miruna w panierce

{{headerMessage}}
Jedno z naszych wigilijnych dań podczas tegorocznego świętowania. Ryba ma bardzo ciekawy smak i bardzo chrupiącą skórkę. Składniki: 2 duże płaty miruny ze skórą 2 jaja 2 łyżki mleka sól pieprz bułka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo podobny przepis zgłosiłam na konkurs Intermarche. Proszę zapoznajcie się z tamtą i tą propozycją . Składniki : około 20-30 dag ryby, u mnie miruna 6 dag świeżego szpinaku, kilka gałązek mięty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miruna patagońska jest warta polecenia ze względu na delikatne białe mięso, łagodny aromat i małą ilość ości. Bardzo smakuje dzieciom :) Smak plasuje się pomiędzy dorszem a pangą, ale odtej ostatniej Zobacz więcej
alektocalexis
alektocalexis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mali kucharze
Miruna w panierce

Miruna w panierce 803

1
{{headerMessage}}
Składniki: - 4 filety z miruny - jajko - bułka tarta - bazylia - pieprz - sól - ząbek czosnku - olej Przygotowanie: Do miski z rozbitym jajkiem dodajemy bazylie, niewielką ilosć soli i pieprzu oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam ryby, zwłaszcza te, które nie mają dużo ości. Dlatego bardzo przypadła mi do gustu Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso. Polecam :) Składniki: kilka filetów ryby cytryna sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie : Rybę rozmrozić, najlepiej pozostawić na kilka godzin w lodówce ( po powrocie z pracy będzie akurat) Do miksera wrzucić umyte i osuszone liście mięty oraz szpinaku, wsypać 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybę tę kupiłam nie tylko z ciekawości ale i dlatego, że na opakowaniu mrożonki widniał napis dużo ryby mało wody. To była prawda, wody było mało. Ryba była dobra, pozbawiona ości. Będę ją częściej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powoli kończę testowanieproduktówod Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Ryba w chrzanowej panierce

Ryba w chrzanowej panierce 267

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna) 1 łyżeczka tartego chrzanu sól 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pieprz Sposób wykonania: 1. Filet z ryby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500g filetów z miruny 1 duża cebula 2 jajka 1/3 szklanki bułki tartej+ do panierki masło klarowane sól, pieprz Jeśli mamy rybę mrożoną, to rozmrozić i delikatnie odcisnąć wodę. Cebulę obrać i pokroić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;) Składniki: - 2-3 filety z miruny, - 5 łyżek tartej bułki, - 4 łyżki Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Ryba zapiekana z serem i pomidorami

Ryba zapiekana z serem i pomidorami 138

0
{{headerMessage}}
Nie wiem co wyobrażacie sobie po przeczytaniu tytułu przepisu, ale nie jest to super piękne i dietetyczne danie. Ryba jest w panierce, a ser i plastry pomidorów to tylko urozmaicenie. Zwykle, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miruna, to ryba o niewielkiej (jeżeli w ogóle) ilości ości. Na razie eksperymentowałam ze smażeniem jej w panierce, ale możliwe, że równie dobra jest z grilla i pieczona. SKŁADNIKI: opakowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Soczyste mięso ryby w chrupiącej panierce z pełnoziarnistych płatków.Odmiana tradycyjnych smażonych , rybnych filetów w w bułce tartej. Składniki: 350g.mrożonego fileta z miruny nowozelandzkiej świeżo Zobacz więcej
Shy
Shy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Shyfull in da kiczyn ;)
Dorsz w dwóch panierkach

Dorsz w dwóch panierkach 395

1
{{headerMessage}}
Fish and Chips! ...czyli jak K. ma polubić rybkę K. nie znosi ryb, ale chyba dlatego, że nigdy nie jadł ich w odpowiedniej postaci. Tzn. jego mama zawsze robiła mirunę w tradycyjnej panierce i dla Zobacz więcej
malowanesmakiem
malowanesmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Malowane smakiem
Fish Burger

Fish Burger 164

0
{{headerMessage}}
Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Smażona miruna z brokułami

Smażona miruna z brokułami 4877

0
{{headerMessage}}
Zdrowa rybka zrobiona tradycyjnie, czyli w panierce... Jako, że staram się jej w kuchni unikać bo jest zbieraczem tłuszczu, moja rybka smażona jest w folii z masłem i przyprawami lub bezpośrednio na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To przepis na moje ulubione paluszki rybne. Wybieram do niech zawsze rybę o ścisłym i białym mięsie, dość grubą, żeby łatwo można było pokroić ją w paski. Kluczem do sukcesu jest panierka, pełna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Papirusy dostałam od Winiary. Na początku pomyślałam sobie kurcze co ja z tego zrobię? I od razu w głowie narodziła się jedna myśl. Jakzahipnotyzowanabrnęłamdo kuchni aby popełnić... rybę w papirusie. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2013

Moja wigilia 2013 497

0
{{headerMessage}}
Dziś podzielę się z Wami co było na naszym stole w wigilijny wieczór. Może komuś przydadzą się przepisy albo potrawy na za ...rok. Smacznego. 1. Barszcz czerwony z mini pierożkami 2. Kapusta z Zobacz więcej