Przepis na moda na własny chleb

Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne. Muzeum Pałac w Wilanowie, Warszawa Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola domowa
Mój własny chleb bezglutenowy

Mój własny chleb bezglutenowy 1805

Gdy zaczęłam swą przygodę z wypiekiem chleba, szybko okazało się, że żytni na zakwasie nie wystarczy, że chcę wiedzieć więcej. Taki głód na wiedzę, na umiejętności, wcześniej bardzo rzadko u mnie Zobacz więcej
Są tacy, co uważają, że zrobić chleb z mieszanki to żadna sztuka. Postanowiłam więc zrobić własny. Ten chleb to przypadkowy bohater :) W trakcie wyszło na jaw, że ksylitol się skończył, a mąki ryżowej Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AZgotuj
Chleb żytni na własnym zakwasie

Chleb żytni na własnym zakwasie 107

Pieczenie chleba na zakwasie bez drożdży składa się z kilku etapów: -zakwas -zaczyn -wyrabianie - wyrastanie i pieczenie Zakwas Zakwas robimy na 3, 4 dni przed pieczeniem chleba. Do naczynia Zobacz więcej
Odkąd nauczyłam się piec chleb,to konkubent odmówił spożywania chleba ze sklepu. Wykrzywia się i marudzi. A to, że się kruszy, a że nie pachnie, a że coś tam. Szału można dostać! Chleb jest Zobacz więcej
Katka
Katka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Muffinki z Miłością
Chleb na zakwasie

Chleb na zakwasie 128

W mojej rodzinie rozpętała się ostatnio moda na pieczenie chleba. Zaczęło się od pysznego chlebusia z dynią, który jadłam na spływie kajakowym, autorstwa mojego kolegi. Zaraz po powrocie wyprosiłam od Zobacz więcej
Okrasa, tradycyjny gęsi przysmak z Pomorza, to jeden z przykładów tradycyjnej specjalności, która na przestrzeni lat z pośledniego dodatku do zup awansowała do rangi eleganckiej przekąski. Kupić ją Zobacz więcej
Składniki żurek: 1 litr wywaru z rosołu 2 litry wody litra śmietany kremówki 1 szklanka zakwasu na żurek własnej produkcji 2 białe kiełbasy kg boczku wędzonego Przyprawa do żurku Kamis 1 ząbek Zobacz więcej
Czy zastanawialiście się kiedyś nad ostatnim w życiu posiłkiem? Zamiast zanurzać się w melancholii ulotności życia wolę fantazjować na temat jedzenia doprowadzającego ślinianki do szaleństwa. Na moją Zobacz więcej
Obecnie panuje moda na zdrowe, beztłuszczowe oraz naturalne jedzenie. Tłuste i smażone na tłuszczu już dawno odeszły do lamusa. Niskokaloryczne i naturalne jedzenie jest nie tylko „trendy”, ale także Zobacz więcej
Witajcie Moi Mili Chleb jako jeden z ogólnodostępnym i podstawowych produktów w naszej diecie nie powinien sprawiać nam problemów. Rzeczywistość jest jednak inna, pieczywo co prawda możemy kupić Zobacz więcej
Czy też macie takie kulinarne miejsca, w których lądujecie, gdy nie możecie się zdecydować w którym lokalu zjeść? My w Warszawie mamy kilka takich punktów, a MOD od samego początku jest jednym z nich. Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
Chleb własnego wypieku

Chleb własnego wypieku 59

Mirjam Beile Chleb własnego wypieku. Ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie. Oficyna Wydawnicza MULTICO, Warszawa 2008 Przepisy na chleby pieczone w automacie do pieczenia. Zobacz więcej
Piękna pogoda, w powietrzu unosi się zapach świeżo skoszonej trawy, zewsząd dociera furkot kosiarek. Majówka!!! Tym razem nie poddałam się powszechnej modzie, miast spacerować godzinami za niezwykle Zobacz więcej
... i dużo szczęścia z jego powodu. Bo się udał, bo jest taki, o jakim marzyłam. Wspaniale kwaśny, pachnący, z twardą skórką i treściwym wnętrzem. Zniechęcona wszystkimi paskudztwami, które pakują do Zobacz więcej
kingula774
kingula774 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mój piekarnik
CHLEB Z ZIAREN BEZ MĄKI

CHLEB Z ZIAREN BEZ MĄKI 7381

Od pewnego czasu panuje moda na zdrowe odżywianie. Ja proponuję dzisiaj zdorwy chleb z ziaren bez mąki. Przepis nie jest trudny do wykonania, a smak niesamowity! SKŁADNIKI: * 3/4 szklanki ziaren Zobacz więcej
lafuma
lafuma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak świadomośći
Sos z papryki na zimę

Sos z papryki na zimę 2010

Zamykamy lato w słoikach. Moda na przygotowywanie domowych przetworów przechodzi właśnie swój renesans. Podobnie jak pieczenie chleba według starych, sprawdzonych receptur, robienie domowego makaronu, Zobacz więcej
Pieczenie chleba samemu w domu, to już nie jest moda, to jest świadomy wybór. Dla zdrowia, dla świadomości, że wiem co jem i dla własnej satysfakcji. Niektórych przeraża cały ten zachód, zakwas, Zobacz więcej
Czy w 2015 kuchnia molekularna trafi na polską prowincję? Czy na polskich ulicach rzeczywiście zagoszczą bary tapas? A może popularne stanie się w końcu to, z czym zagraniczni turyści kojarzą nas od Zobacz więcej
Chleb w naszej kulturze ma ogromne znaczenie. Od niego zaczynamy posiłki, co podkreśla jego wagę niejako najważniejszego pokarmu. Darzymy go szacunkiem – w wielu jeszcze domach ciągle żywa jest Zobacz więcej