miruna w galarecie

Podobno dobrze jest zacząć Nowy Rok od zjedzenia ryby. Jakoś nie przeraża mnie ta wizja, bo uwielbiam je pod każdą postacią. Mogłoby się zdawać, że święta zabiły w nas tęsknotę za pewnymi potrawami, Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu był to specjał nad specjały. Przypomniałam sobie o nim w kontekście rozważań "co by tu w tym roku na wigilię". Danie niby jakby z lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku, nieco Zobacz więcej
naszej kuchni w rybiej materii. Od najdawniejszych czasów Kuchnia Polska słynęła, ze sposobów przyrządzania ryb wszelakich, zdobywając należne jej uznanie w szerokim świecie. A dziś co nam zostało z Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
ryba na obiad

ryba na obiad 73

0
fantastyczne - raki, jesiotry i żubry... No raka, jak raka, ale żubra to jakoś żal mi było, zwłaszcza że to król puszczy i chyba nawet kiedyś zagrożony wymarciem, a tu ktoś go tak cap i na talerz... Zobacz więcej
Kuchenne rozterki początkującej Blogerki: Kulebiak Kuchenne rozterki początkującej Blogerki Strony STRONA GŁÓWNA PRZELICZNIK MIAR I WAG SŁOWNICZEK KULINARNY CO NA CO? PRZYPRAWY Translate piątek, 20 Zobacz więcej
w chińskiej fasolce, pod beszamelem Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego Frappe na upalne dni Frutti di mare z frytownicy ActiFry Frutti di mare z makaronem G Galareta z dorsza Galareta z Zobacz więcej