miodowo musztardowa marynata

Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
Danie te należy do jednych z moich ulubionych w tym miesiącu, dlatego chciałabym się z wami z nim podzielić. Chciałabym również zaznaczyć, że przygotowanie tego dania odbywa się już dzień wcześniej. Zobacz więcej
Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu. SKŁADNIKI : 1 kg skrzydełek 2 łyżki miodu 1 łyżka Zobacz więcej
U mnie sezon grillowy rozpoczęty :) Na pierwszy ogień poszły żeberka w boskiej słodko-pikantnej marynacie. Przepis bardzo szybki i prosty. Trzeba tylko zaczekać, aż mięso się zamarynuje. Polecam! Zobacz więcej
Kruche, rozpływające się w ustach mięso o delikatnie słodkim smaku. Takie żeberka mogłabym jeść bardzo często. Najlepiej podane z kiszoną kapustą i ziemniakami. Składniki: ok. 600g żeberek mięsnych, 1 Zobacz więcej
"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :) Debiut z tofu uważam za udany. Co trzeba? 250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków 1/3 główki sałaty lodowej 250 g pomidorków Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu, 4 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle. Robimy marynatę mieszając: musztardę, Zobacz więcej
Składniki: 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy 3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia 1 łyżka majeranku 1 łyżka kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 owoce jałowca 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Jeśli masz ochote zjeść coś naprawdę smacznego, a nie chce ci się spędzać pół dnia w kuchni, to ten przepis jest właśnie dla ciebie :) Przygotowanie jest błyskawiczne, a efekt rewelacyjny. Składniki: Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Miodowo musztardowe , podudzia

Miodowo musztardowe , podudzia 51

Miodowo musztardowe , podudzia Glazurowane podudzia z kurczaka są pyszne , pełne aromatu i smaku . Delikatne mięsko , doskonale pasuje do ryżu lub frytek . Moi chłopcy uwielbiają kurczaki, pod każda Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie Zobacz więcej
ZOBACZ JAK GO ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Sos miodowo – musztardowy Zobacz przepisy na inne nasze SOSY Zobacz więcej
Filety z kurczaka bardzo często wykorzystuję w mojej kuchni, ponieważ jest to mięso niskokaloryczne i nie wymaga długiej obróbki termicznej. Dzisiaj zrobiłam filety w pysznym sosie Zobacz więcej
To jest jeden z przepisów, które moja Siostra wyszukała na blogu Kwestia Smaku i który na stałe zagościł w naszym rodzinnym menu. Po Siostrze przepis podchwyciła Mama, w międzyczasie został przekazany Zobacz więcej
Żeby przygotować super pyszne mięsko nie potrzeba zbyt wielu składników. Moja propozycja to pieczonykurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste, a skórka chrupiąca Zobacz więcej
Ciekawe połączenie słodyczy miodu z ostrym smakiem musztardy. Cudnie soczysta, krótko grillowana pierś kurczaka. Składniki: (2 porcje) 1 podwójny filet z piersi kurczaka 4 łyżki miodu 2 łyżki Zobacz więcej
Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc). Zobacz więcej
Poczciwy boczek - ma fanów, jak i przeciwników. Pomimo tego, iż na co dzień jemy wędliny z tych chudszych, od czasu do czasu z chęcią przygotowuję również boczek. Ta rolada to radosna twórczość własna Zobacz więcej
PIERŚ Z INDYKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Składniki: około 750 g piersi z indyka łyżka miodu gryczanego łyżka musztardy dijon łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki soli Mięso myjemy, osuszamy Zobacz więcej