mleko w proszku orzechy

Angelika A
Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Angie-Szamanko
Orzechy w cynamonie

Orzechy w cynamonie 126

Orzechy w cynamonie to super przekąska do piwa, kawy……niby tylko orzechy włoskie z dodatkami, ale efekt znakomity…no i smaczny…:) Składniki: orzechy włoskie 400 gram (najlepiej jak są same połówki, ja Zobacz więcej
Jest to jedyny mazurek jaki robi się w mojej rodzinie. Dlaczego? Ponieważ ma tak niesamowity smak, że czasami mama w trakcie Świąt musi dorabiać kolejny Musicie go spróbować, koniecznie! Składniki na Zobacz więcej
Im więcej nowości w kulinariach, tym mocniej zamykam się w mojej skorupie. Czasami po coś sięgnę, spróbuję, poeksperymentuję. Kupię nowe, później o tym zapomnę i leży nieużywane - nasiona chia na Zobacz więcej
To ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, ale bardzo pyszne. Idealne dla wielbicieli czekoladowych smaków. Bardzo je polecam do popołudniowej kawki. Jest dziecinnie proste w wykonaniu, więc uda się Zobacz więcej
Jest to jedyny mazurek jaki robi się w mojej rodzinie. Dlaczego? Ponieważ ma tak niesamowity smak, że czasami mama w trakcie Świąt musi dorabiać kolejny :) Musicie go spróbować, koniecznie! Składniki Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo znane ciasteczka , które każdemu kojarzą się z dzieciństwem ,czy świętami Bożego Narodzenia. Mowa o orzeszkach :) Długo szukałam idealnego Zobacz więcej
Jeśli lubicie czekoladę z dodatkiem kawy oraz orzechy makadamia to dzisiejszy przepis powinien Wam się spodobać. To połączenie smakowe jest inspirowane Hawajami, gdyż to właśnie tam stałam się Zobacz więcej
Pyszne, puszyste, nie przesłodzone bułeczki. Przepis na nie jest już na różnych blogach. Poniżej proponuję zmodyfikowany – bez mleka w proszku, zamiast niego są 4 łyżki śmietany kremówki. Wypieki z Zobacz więcej
Przetwory te są raczej rzadko spotykane w Polsce. Bo kto to widział - orzechy zielone moczyć w wodzie i gotować w syropie? I jeszcze jeść? Niemożliwe... A jednak, możliwe. I w dodatku całkiem dobre, Zobacz więcej
Polędwiczki w orzechach włoskich Polędwiczki w orzechach włoskich to bardzo ciekawe i niesamowicie smaczne połączenie. Polędwiczki obłożone orzechowo-musztardową panierką z dodatkiem parmezanu, a Zobacz więcej
Witajcie :) od kilku dni smakuję bardzo ciekawe migdały ziemne zwane orzechami tygrysimy (tiger nuts) lub chufas. Tak naprawdę to nie są orzechy, nie uczulają jak one, a bulwy cibory jadalnej, rośliny Zobacz więcej
Orzechy arachidowe w cukrze (karmelizowane), migdały w cukrze, orzechy solone. | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Orzechy arachidowe w cukrze (karmelizowane), migdały w Zobacz więcej
Wafle z kawą zbożową, to jeśli dobrze pamiętam mój pierwszy w życiu „ wypiek”. Robiłam je często w podstawówce a później o nich zapomniałam i do teraz nie jadłam ich ponownie. Nie mam niestety tamtego Zobacz więcej
Jest to jedyny mazurek jaki robi się w mojej rodzinie. Dlaczego? Ponieważ ma tak niesamowity smak, że czasami mama w trakcie Świąt musi dorabiać kolejny :) Musicie go spróbować, koniecznie! Składniki Zobacz więcej
Pierwszy raz chyba robiłam taką polewę do ciasta..Nie pomyślałam, żeby zrobić oddzielne zdjęcie z polewy, ale postanowiłam zrobić oddzielny wpis z przepisem na polewę..polecam taką polewę nie tylko do Zobacz więcej
Mleko w proszku - zawsze mam z nim problem. Używam go rzadko, ale zawsze gdy je mam to zużywam część do wypieków, a druga część zostaje. Odkładam na półkę, patrzę za miesiąc, a tu jest Zobacz więcej
Witam Kochani tego ciepłego słonecznego dnia :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym ciastem, które łączy w sobie te cechy, które najbardziej lubię: pięknie wygląda, jest łatwe w wykonaniu, jest Zobacz więcej
Grylaż to nic innego jak orzechy w karmelu, można je używać jako dodatek do ciast, wspaniały chrupiący dodatek do lodów lub innych deserów. Bądź jak ja wyjeść wszystko z miseczki z nadzieją, że Zobacz więcej
Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo. Doskonale smakuje na Zobacz więcej
Stałam się ogromną fanką deserów z mleka w proszku. Mają specyficzny posmak, lekko kwaśny, ale dobrze posłodzone przypominają w smaku trochę białą czekoladę (oczywiście te bez dodatków kakao), do Zobacz więcej