miodownik z orzechami włoskimi

Idealne ciasto na zimową porę, bardzo energetyczne i smaczne. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka mąki krupczatki 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka cukru kryształu 1/2 paczki margaryny 2 jajka 4 łyżki płynnego miodu Składniki na masę z kaszy manny: 1/2 l mleka Zobacz więcej
Prostszego mazurka nie znajdziecie! Jedno co trzeba tu przygotować to kruche ciasto. Masa krówkowa jest z puszki, a dekoracja to po prostu włoskie orzechy i napis "Alleluja" wykonany z lukru. Słodki, Zobacz więcej
Składniki: Ciasto drożdżowe: – 450g mąki pszennej typ 550 – 3/4 szklanki letniego mleka – 35ml oleju – 35ml stopionego masła – 2 jajka – szczypta soli – 1-2 łyżki miodu – 30 g świeżych drożdży Zobacz więcej
Carpaccio z cukinii to moja propozycja na rozpoczęcie wiosennego sezonu na otwartej przestrzeni. Idealna na śniadanie na tarasie, na ławce w parku, wszędzie tam gdzie słońce grzeje i dodaje nam Zobacz więcej
Zdrowe, smaczne, napakowane energią i błonnikiem. Takie batoniki do idealna przekąska na 2 śniadanie! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych; 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego; Zobacz więcej
Najlepszy wegański pasztet z orzechami włoskimi! Cała rodzina się w nim zakochała Wyszedł tak dobry, że od kilku dni piekę 2 dziennie, a on bardzo szybko znika. Ciepły jest bardzo dobry, ale Zobacz więcej
Lekkie, aromatyczne babeczki do popołudniowej kawy! Z charakternymi orzechami włoskimi oraz słodkimi jabłkami! Składniki: 4 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ryżowej duże jabłko (lub 2 małe) banan Zobacz więcej
Te prościutkie bułeczki cynamonowe z orzechami możecie sobie upiec w domu w każdej chwili, o ile macie w lodówce gotowe ciasto francuskie. Mrożone ciasto trzeba najpierw rozmrozić, chłodzone wystarczy Zobacz więcej
Chlebek bananowy z orzechami włoskimi - Leniwa Niedziela Leniwa niedziela O mnie Współpraca Kontakt Polski English Kuchnia Lifestyle Ogród DIY Podróże Fotografia Styl Uroda KuchniaStyczeń 2, Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chillijemy
Miodownik z orzechami włoskimi

Miodownik z orzechami włoskimi 175

Miodownik należy do ciast, które bez wyrzutów sumienia można upiec na tydzień lub nawet dłużej przed świętami, czy okazją, na którą go przygotowujecie (chodzi mi oczywiście o blaty). Z racji tego, że Zobacz więcej
Już za tydzień, zawitają do Nas święta. Miodownik to smaczne ciasto, które szybko zniknie ze świątecznego stołu. Miłośnicy miodu i orzechów, na pewno pokochają to ciasto. Miodowe placki przełożone Zobacz więcej
Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Robi się je szybko, a na drugi dzień jest mięciutkie. Mimo zimna udało mi się zrobić kilka zdjęć na Zobacz więcej
Nie trzeba być Sherlockiem by wiedzieć, że żyjemy w czasach, gdy z wieloma rzeczami należy być bardzo ostrożnym w ocenie. Wczoraj rano, gdy odwoziłam córkę do żłobka w radiu usłyszałam o pewnej Pani z Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Miodownik z orzechami

Miodownik z orzechami 5206

Święta coraz bliżej, a to ciasto zdecydowanie w świątecznym klimacie... Miód, orzechy i przepyszny krem! Wszystkie te składniki tworzą idealną całość... Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 200 g masła 200 Zobacz więcej
Ciasteczka z orzechami włoskimi w sam raz na październik, bo orzechy spadają z drzewa, to można sobie poużywać. Przepis na te ciastka pochodzi z „kapownika” mojej Mamy, w którym to dużo dobrych i Zobacz więcej
Podwójnie orzechowe ciasteczka z orzechów włoskich to świetna propozycja na jesienną, słodką przekąskę. Są idealnie kruche i utrzymują wykrojony kształt - pora więc wygrzebać z kuchennych szuflad Zobacz więcej
Dyniowe wypieki ubóstwiam. Po upieczeniu ciacha pozostają wilgotne, a jednocześnie puszyste. Dynia potraktowana przyprawami korzennymi nabiera niepowtarzalnego aromatu i charakteru, a chrupiące Zobacz więcej
Najlepszy miodownik na świecie! Pyszne miodowe placki, masa śmietanowa i mnóstwo orzechów... Bajka. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania w lodówce, więc spokojnie możecie je zrobić w sobotę czy Zobacz więcej
Ciasto uwielbiane przez moich bliskich i pieczone na wyjątkowe okazje. Przepis dawno temu został zapisany w moim zeszycie z przepisami. Nie wiem więc skąd pochodzi i czyjego jest autorstwa. Bardzo Zobacz więcej