• 8
  • 5
  • 9
  • 9
  • 8
  • 9
przepisów z 6084 blogów

miruna

Gaździnka warzy
Gaździnka warzy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gaździnka warzy
Miruna

Miruna 284

0
Składniki: 3-4 filety Miruny bulion warzywny ok 3/4 szklanki ząbek czosnku Przygotowanie: Bulion wlać na patelnię, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Do gotującego się na małym ogniu włożyć rybę. Zobacz więcej
gotowaniazmilosci
gotowaniazmilosci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotowanie z miłości
Miruna

Miruna 1467

0
mi się to jeszcze ze dwa razy, a potem utworzyło się małe marzenie - zrobiłabym rybę na obiad. Jak Mateusz to usłyszał to mówił ciągle ,,TAK! TAK!", jak mama to usłyszała to już odwrotu nie było. Zobacz więcej
Miruna z warzywami Ryby są pożywieniem, które powinno często gościć na naszych stołach. Jedną z smaczniejszych i popularnych w Polsce ryb jest miruna. Dziś zaproponuję kuchnię orientalną – miruna z Zobacz więcej
Ryba jest smaczna i chrupiąca.Jeśli ktoś nie lubi kaszy kukurydzianej to może zastąpić ją mąką kukurydzianą . . . 350g miruny ze skórą (filet) 1 szklanka kaszy kukurydzianej 3 łyżki suszonej natki Zobacz więcej
Malinka1984
Malinka1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Malinowa kuchnia
Miruna smażona

Miruna smażona 3025

0
Malinowa kuchnia: Miruna smażona Malinowa kuchnia Moja pasja, moje miejsce, mój świat niedziela, 9 marca 2014 Miruna smażona Od małego mówiono mi że rybkę trzeba jeść bo jest zdrowa i ryba wpływa na Zobacz więcej
Połączenie dwóch świątecznych produktów rybka i mandarynka. Zapach w kuchni niesamowity. Danie robi się expresowo, jest smaczne , podajemy z ryżem lub same . Mandarynkowy mintaj . składniki miruna Zobacz więcej
Arianne
Arianne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie Kulinaria
Miruna papirusowa

Miruna papirusowa 768

0
Coś szybkiego, dobrze doprawionego i soczystego? Ja zawsze mam w zamrażalniku rybę na sytuację kryzysową. Tym razem postanowiłam zrobić mój filet miruny patagońskiej (super nazwa!) w papirusie Winiary Zobacz więcej
Miruna, to ryba o niewielkiej (jeżeli w ogóle) ilości ości. Na razie eksperymentowałam ze smażeniem jej w panierce, ale możliwe, że równie dobra jest z grilla i pieczona. SKŁADNIKI: opakowanie Zobacz więcej
basia112
basia112 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Miruna "z kołderką"

Miruna "z kołderką" 1613

0
Jako mama małej Emilki czasem nie mam czasu na gotowanie domowego obiadu i szukam inspiracji w lodówce. Tak też powstał przepis na tą rybkę. Było prosto, szybko i przede wszystkim smacznie. Polecam Zobacz więcej
znalazłam 4 filety miruny w zamrażalce.... wymyśliłam żeby zrobić w folii aluminiowej w piekarniku z tymiankiem..... ale oczywiście folii była końcówka...więc nie pozostało mi nic innego jak resztę Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
W zasadzie powinnam napisać pasta z okrawków które zostają przy filetowaniu lub kawałków miruny usmażonej, który został z obiadu. Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby Zobacz więcej
Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Miruna na warzywach

Miruna na warzywach 1431

1
mój tata, na wniosek którego pojawiają się niezwykle często na rodzinnym stole. Poniższy przepis był wytworem przypadku i prośby "zrób na obiad rybę". Największą zaletą przygotowywania tego dania Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Smażona miruna z brokułami

Smażona miruna z brokułami 3686

0
Zdrowa rybka zrobiona tradycyjnie, czyli w panierce... Jako, że staram się jej w kuchni unikać bo jest zbieraczem tłuszczu, moja rybka smażona jest w folii z masłem i przyprawami lub bezpośrednio na Zobacz więcej
Jestem zwolenniczką ryb morskich. Długo szukałam sposobu na doprawienie ryby tak, aby nie zachowała swojego morskiego zapachu, ale też nie była zdominowana smakiem przypraw. W końcu po wielu Zobacz więcej
alektocalexis
alektocalexis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mali kucharze
Miruna w panierce

Miruna w panierce 593

0
Składniki: - 4 filety z miruny - jajko - bułka tarta - bazylia - pieprz - sól - ząbek czosnku - olej Przygotowanie: Do miski z rozbitym jajkiem dodajemy bazylie, niewielką ilosć soli i pieprzu oraz Zobacz więcej
Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;) Składniki: - 2-3 filety z miruny, - 5 łyżek tartej bułki, - 4 łyżki Zobacz więcej
Powoli kończę testowanieproduktówod Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 Zobacz więcej
Uwielbiam ryby, zwłaszcza te, które nie mają dużo ości. Dlatego bardzo przypadła mi do gustu Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso. Polecam :) Składniki: kilka filetów ryby cytryna sól i Zobacz więcej
mayas
mayas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mancia w kuchni
Miruna w porach

Miruna w porach 555

1
udało mi się uwiecznić ( i bardzo dobrze! ) i podać Wam moi drodzy przepis, który jest naprawdę wart grzechu :) Ryba jest bardzo soczysta, nie wysycha i intensywnie przechodzi aromatem podsmażonych Zobacz więcej