miodownik z orzechami włoskimi

Idealne ciasto na zimową porę, bardzo energetyczne i smaczne. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka mąki krupczatki 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka cukru kryształu 1/2 paczki margaryny 2 jajka 4 łyżki płynnego miodu Składniki na masę z kaszy manny: 1/2 l mleka Zobacz więcej
Prostszego mazurka nie znajdziecie! Jedno co trzeba tu przygotować to kruche ciasto. Masa krówkowa jest z puszki, a dekoracja to po prostu włoskie orzechy i napis "Alleluja" wykonany z lukru. Słodki, Zobacz więcej
Składniki: Ciasto drożdżowe: – 450g mąki pszennej typ 550 – 3/4 szklanki letniego mleka – 35ml oleju – 35ml stopionego masła – 2 jajka – szczypta soli – 1-2 łyżki miodu – 30 g świeżych drożdży Zobacz więcej
Carpaccio z cukinii to moja propozycja na rozpoczęcie wiosennego sezonu na otwartej przestrzeni. Idealna na śniadanie na tarasie, na ławce w parku, wszędzie tam gdzie słońce grzeje i dodaje nam Zobacz więcej
Zdrowe, smaczne, napakowane energią i błonnikiem. Takie batoniki do idealna przekąska na 2 śniadanie! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych; 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego; Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chillijemy
Miodownik z orzechami włoskimi

Miodownik z orzechami włoskimi 179

Miodownik należy do ciast, które bez wyrzutów sumienia można upiec na tydzień lub nawet dłużej przed świętami, czy okazją, na którą go przygotowujecie (chodzi mi oczywiście o blaty). Z racji tego, że Zobacz więcej
Najlepszy wegański pasztet z orzechami włoskimi! Cała rodzina się w nim zakochała Wyszedł tak dobry, że od kilku dni piekę 2 dziennie, a on bardzo szybko znika. Ciepły jest bardzo dobry, ale Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Miodownik z orzechami

Miodownik z orzechami 5212

Święta coraz bliżej, a to ciasto zdecydowanie w świątecznym klimacie... Miód, orzechy i przepyszny krem! Wszystkie te składniki tworzą idealną całość... Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 200 g masła 200 Zobacz więcej
Lekkie, aromatyczne babeczki do popołudniowej kawy! Z charakternymi orzechami włoskimi oraz słodkimi jabłkami! Składniki: 4 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ryżowej duże jabłko (lub 2 małe) banan Zobacz więcej
Te prościutkie bułeczki cynamonowe z orzechami możecie sobie upiec w domu w każdej chwili, o ile macie w lodówce gotowe ciasto francuskie. Mrożone ciasto trzeba najpierw rozmrozić, chłodzone wystarczy Zobacz więcej
Chlebek bananowy z orzechami włoskimi - Leniwa Niedziela Leniwa niedziela O mnie Współpraca Kontakt Polski English Kuchnia Lifestyle Ogród DIY Podróże Fotografia Styl Uroda KuchniaStyczeń 2, Zobacz więcej
Już za tydzień, zawitają do Nas święta. Miodownik to smaczne ciasto, które szybko zniknie ze świątecznego stołu. Miłośnicy miodu i orzechów, na pewno pokochają to ciasto. Miodowe placki przełożone Zobacz więcej
Najlepszy miodownik na świecie! Pyszne miodowe placki, masa śmietanowa i mnóstwo orzechów... Bajka. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania w lodówce, więc spokojnie możecie je zrobić w sobotę czy Zobacz więcej
Ciasto uwielbiane przez moich bliskich i pieczone na wyjątkowe okazje. Przepis dawno temu został zapisany w moim zeszycie z przepisami. Nie wiem więc skąd pochodzi i czyjego jest autorstwa. Bardzo Zobacz więcej
Miodownik, znany też pod nazwą stefanka albo snickers, jest ciastem, na które składają się miodowe blaty w różnej ilości (od 2 do 8), krem grysikowy lub karpatkowy (przepis na ten drugi znajdziesz Zobacz więcej
Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Robi się je szybko, a na drugi dzień jest mięciutkie. Mimo zimna udało mi się zrobić kilka zdjęć na Zobacz więcej
Anulawkuchni
Anulawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula w kuchni
Miodownik z orzechami Pani Basi

Miodownik z orzechami Pani Basi 3083

Od Pani Basi z pracy dostałam sprawdzony przepis na przepyszny i aromatyczny miodownik z dużą ilością zmielonych orzechów. Najlepszy jest po 3 dniach, ponieważ potrzebuje dużo czasu na zmięknięcie Zobacz więcej
Ciasteczka z orzechami włoskimi w sam raz na październik, bo orzechy spadają z drzewa, to można sobie poużywać. Przepis na te ciastka pochodzi z „kapownika” mojej Mamy, w którym to dużo dobrych i Zobacz więcej