weekend majowy mam dla was propozycje ciasta bardzo Zobacz więcej
Wafle przełożone masą z kakao i wiórkami kokosowymi, których wykonania nauczyła mnie ciocia około 13 lat temu, a do dzisiaj smakują wyśmienicie i się nie nudzą co jest najważniejsze ;) w dodatku są Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIODOWNIK Z MASĄ GRYSIKOWĄ

MIODOWNIK Z MASĄ GRYSIKOWĄ 2941

MIODOWNIK Z MASĄ GRYSIKOWĄ Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki cukru waniliowego 7 dag miodu 5 dag margaryny lub masła 3 łyżki śmietany (gęstej) 1 Zobacz więcej