mleko ze soi

błyskawicznymi płatkami kukurydzianymi. Polecamy! Uwaga! Osoby chore na celiakię powinny użyć składników z certyfikatem bezglutenowym! Składniki: Spód: 2 szklanki płatków kukurydzianych Zobacz więcej
błyskawicznymi płatkami kukurydzianymi. Polecamy! Uwaga! Osoby chore na celiakię powinny użyć składników z certyfikatem bezglutenowym! Składniki: Spód: 2 szklanki płatków kukurydzianych Zobacz więcej
gniecionych 400 ml mleka kokosowego 100 ml wody 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu lub słodu 1 opakowanie cukru waniliowego lub cytrynowego 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 szklanki pokrojonych Zobacz więcej
składniki i wymieszać. Do wystudzonych rodzynek dodać jabłka, olej i mąki z sodą. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do foremki natłuszczonej i obsypanej mąką. Piec ok. 40 minut w Zobacz więcej
i obsypanych mąką gryczaną 2 foremek 10x22cm (lub do jednej większej) i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Piec przez ok 1 godzinę w temp. 180 stopni. Smacznego! Artykuł Zobacz więcej
Szyszki ryżowe – znacie takie ciastka? Nie bylibyśmy sobą, żebyśmy czegoś nie zmienili. Nasza wersja jest bezmleczna. Dodaliśmy także ekspandowanego prosa, a suszone owoce pełnią rolę cukru. Może Zobacz więcej
2 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka oleju ryżowego Krem jaglany: 3 łyżki suchej kaszy jaglanej 1/2 szklanki pokrojonych daktyli 1 1/2 szklanki mleka ryżowego (lub innego Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z ulubionych polskich deserów. Wyjątkowo dobrze smakuje ono z sezonowymi owocami. Dla osób na „specjalnej” diecie mamy dzisiaj pyszny placek drożdżowy bezglutenowy. Nie Zobacz więcej
Kluski są uznawane za danie pracochłonne. Te kluseczki wykonuje się bardzo szybko, a w dodatku są bezglutenowe. Ich delikatny smak pozwala je podawać zarówno z owocami, jak i z mięsem. Mogą także Zobacz więcej
W mroźne dni odczuwamy większą potrzebę spożywania ciepłych potraw, które pomogą nam się rozgrzać i zaopatrzą nas w cenne witaminy i minerały. Naszą dzisiejszą propozycją jest smaczna zupa z cukinii z Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis zawiera dwa bogate w składniki odżywcze produkty – kaszę gryczaną i białą fasolę. Kotlety z nich zrobione smakują naprawdę wyśmienicie i nie wymagają użycia jajek. Składniki: (na Zobacz więcej
Osoby na diecie bezglutenowej często mają problem z doborem pieczywa, które będzie im smakować. My też eksperymentujemy i odkryliśmy ciekawe połączenie składników, które sprawia, że chleb jest pyszny, Zobacz więcej
Gotowe chleby bezglutenowe oraz te z mieszanek nie są najlepszą opcją dla alergików, gdyż mogą zawierać szkodzące im dodatki. Dlatego też chleby warto robić samemu w domu, wykorzystując do tego Zobacz więcej
Kto nie lubi placków? Chyba wszyscy je lubią. Osoby na diecie bezglutenowej tęsknią za tym daniem. Mamy dla Was dobrą wiadomość. Placki bez glutenu też mogą być smaczne! Robi się je bardzo szybko, Zobacz więcej
Jak upiec chleb bezglutenowy? Okazuje się, że jest to bardzo łatwe, nawet bez gumy guar. Mamy dla Was sprawdzony przepis! Składniki: 3 szklanki mąki gryczanej szklanki startego jabłka (na drobnych Zobacz więcej
Mamy dla Was kolejny przepis na szybkie kluski bezglutenowe. Najlepiej przygotować masę poprzedniego dnia (lub rano), a wówczas obiad mamy w kilka minut. Można je podawać z owocami, dowolnym sosem lub Zobacz więcej
2/3 szklanki zimnej wody 2 czubate łyżki mąki ryżowej 200ml mleka kokosowego Ciasto na spód: 1 2/3 szklanki mąki ryżowej 1 szklanka jabłek startych na tarce o drobnych oczkach 1 łyżka ksylitolu (lub Zobacz więcej
1 i 1/2 szklanki mleka ryżowego w płynie 1/2 kostki margaryny 1 szklanka daktyli bez pestek 2/3 szklanki rodzynek 1 gorzka czekolada bez cukru (ze stewią) lub czekolada karobowa (100g) 1 łyżka kakao Zobacz więcej
Po świąteczno-noworocznym okresie zajadania się wysokokalorycznymi potrawami czas na lekkostrawny obiad. Jest on szybki i prosty, a przy tym naprawdę smaczny. Składniki: 2 średnie cukinie 1 słoik lub Zobacz więcej
Zrobienie bezglutenowych pierogów wydaje się skomplikowane, bo przecież to gluten powoduje, że ciasto dobrze się skleja. Okazuje się jednak, że są na to sposoby i nie jest to wcale trudne. Zobacz więcej