miruna w panierce

Jedno z naszych wigilijnych dań podczas tegorocznego świętowania. Ryba ma bardzo ciekawy smak i bardzo chrupiącą skórkę. Składniki: 2 duże płaty miruny ze skórą 2 jaja 2 łyżki mleka sól pieprz bułka Zobacz więcej
Bardzo podobny przepis zgłosiłam na konkurs Intermarche. Proszę zapoznajcie się z tamtą i tą propozycją . Składniki : około 20-30 dag ryby, u mnie miruna 6 dag świeżego szpinaku, kilka gałązek mięty Zobacz więcej
Miruna patagońska jest warta polecenia ze względu na delikatne białe mięso, łagodny aromat i małą ilość ości. Bardzo smakuje dzieciom :) Smak plasuje się pomiędzy dorszem a pangą, ale odtej ostatniej Zobacz więcej
alektocalexis
alektocalexis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mali kucharze
Miruna w panierce

Miruna w panierce 684

0
Składniki: - 4 filety z miruny - jajko - bułka tarta - bazylia - pieprz - sól - ząbek czosnku - olej Przygotowanie: Do miski z rozbitym jajkiem dodajemy bazylie, niewielką ilosć soli i pieprzu oraz Zobacz więcej
Uwielbiam ryby, zwłaszcza te, które nie mają dużo ości. Dlatego bardzo przypadła mi do gustu Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso. Polecam :) Składniki: kilka filetów ryby cytryna sól i Zobacz więcej
Przygotowanie : Rybę rozmrozić, najlepiej pozostawić na kilka godzin w lodówce ( po powrocie z pracy będzie akurat) Do miksera wrzucić umyte i osuszone liście mięty oraz szpinaku, wsypać 2 łyżki Zobacz więcej
Rybę tę kupiłam nie tylko z ciekawości ale i dlatego, że na opakowaniu mrożonki widniał napis dużo ryby mało wody. To była prawda, wody było mało. Ryba była dobra, pozbawiona ości. Będę ją częściej Zobacz więcej
Powoli kończę testowanieproduktówod Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 Zobacz więcej
Składniki: 1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna) 1 łyżeczka tartego chrzanu sól 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pieprz Sposób wykonania: 1. Filet z ryby Zobacz więcej
Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;) Składniki: - 2-3 filety z miruny, - 5 łyżek tartej bułki, - 4 łyżki Zobacz więcej
Nie wiem co wyobrażacie sobie po przeczytaniu tytułu przepisu, ale nie jest to super piękne i dietetyczne danie. Ryba jest w panierce, a ser i plastry pomidorów to tylko urozmaicenie. Zwykle, ale Zobacz więcej
Miruna, to ryba o niewielkiej (jeżeli w ogóle) ilości ości. Na razie eksperymentowałam ze smażeniem jej w panierce, ale możliwe, że równie dobra jest z grilla i pieczona. SKŁADNIKI: opakowanie Zobacz więcej
Soczyste mięso ryby w chrupiącej panierce z pełnoziarnistych płatków.Odmiana tradycyjnych smażonych , rybnych filetów w w bułce tartej. Składniki: 350g.mrożonego fileta z miruny nowozelandzkiej świeżo Zobacz więcej
Fish and Chips! ...czyli jak K. ma polubić rybkę K. nie znosi ryb, ale chyba dlatego, że nigdy nie jadł ich w odpowiedniej postaci. Tzn. jego mama zawsze robiła mirunę w tradycyjnej panierce i dla Zobacz więcej
malowanesmakiem
malowanesmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Malowane smakiem
Fish Burger

Fish Burger 139

0
Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Smażona miruna z brokułami

Smażona miruna z brokułami 4148

0
Zdrowa rybka zrobiona tradycyjnie, czyli w panierce... Jako, że staram się jej w kuchni unikać bo jest zbieraczem tłuszczu, moja rybka smażona jest w folii z masłem i przyprawami lub bezpośrednio na Zobacz więcej
To przepis na moje ulubione paluszki rybne. Wybieram do niech zawsze rybę o ścisłym i białym mięsie, dość grubą, żeby łatwo można było pokroić ją w paski. Kluczem do sukcesu jest panierka, pełna Zobacz więcej
Papirusy dostałam od Winiary. Na początku pomyślałam sobie kurcze co ja z tego zrobię? I od razu w głowie narodziła się jedna myśl. Jakzahipnotyzowanabrnęłamdo kuchni aby popełnić... rybę w papirusie. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2013

Moja wigilia 2013 414

0
z grzybami i serami dwoma 7. Paszteciki z kapustą, grzybami, suszonymi pomidorami i fasolą "czarne oczko" 8. Czipsy grzybowe w bułce tartej 9. Fasolka typu "Jaś" z bułka tartą. 10. Karp smażony 11. Zobacz więcej
Miruna to rybka, o której prawie nigdy nie słyszałam. Znalazłam ją kiedyś w sklepie i wzięłam do koszyka. Podałam przygotowaną w warzywach i proszę... Danie było pyszne i smakowało całej rodzinie. Zobacz więcej