młoda kapusta z koprem i octem balsamicznym

Grzanki z truskawkami i octem balsamicznym – są takie połączenia, które dla większości wydadzą się dziwne – bo jak to? Truskawki, ocet balsamiczny i bazylia? Ha! Ci którzy jeszcze nie znają tego Zobacz więcej
Młoda kapusta z koprem i octem balsamicznym Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 czerwona cebula (dla kontrastu) 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki soli morskiej pieprz do smaku 1 pęczek Zobacz więcej
Sałatka pełna witamin i kolorów! Bez nabiału, czy jajek! Lekka! Do obiadu! Czy solo, jako przekąska ;) Składniki: 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej) 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1 Zobacz więcej
Truskawki z octem balsamicznym - brzmi prze paskudnie, a smakuje przepysznie! Z początku sama podchodziłam sceptycznie do tego połączenia smakowego, ale odkąd zdecydowałam się w ubiegłym roku Zobacz więcej
Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na Zobacz więcej
Ta surówka oczarowała rodzinę, bardzo smakowała i szybko znikła Myślę że będzie jedną z ulubionych surówek, polecam wypróbować, warto SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska 1 ogórek zielony długi 1 mały pęczek Zobacz więcej
Buraki z wiśniami w miodzie i occie balsamicznym. Znakomity dodatek do mięs. Przepis inspirowany z "Kuchnia Polska" z Lidla Karola Okrasy. Chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam dania czysto Zobacz więcej
Zapraszam was dzisiaj na chwilę z dynią. Dostałam ostatnio od mojej serdecznej koleżanki Danusi piękną dynię hokkaido i to ona mi podpowiedziała, aby ją upiec z oliwą i octem balsamicznym. Dynia Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Pieczony kurczak z purée z marchwi, nasion kopru i octu Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Duński klops z sosem z borówkami brusznicami 28 Lis Pieczony Zobacz więcej
To jedna z takich sałatek, które jesz i żałujesz, że już ich nie ma. I oblizujesz widelczyk ze smakiem! Prosta, efektowna i pyszna Co nam trzeba? Dla 2 osób pół główki sałaty masłowej garść Zobacz więcej
Kurczak w zupełnie innej odsłonie: smacznej, delikatnej, po prostu innej. Propozycja dla ludzi ciekawych odkrywania nowych smaków. My takimi jesteśmy, dlatego gorąco ten przepis polecamy. Składniki: 1 Zobacz więcej
Mój chłopak upiekł chleb..pyszny. Od kilku tygodni dokarmia zakwas, niczym domowe zwierzątko, a nocami zamienia się w piekarza. Jest druga lub trzecia nad ranem gdy piękny, chrupiący i pachnący chleb Zobacz więcej
Otrzymałam bardzo dobrej jakości produkty Premium z Netto. Przygotowałam dla Was sałatka z rukoli, borówki amerykańskiej, z pieczonymi burakami i octem balsamicznym z pieprzem i z solą himalajską. Zobacz więcej
To mój ulubiony pomysł na młodą kapustę. Kilka lat temu kupiłam kapustę i zastanawiałam się co z nią zrobić, znalazłam w lodówce zapomnianą kalarepę, a w ogródku koper i tak oto powstało moje ulubione Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie, a nie tylko w skórce i Zobacz więcej
Cześć! Dziś przepis na młodą kapustę małosolną. Jest pysznym dodatkiem do obiadu i robi się ja naprawdę szybko. Polecam. Składniki: 1 zbita główka kapusty 2 marchewki kilka gałązek kopru 3 płaskie Zobacz więcej
składniki: 1/2 kapusty białej lub włoskiej 1 papryka 1 cebula opcjonalnie: natka pietruszki wykonanie: Paprykę kroimy w cienki słupki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Natkę Zobacz więcej
mała główka czerwonej kapusty ( ok 70 dkg.) 1 duże jabłko 1 duża cebula 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 2 szkl. wody pieprz, liść laurowy zielona pietruszka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Zobacz więcej
Przepis na smaczną i lekką gotowaną kapustę czerwoną. Poszatkowaną kapustę gotujemy w wodzie, odcedzamy, dodajemy do niej miód, ocet balsamiczny, ocet ryżowy, sok z limonki, brązowy cukier i odrobinę Zobacz więcej
Składniki: - średnia główka czerwonej kapusty - 100 ml octu balsamicznego - 200 g rodzynek sułtańskich - 170 g majonezu - 100 g miodu naturalnego, płynnego - sól i świeżo mielony pieprz do smaku Zobacz więcej